NBA

Το Sport24.gr προπονείται με τον Πέτζα

Το Sport24.gr προπονείται με τον Πέτζα

Μόλις ο Πέτζα Στογιάκοβιτς υπέγραψε συμβόλαιο με τους Μάβερικς, στις 24 Ιανουαρίου, ο ιδιόρρυθμος δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης τους, Μαρκ Κιούμπαν, έγραψε στο Twitter: “Ο Πέτζα είναι ένας Mav! Ηρθε η ώρα να τον αφήσουμε να ρίξει μερικά τρίποντα στους κακούς”.

Η στιγμή λοιπόν που θα κάνει το ντεπούτο το με τη φανέλα των Mavs πλησιάζει. To Sport24.gr είναι στο Ντάλας και καταγράφει τις διπλές προπονήσεις που κάνει για να είναι έτοιμος για το Δευτεριάτικο ντεπούτο του.

Αποστολή, Ντάλας: Νίκος Παπαϊωάννου

Ο προπονητής των Μάβερικς, Ρικ Καρλάιλ θα μπορούσε να έχει στη διάθεσή του τον Στογιάκοβιτς εδώ και μία περίπου εβδομάδα. Αποφάσισε όμως να μην τον πάρει μαζί του στο ταξίδι των Μάβερικς στην Ανατολή, όπου νίκησαν τους Νικς, τους Σέλτικς και τους Μπόμπκατς στέλνοντας το νικηφόρο σερί τους στο 8-0. Επειδή πολύ απλά τον προορίζει για παρτενέρ του Ντιρκ Νοβίτσκι στις θέσεις των βασικών φόργουορντ, θέλησε να τον αφήσει στο Ντάλας για να προπονηθεί εντατικά μ’ έναν εκ των 14 (!) βοηθών προπονητή που διαθέτουν οι Μάβερικς. Εδώ και μία εβδομάδα ο 33χρονος φόργουρντ, που έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του στο δεξί γόνατο κληρονομία από τη σύντομη θητεία του στους Ράπτορς, προπονείται σε φουλ ρυθμούς.

Τα νέα συστήματα του Ντάλας που έδωσε το τεχνικό τιμ στον Πέτζα να μελετήσει

Το Sport24.gr προπονείται με τον Πέτζα

Υπό το βλέμμα του γηραιότερου ασίσταντ των Μαβς του 67χρονου Τιμ Γκρίγκουριτς (δούλεψε ως βοηθός του Ταρκάνιαν στο UNLV, ενώ στο ΝΒΑ ήταν ασίσταντ στους Σόνικς, Μπλέιζερς και Νάγκετς), ο Στογιάκοβιτς υποβάλλεται σε καθημερινά… μαρτύρια. Παρέα με τον χαρισματικό Γάλλο γκαρντ,Ρόντι Μπουμπουά, που επίσης προέρχεται από τραυματισμό, ακολουθεί αγόγγυστα τις οδηγίες του Γκρίγκουριτς.

Η πρωϊνή προπόνηση ξεκινά στις 9 το πρωί και περιλαμβάνει μόνο ασκήσεις φυσικής κατάστασης, βάρη και στη συνέχεια αποθεραπεία σε πισίνες με ζεστό και κρύο νερό. Κρατάει περίπου 2 με 2 ½ ώρες. Ακολουθεί νωρίς το απόγευμα, στις 4.30 το δεύτερο μαρτύριο της ημέρας, που επικεντρώνεται αποκλειστικά και μόνο στο μπάσκετ, όπως έχετε την ευκαιρία να δείτε στα σχετικά αποκλειστικά videos του Sport24.gr.

Αυτό ξεκινάει χαλαρά το πρώτο τέταρτο με ζέσταμα και στη συνέχεια η ένταση φτάνει τα επίπεδα αγώνα, με τον Στογιάκοβιτς, αλλά και τον Μπουμπουά να κάνουν διάφορες ασκήσεις ένας εναντίον ενός, τόσο για την άμυνα όσο και για την επίθεση. Σε ρόλο εμψυχωτή είναι ο μεγάλος άτυχος της φετινής σεζόν για τους Μάβερικς, ο Καρόν Μπάτλερ, που κάνει θεραπείες στο χειρουργημένο του γόνατο, παρακολουθώντας τις προπονήσεις των Στογιάκοβιτς και Μπουμπουά.

Συνολικά η απογευματινή προπόνηση με τον Γκρίγκουριτς διαρκεί 90 λεπτά, ενώ μετά την λήξη της ο Πέτζα κάθεται και σουτάρει μόνος του για άλλη μία ώρα! Από το γήπεδο αποχωρεί γύρω στις 7.30 με 8 το βράδυ. Παίρνοντας μαζί του δουλειά για το σπίτ: Ενα δεκασέλιδο έντυπο (φωτό) που του έφτιαξε ο Ρικ Καρλάιλ, με όλα τα επιθετικά συστήματα που σχεδίασε για τον ίδιο, μαζί μ’ ένα DVD με συγκεκριμένα χάιλαϊτς από αγώνες των Μάβερικς.

Βεβαίως δεν έχει ν’ ανησυχεί για την κίνηση στους δρόμους, ούτε για τις χινοθύελλες που πλήττουν το Ντάλας, αφού νοικιάζει διαμέρισμα στις λουξ κατοικίες του υπερπολυτελέστατου ξενοδοχείου W, που βρίσκεται 30 μέτρα από το American Airlines Center. Για την ώρα πάντως και μέχρι να φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα των Μάβερικς, το γήπεδο δεν είναι το δεύτερο σπίτι του, αλλά η βασική του κατοικία!

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ