ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι έδρες έκαναν τη δουλειά τους

Οι έδρες έκαναν τη δουλειά τους

Ο Ντάριους Άνταμς "καθάρισε" για τη Λαμποράλ Κούτσα απέναντι στη Γκραν Κανάρια (81-76), την ώρα που η Μούρια "έβγαλε το λάδι" της Ρεάλ Μαδρίτης, με τη "Βασίλισσα" να επικρατεί δύσκολα (107-103).

Η Γκραν Κανάρια έδειχνε ικανή για το "μπρέικ" στη Fernando Buesa Arena, αλλά στο φινάλε αυτή που χαμογέλασε ήταν η Λαμποράλ Κούτσα. Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς στηρίχθηκε στον Ντάριους Άνταμς (24π.) και τον Γιάννη Μπουρούση (10π., 10ριμπ.), οι οποίοι έκαναν τη διαφορά για μία ακόμη φορά, σώζοντας την κατάσταση από τυχόν αρνητικές εξελίξεις.

Οι γηπεδούχοι είχαν +12 ριμπάουντ (45 έναντι 33), αλλά ουδέποτε ένιωσαν άνετα, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Γκραν Κανάρια, η οποία με τον Ντι Τζέι Σίλεϊ (18π.) να σκοράρει κατά ριπάς και τον Εουλίς Μπάεθ (12π.) να δίνει πολύτιμες λύσεις, έμεινε κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος. Από τη στιγμή όμως που οι γηπεδούχοι πήγαν την μπάλα κοντά στο καλάθι (27/46 δίποντα - 58%) είχαν τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Ακόμη πιο δύσκολο έργο είχε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία τα... χρειάστηκε απέναντι στη Μούρθια του Φώτη Κατσικάρη. Η ομάδα του ομοσπονδιακού μας τεχνικού έφτασε τη "Βασίλισσα" στα όριά της, πριν "λυγίσει" από την "καυτή" τριάδα των γκαρντ της (107-103). Οι Σέρχιο Γιούλ (26π.), Σέρχιο Ροντρίγκεθ (22π.) και Τζέισι Κάρολ (20π.) στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία -έστω και με αγχωτικό τρόπο- πήρε τη νίκη, στην πρεμιέρα των playoffs.

Όσο για τη Βαλένθια; Κι αυτή δυσκολεύτηκε πολύ μέχρι να κάμψει την αντίσταση της Ουνικάχα Μάλαγα (79-75), έχοντας για κορυφαίο τον Τζον Σούρνα (16π., 6ριμπ.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ