NCAA

"Έγραψε ιστορία" ο Γόντικας στο NYU

"Έγραψε ιστορία" ο Γόντικας στο NYU

Το NYU δεν τα κατάφερε απέναντι στο Carnegie Mellon (85-80), αλλά η είδηση ήταν άλλη. Ο Κωστής Γόντικας έγινε ο πρώτος μη Αμερικανός παίκτης στην ιστορία των "Violets" που ξεπέρασε τους 1.000 πόντους στην κολεγιακή του καριέρα.

Ένα καλό κι ένα κακό νέο επιφύλασσε το Σάββατο (30/1) στον Κωστή Γόντικα, ο οποίος δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη απέναντι στο Carnegie Mellon, από το οποίο ηττήθηκε το NYU (85-80). Ο τεταρτοετής φόργουορντ/σέντερ κατάφερε όμως να "γράψει ιστορία" αφού έγινε ο πρώτης μη Αμερικανός στην ιστορία των "Violets" που "σπάει το φράγμα" των 1.000 πόντων στο κολεγιακό πρωτάθλημα.

Με 6'08'' να μένουν για το τέλος του αγώνα, αξιοποίησε την πάσα του Πάτρικ Μπερνς για να σημειώσει δύο εύκολους πόντους. Αυτό το καλάθι απέκτησε ιστορικό χαρακτήρα για τον ίδιο αφού έφτασε τους 1.001 πόντους στο NCAA, για να γίνει ο πρώτης μη γηγενής παίκτης στην ιστορία του NYU που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Για την ιστορία, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας 15 πόντους (με 4/8 δίποντα και 7/11 βολές), 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 τάπα και 3 λάθη σε 27 λεπτά συμμετοχής.

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ