ΜΠΑΣΚΕΤ

"Σπάνε" τα ρεκόρ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ

"Σπάνε" τα ρεκόρ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ

Τα στατιστικά στοιχεία δίνουν την δική τους μοναδική χροιά στην σειρά των τελικών της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, παρουσιάζοντας σε όλους γιατί αυτοί οι αγώνες αναμένεται να μείνουν στην ιστορία.

Στην Ισπανία πέρα από το ποια ομάδα θα κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή, ανάμεσα στις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, τα στατιστικά δίνουν το δικό τους ιδιαίτερο χρώμα στην σειρά των τελικών, αποδεικνύοντας πως αυτοί οι τελικοί έχουν το δικό τους ρεκόρ...

"Μπλαουγκράνα" και "Βασίλισσα" έρχονται και αφήνουν το προσωπικό τους στίγμα στα ισπανικά play off, σκοράροντας κατά μέσο όρο περισσότερο από τα άλλα ζευγάρια των τελικών. Για του λόγου το αληθές...

Τα τελευταία πέντε χρόνια, το σκορ στους τρεις αγώνες της σειράς των τελικών του ισπανικού πρωταθλήματος οι ομάδες, που συμμετέχουν σκοράρουν κατά μέσο όρο 72,2 π., ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια είναι 73,8.

Αυτό το στατιστικό έρχεται και καταρρίπτεται από τις αναμετρήσεις της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης, οι οποίες πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου.

Στα τρία πρώτα παιχνίδια το σκορ ήταν 93-98, 87-78 και 94-79, με μέσο όρο πόντων 88,2 για κάθε ομάδα. Αυτό το σκορ είναι το καλύτερο που έχει υπάρξει στους τρεις πρώτους τελικούς της σειράς των play off τα τελευταία 24 χρόνια! Αξίζει να σημειωθεί, πως το φράγμα των 90 είχαν ξεπεράσει Μπαρτσελόνα και Μπανταλόνα την περίοδο 1989-90.

Από τότε, λοιπόν, έχει να υπάρξει αυτό το σκορ στη διοργάνωση. Αυτή είναι και η διαφορά κάθε αγώνα από αυτή την τελική αναμέτρηση, το γεγονός πως το τελικό σκορ είναι τουλάχιστον 18 π. (9 ανα ομάδα) από ότι σε οποιαδήποτε από τους τελευταίους 10 τελικούς.

Σε σύγκριση, μάλιστα, με το τελευταίο έτος, αυτή η τελική σειρά σκοράρει 27,3 π. ανά περισσότερα ματς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ