ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα έβαλε με την διαιτησία ο Αλόνσο

Τα έβαλε με την διαιτησία ο Αλόνσο

Ο τεχνικός της Μπασκόνια, Σίτο Αλόνσο, ξέσπασε εναντίον των διαιτητών μετά την ήττα από την Βαλένθια στον πρώτο ημιτελικό των Ισπανικών playoffs, αφού η ομάδα του εκτέλεσε μόλις 8 βολές.

Η Βαλένθια πήρε μεγάλο "διπλό" στην έδρα της Μπασκόνια στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής σειράς του Ισπανικού Πρωταθλήματος με 82-83, κάνοντας το 1-0 στην σειρά . Μετά το τέλος του παιχνιδιού ωστόσο ο τεχνικός της Μπασκόνια, Σίτο Αλόνσο, έδειξε πολύ εκνευρισμένος από την αντιμετώπιση που έτυχε η ομάδα του από την διαιτησία.

" Είμαι στεναχωρημένος επειδή δε μου αρέσει να μιλάω για αυτά τα θέματα, αλλά είναι δύσκολο να κρύψω τα συναισθήματά μου. Πρέπει να δω το βίντεο του αγώνα, αλλά το να μη μπούμε στο μπόνους των βολών σε καμία περίοδο και ειδικά στην τέταρτη περίοδο δε μπορώ να το καταλάβω" δήλωσε αρχικά ο 41χρονος τεχνικός βλέποντας ότι η ομάδα του εκτέλεσε μόλις 8 βολές, για να συμπληρώσει πως " υπάρχουν πράγματα που δεν εξαρτώνται από μένα. Αυτό που εξαρτάται από εμένα είναι να ετοιμάσω την ομάδα για το επόμενο παιχνίδι, όπου ελπίζω να παίξουμε με την ίδια συγκέντρωση".

Στην συνέχεια μάλιστα ο Αλόνσο ξεκίνησε ότι αυτή η αντιμετώπιση είχε ως συνέπεια να μη μπορεί να επιτεθεί, αφού με την Βαλένθια να έχει υποπέσει μόνο σε 1 φάουλ στα πρώτα 8 1/2 λεπτά της τέταρτης περιόδου ήταν πιο εύκολο να ανακόψει τις επιθέσεις των Βάσκων στο τέλος, κάνοντας συνεχώς φάουλ: " Είχαμε μεγάλο πρόβλημα στο τέλος του αγώνα. Από την στιγμή που δεν βρισκόμασταν στο μπόνους των βολών ήταν πιο απλό για τον αντίπαλό μας να παίξει άμυνα με περισσότερη ένταση".

Στο τέλος των δηλώσεών του πάντως ο Αλόνσο έδωσε κατευθείαν το σύνθημα της επόμενης μέρας: " Πρέπει να πιστέψουμε ότι θα κάνουμε το 1-1. Ακόμα όμως και αν χάσουμε το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα μας (σ.σ στην Ισπανία η ομάδα με το πλεονέκτημα έδρας έχει τα δύο πρώτα παιχνίδια στην έδρα της και, αν χρειαστεί, και το πέμπτο) πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε δύο φορές εκτός έδρας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ