ΤΟΥΡΚΙΑ

Το πρώτο βήμα στο δύσκολο μονοπάτι

Το πρώτο βήμα στο δύσκολο μονοπάτι

Λίγες ώρες πριν την πρώτη του εμφάνιση στον πάγκο της Εφές, ο Βαγγέλης Αγγέλου ξεκαθαρίζει πως ανέκαθεν του άρεσαν τα ζόρικα και αναφέρεται στις συναντήσεις με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Στις 13.30 ο Βαγγέλης Αγγέλου θα κανει το επίσημο ντεμπούτο, ως κόουτς της Αναντολού Εφές, εναντίον της Τουρκ Τέλεκομ στην Άνκαρα, γα την 13η αγωνιστική της τουρκικής λίγκας.

Ανήμερα αυτής της πρώτης εμφάνισης, ο Έλληνας κόουτς μίλησε στη "Real News" για τη νέα του αποστολή και ομολόγησε ότι " δεν ήταν εύκολη η απόφαση. Το σκέφτηκα πολύ πριν πω το "ναι". Αυτό που με δελέασε κυρίως είναι η επαγγελματική προοπτική, το δύσκολο μονοπάτι που ανοίγεται μπροστά μου. Ανέκαθεν μου άρεσαν τα πιο ζόρικα. Τα επιζητούσα και τα επιζητώ πάντα".

Για τον Άρη, είπε πως " θα είναι πάντα μέσα μου, στην καρδιά και την ψυχή μου. Του οφείλω και θα του οφείλω τα πάντα. Κι όπως είπα και στην τελευταία συνέντευξη Τύπου, αισθάνομαι πολύ μικρός και λίγος για να ερμηνεύσω εγώ την ιστορία του".

Σε ό,τι αφορά τις φιλοδοξίες της νέας του ομάδας, τόνισε ότι " πρόκειται για ομάδα που, από όσα έχω καταλάβει, φιλοδοξεί να πετύχει το κάτι παραπάνω. Κινείται σε υψηλό επίπεδο και από τις πρώτες μου κιόλας συζητήσεις με τους ανθρώπους της γρήγορα αντιλήφθηκα πόσο πολύ αγαπούν το μπάσκετ και πόσο πολύ θέλουν να διακριθούν. Κι επειδή είμαι κι εγώ λάτρης του αθλήματος, θέλω να πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά".

Στο ΤΟΡ16, η Εφές θα συναντήσει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Επ' αυτού, εξήγησε ότι "το βέβαιο είναι ότι θα γίνουν μεγάλες μάχες ανάμεσα σε ομάδες που αρκετά χρόνια τώρα βρίσκονται στην αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Πρόκειται για όμιλο ανοικτό σε κάθε πρόβλεψη και αποτέλεσμα. Σίγουρα με περιμένει πολλή δουλειά".

Η τελευταία αγωνιστική του 2013

Το σημερινό πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής στην τουρκική λίγκα έχει ακόμα τη συνάντηση της Φενέρμπαχτσε (8-4) με την Ουσάκ Σπορτίφ (8-4) και αυτή της πρωτοπόρου Μπάνβιτ (11-1) με τη Μερσίν (4-8). Στο σημερινό μενού, υπάρχει και το Καρσίγιακα (9-3) – Τραμπζονσπόρ (2-10). Πάμε να δούμε πώς ξεκίνησε η ημέρα.

Η Ολίν Εντιρνέ (6-7) του Χρήστου Ταπούτου, αποχαιρέτησε το 2013 με εκτός έδρας νίκη: το 76-88 στην Κόνια, επί της Τουρκού Σελτσούκ (3-10). Ο Έλληνας φόργουορντ είχε 17π., με 6/9 διπ., 1/6 τριπ και 2/3 βολές, συν 7-1 ριμπ., 1 ασίστ και 1 λάθος σε 37.11''.

Η Γαλατασαράι έκανε 10 τις νίκες της (και έμεινε στη σκιά της Μπάνβιτ, στη βαθμολογία), χάρη στο 85-73 επί της Ανκάρα (8-5), ενώ η Γκαζιαντέπ του Γιούρι Ζντοβιτς πανηγύρισε -επιτέλους- νίκη (την τρίτη σε 13 ματς), με το 72-64 επί της -επίσης- ουραγού Πετκίμ (2-11). Η Τόφας (6-7) νίκησε στην ούγια (76-74) την Μπεσίκτας (6-7).

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ