NCAA

"Έφυγε" στα 25 του ο Άντριου Σμιθ

"Έφυγε" στα 25 του ο Άντριου Σμιθ

Ο Άντριου Σμιθ άφησε χθες την τελευταία του πνοή σε ηλικία 25 ετών στην αγκαλιά της συζύγου του έπειτα από δυο χρόνια μάχης με τον καρκίνο. "Σε αγαπάμε και πάντα θα αντλούμε έμπνευση από εσένα" το μήνυμα του Μπραντ Στίβενς.

Ο πρώην σέντερ του πανεπιστήμιου Butler και της λιθουανικής Νεπτούνας, Άντριου Σμιθ, άφησε χθες (12/1) την τελευταία του πνοή σε ηλικία 25 ετών, νικημένος από το λέμφωμα non-Hodgkin (καρκίνος στα λεμφοκύτταρα), που μετατράπηκε σε λευχαιμία.

Η σύζυγος του Σμιθ, Σαμάνθα, επιβεβαίωσε τον θάνατό του, αναφέροντας πως "έφυγε ενώ κοιμόταν στα χέρια μου κι ενώ του έλεγα πόσο τον αγαπώ. Θα σε αγαπώ για πάντα, Άντριου".

Το πανεπιστήμιο του Butler εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως "η κοινότητά μας είναι θλιμμένη από τα νέα για τον θάνατο του Άντριου. Είδαμε πόσο μαχητής ήταν και στο μπάσκετ και στη ζωή. Τα έδινε πάντα όλα, στην τάξη, στο παρκέ, στη ζωή του. Και αυτό που τον έκανε ξεχωριστό ήταν ότι συνεχώς νοιαζόταν για τους άλλους. Θα είναι για πάντα ένας Bulldog και όλοι μας είμαστε περήφανοι που ήμασταν μέρος της ζωής του, της συζύγου του, Σαμάνθα, των γονιών του, Ντέμπι και Κερτ και των υπόλοιπων συγγενών του".

Ο προπονητής του Σμιθ στο Butler και νυν κόουτς των Celtics, Μπραντ Στίβενς, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα επισκέφτηκε τον Άντριου Σμιθ, λαμβάνοντας άδεια από τον αγώνα με τους Bulls δήλωσε πως "ο Άντριου ήταν ο πιο σκληρός άνθρωπος τύπος που γνώρισα. Σε ευχαριστώ! Σε αγαπάμε και πάντα θα αντλούμε έμπνευση από εσένα".

Μέσω twitter αποχαιρέτησε τον 25χρονο σέντερ και ο συμπαίκτης του στο πανεπιστήμιο, Ματ Χάουαρντ, γράφοντας πως "είμαι συντετριμμένος για τη Σαμάνθα και την απώλεια του Άντριου τόσο πρόωρα, όμως και ανακουφισμένος διότι πλέον δεν υποφέρει... Είμαι ευγνώμων για τα χρόνια που περάσαμε μαζί. Σε αγαπώ Drewski!"

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ