ΜΠΑΣΚΕΤ

Σάτο: "Ευτυχής στην Ισπανία"

Σάτο: "Ευτυχής στην Ισπανία"

Ο Ρομέιν Σάτο ήταν ο κορυφαίος της Βαλένθια, στο 71-77 που "πήρε" στη Μάλαγα και μίλησε για τη δυναμική της ισπανικής λίγκας και το πού θέλει να φτάσει με τη νέα του παρέα.

Ο ηγέτης της νίκης που πανηγύρισε η Βαλένθια επί της Μάλαγα, την Κυριακή (27/10), Ρομέιν Σάτο στάθηκε στην ομαδική προσπάθεια "γιατί ποτέ δεν κοιτώ τον εαυτό μου"

Αυτά που έκανε στη Μάλαγα, τοποθέτησαν τον Ρομέιν Σάτο στην τριάδα των καλύτερων παικτών, στην τρίτη αγωνιστική της ισπανικής λίγκας. Τελείωσε με 25 πόντους, στο 71-74 της Βαλένθια, αλλά όπως είπε ο ίδιος " το άθλημα είναι ομαδικό. Παίξαμε καλά ως ομάδα. Το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να προσφέρω στο σύνολο, στην προσπάθεια που κάναμε να ματσάρουμε την ενέργεια που «βγάζει» η Ουνικάχα στο παρκέ. Και τα καταφέραμε. Υπήρξε πρόοδος από το ματς με την Μπαρτσελόνα, στο οποίο κάναμε το λάθος να χάσουμε τον έλεγχο του ρυθμού, όταν προηγηθήκαμε με 17 πόντους".

"Το ισπανικό πρωτάθλημα διαφέρει από όλα τα άλλα"

Σε ό,τι αφορά το ρόλο του, σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν στη Φενέρμπαχτσε, είπε πως " το ισπανικό πρωτάθλημα είναι διαφορετικό από το τουρκικό, από κάθε άλλο που έχω αγωνιστεί ποτέ. Όλα είναι διαφορετικά, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου μου. Η Liga Endesa είναι σκληρή και η Βαλένθια μια από τις καλύτερες ομάδες της. Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι εδώ. Υπάρχουν πολλά που έχουμε να κάνουμε ακόμα. Θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι, να αποκτήσουμε καλύτερη «χημεία». Είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα και θέλουμε να πάμε προς τα εμπρός. Ξέρουμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί με όλες τις μεγάλες ομάδες. Αλλά έχουμε ακόμα να κάνουμε πολλά".

"Με ευλόγησε ο Θεός"

Όταν οι της ιστοσελίδας acb.com επέμειναν στο προσωπικό στοιχείο, είπε ότι "πάντα θέλω να βοηθώ την ομάδα μου. Εδώ έχουμε νεανικό σύνολο και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα καταφέρω να βοηθήσω ώστε να επιτύχουμε καλά πράγματα. Ο Θεός με ευλόγησε ώστε να κάνω καλό παιχνίδι στη Μάλαγα. Δεν συνηθίζω να κοιτώ τι κάνω, περισσότερο με ενδιαφέρει τι κάνει η ομάδα μου. Οι συμπαίκτες μου με εμπιστεύτηκαν και είμαι ευτυχής, αλλά η επιτυχία ανήκει στο σύνολο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ