NCAA

Από το Florida στο Maryland η Χριστινάκη

KNOXVILLE, TN - JANUARY 7:   Eleanna Christina #21 of the Florida Gators drives up court against the Tennessee Lady Volunteers in a game at Thompson-Boling Arena on January 7, 2016 in Knoxville, Tennessee.  (Photo by Patrick Murphy-Racey/Getty Images) *** Local Caption *** Eleanna Christina
KNOXVILLE, TN - JANUARY 7: Eleanna Christina #21 of the Florida Gators drives up court against the Tennessee Lady Volunteers in a game at Thompson-Boling Arena on January 7, 2016 in Knoxville, Tennessee. (Photo by Patrick Murphy-Racey/Getty Images) *** Local Caption *** Eleanna Christina GETTY IMAGES

Η Ελεάνα Χριστινάκη μεταγράφηκε από το Florida στο Maryland, στο οποίο θα συνεχίσει την κολεγιακή της καριέρα. Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Για λίγες μόλις εβδομάδες έμεινε στον "αέρα" η Ελεάνα Χριστινάκη, αφού βρήκε με χαρακτηριστική άνεση τον επόμενο κολεγιακό σταθμό της. Η διεθνής γκαρντ αποχώρησε από το Florida μετά από έντονη διαφωνία της με το τεχνικό επιτελείο, με τους "Gators" να ξεκαθαρίζουν ότι πρόκειται να της δώσουν τη δυνατότητα να συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα της στο NCAA.

Όπως κι έγινε, με το Maryland να κερδίζει το "ναι" της πρώην παίκτριας των Αθηναϊκού και Παναθηναϊκού. Η 20χρονη γκαρντ είχε πρόταση επίσης από το Baylor και το Louisville, προτιμώντας όμως τις "Terrapins" για να συνεχίσει την καριέρα της.

Με τη φανέλα του Maryland δεν έχει πάντως δικαίωμα συμμετοχής τη φετινή αγωνιστική περίοδο, λόγω των κανονισμών του NCAA που απαγορεύουν συμμετοχή αθλήτριας με δύο διαφορετικά κολέγια την ίδια σεζόν. Από του χρόνου όμως, θα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της, με τις πρώτες ενδείξεις να κάνουν λόγο για πρώτη παρουσία της στο Maryland τον Δεκέμβριο.

Η ύψους 1μ80 γκαρντ είχε φέτος 17.6 πόντους, 4.7 ριμπάουντ και 3 ασίστ κατά μέσο όρο (σε εννέα αγώνες) με το Florida, επιδόσεις που θα επιδιώξει να επαναλάβει την επόμενη σεζόν στο Maryland, όπου θα κληθεί να "μπει στα παπούτσια" της Shatori Walker - Kimbrough, που αποτελεί ό,τι καλύτερο διαθέτει φέτος η περιφέρεια των "Terrapins".

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ