NCAA

"Έφυγε" ο Ρικ Ματζέρους

"Έφυγε" ο Ρικ Ματζέρους

Θρήνος έχει σκεπάσει το κολεγιακό μπάσκετ μετά την είδηση ότι ένας από τους τελευταίους "δάσκαλους του μπάσκετ" άφησε την τελευταία του πνοή. Ο λόγος για τον Ρικ Ματζέρους του Σεν Λούις, που προδόθηκε από την καρδιά του. Ήταν 64 ετών.

Ο Ματζέρους ήταν πληθωρικός εσωτερικά και εξωτερικά. Στα 25 χρόνια που εργάστηκε ως πρώτος προπονητής είχε 24 νικηφόρες χρονιές, οδηγώντας μάλιστα το άσημο κολέγιο της Γιούτα στον τελικό του 1998 με παίκτες όπως ο Μάικλ Ντόλιακ, ο Αντρέ Μίλερ και ο Κιθ Βαν Χορν. Από τα χέρια του πέρασε και ο Ίαν Βουγιούκας.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του και τα κιλά του. Στις 19 Νοεμβρίου έγινε γνωστό ότι δεν θα επιστρέψει στον πάγκο, καθώς νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες. Υπέκυψε τα ξημερώματα της Κυριακής, αφήνοντας με δάκρυα στα μάτια εκατοντάδες φίλους, συνεργάτες και παίκτες. Ένας από αυτούς είναι ο προπονητής των Μπόστον Σέλτικς, Ντοκ Ρίβερς, που θυμάται τα καλύτερα από τον Ματζέρους τον άνθρωπο που του κόλλησε το συγκεκριμένο παρατσούκλι στο Μαρκέτ.

Είχε ρεκόρ 517 νίκες και 216 ήττες στην καριέρα του με το Σεν Λούις, το Μπολ Στέιτ, το Μαρκέτ και τη Γιούτα. Άφησε βαριά κληρονομιά πίσω του, έχοντας τη φήμη του ανθρώπου που λατρεύει να δουλεύει σε ατομικό επίπεδο. Ήταν, άλλωστε, ένας εξαιρετικός ομιλητής σε Σεμινάρια και ένας κόουτς που συνήθιζε να δουλεύει με παίκτες εκτός Αμερικής.

Το 2000 είχε γράψει και τη βιογραφία του "μια ζωή σε μια χαρτοπετσέτα", κάνοντας φυσικά χιούμορ για την αγάπη του για το φαγητό.

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ