ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Πιανιτζάνι στο τιμόνι της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ

Ο Πιανιτζάνι στο τιμόνι της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ

Στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σιμόνε Πιανιτζάνι σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr. O Ιταλός τεχνικός βρίσκεται μια ανάσα από την τουρκική ομάδα κι η οριστική συμφωνία αναμένεται να επικυρωθεί μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της Σιένα.

Η αποχώρηση του από την ιταλική ομάδα θεωρείται δεδομένη, καθώς η Μοντεπάσκι (σ.σ η τράπεζα χορηγός) θα σταματήσει τη χρηματοδότηση ενός τόσου υψηλού μπάτζετ. Και ήδη λέγεται ότι οι μόνιμοι πρωταθλητές Ιταλίας (που προηγούνται 3-1 στη σειρά με το Μιλάνο) σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα, η οποία θα βρει τον Λούκα Μπάνκι στην άκρη του πάγκου.

Ο μέχρι πρότινος ασίσταντ κόουτς του Πιανιτζάνι, άλλωστε, δεν είναι κάποιος τυχαίος προπονητής. Έχοντας διατελέσει αρκετά χρόνια ως πρώτος προπονητής στην ιταλική λίγκα, αποτέλεσε το στήριγμα το οποίο έβαλε η διοίκηση της Σιένα δίπλα στον νεόβγαλτο (τότε) "κόουτς Σίμο", όταν αυτός έκανε το άλμα -με ιδιαίτερη επιτυχία μάλιστα- από βοηθός του Ρεκαλκάτι σε πρώτος προπονητής.

Ο Πιανιτζάνι, που διατελεί και ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας και θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων coach στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αναμένεται να κάνει αρκετές αλλαγές στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, η οποία θα συνεχίσει -ως γνωστόν- χωρίς τον Ρόκο Λένι Ούκιτς. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να κινηθεί για παίκτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν όπως είναι ο Μπο ΜακΚάλεμπ, ή ακόμη κι ο Ρομέιν Σάτο που θα αποχωρήσει όπως όλα δείχνουν από τον Παναθηναϊκό.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ