ΗΠΑ

10 χρόνια από το "μακελειό" στη Νέα Υόρκη

10 χρόνια από το "μακελειό" στη Νέα Υόρκη

Σαν σήμερα, στις 16 Δεκεμβρίου του 2006, οι παίκτες των Knicks και των Nuggets πρωταγωνίστησαν στον δεύτερο μεγαλύτερο τσακωμό στην ιστορία του ΝΒΑ.

Το "Malice at the Palace" είναι μακράν η πιο "μαύρη" σελίδα στην ιστορία του ΝΒΑ . Βέβαια και η δεύτερη έμεινε στην ιστορία, ως μία από τις χειρότερες βραδιές όλων των εποχών. Οι παίκτες των New York Knicks και των Denver Nuggets οδηγήθηκαν σε μια γενικευμένη σύρραξη, η οποία ξεκίνησε μετά από ένα σκληρό, αντιαθλητικό φάουλ του Mardy Collins (του γνωστού Mardy Collins που αγωνίστηκε μεταξύ άλλων και στον Ολυμπιακό) στον οξύθυμο J.R. Smith.

Οι δέκα παίκτες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο παρκέ άρχισαν να ρίχνουν γροθιές προς κάθε κατεύθυνση, με τον Nate Robinson και τον Carmelo Anthony να είναι οι πιο... αγριεμένοι και τους Jared Jeffries - Nene να ακολουθούν. Όλα αυτά, 75 δευτερόλεπτα πριν την λήξη της αναμέτρησης, με τους Nuggets να έχουν κλειδώσει τη νίκη (100-119). Μια μπουνιά του Anthony στο πρόσωπο του Collins έφερε ακόμη μεγαλύτερη αναστάτωση, με τον Κομισάριο David Stern να αντιδρά άμεσα και να ρίχνει "βαριές καμπάνες" στους πρωταγωνιστές.

10 χρόνια από το "μακελειό" στη Νέα Υόρκη

Συγκεκριμένα, ο Carmelo Anthony τιμωρήθηκε με 15 αγώνες και έχασε 640 χιλιάδες δολάρια, ενώ ο J.R. Smith έχασε 10 ματς και 126 χιλιάδες δολάρια. 10 αγώνες "έφαγε" και ο Nate Robinson, έξι ο Mardy Collins, τέσσερις ο Jared Jeffries, έναν ο Nene και άλλον ένα ο Jerome James. Και οι δέκα παίκτες που βρίσκονταν στο παρκέ τη στιγμή της σύρραξης, αποβλήθηκαν από την αναμέτρηση.

Έκτοτε, το ΝΒΑ δεν έζησε παρόμοια κατάσταση. Οι παράγοντες της λίγκας έζησαν δυο εκπληκτικά άσχημες καταστάσεις σε διάστημα δύο χρόνων, τιμώρησαν παραδειγματικά όσους ευθύνονταν για την δυσφήμιση του αθλήματος και πλέον είναι σαφείς όταν εξηγούν σε παίκτες και προπονητές πόσο σημαντικό πράγμα είναι η αυτοσυγκράτηση σε στιγμές που τα νεύρα τεντώνουν επικίνδυνα.

Δείτε το video με όσα είχαν συμβεί στις 16/12/2006 στο Madison Square Garden.

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ