ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρόκριση και ρεκόρ για την Μπαρτσελόνα

Πρόκριση και ρεκόρ για την Μπαρτσελόνα

Η μεγαλύτερη διαφορά που έχει πανηγυρίσει ομάδα σε Copa del Rey ήταν οι 29 πόντοι. Η Μπαρτσελόνα έγινε η νέα κάτοχος του ρεκόρ με τους 42 που "πήρε" στο ματς με την Τενερίφη (102-60), για να συμπληρώσει το κουαρτέτο των φιναλίστ στο Copa del Rey.

Οι Καταλανοί του Τσάβι Πασκουάλ κατάλαβαν από το... ζέσταμα ότι έχουν να αντιμετωπίσουν ΟΛΟΥΣ τους φιλάθλους των υπόλοιπων ομάδων που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στις εξέδρες του Martin Carpena!

Ο ημιτελικός της Λαμποράλ Κούτσα με τη Βαλένθια είχε μόλις τελειώσει, οι παίκτες της Τενερίφης βγήκαν πρώτοι στο παρκέ του Palacio de Deportes ενώ ακολούθησε πανδαιμόνιο όταν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά οι ''μπλαουγκράνα''!

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα αποδοκιμάστηκαν όσο καμία άλλη ομάδα που συμμετέχει στο Copa del Rey! Οι οπαδοί της Μπάρτσα φώναζαν στις εξέδρες ''''Visca Barca, visca Catalunya'' όμως όλοι οι υπόλοιποι απάντησαν απάντησαν άμεσα ''Puta Barca, puta Catalunya'' και ''Viva Espana''!

Οι λίγοι αλλά ηρωικοί φίλοι της Τενερίφης προσπάθησαν να δώσουν ωθηση στην ομάδα τους όμως η Μπαρτσελόνα ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί και το επιβεβαίωσε από τα πρώτα λεπτά. Οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν 18-9 στο 7' ενώ το παιχνίδι έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο που έφτασε τους 400 πόντους στην καριέρα του στον θεσμό του Copa del Rey!

Η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της όταν ο Μπραντ Όλεσον έκανε το 34-21 πίσω από τα 6μ.75 στο 13' ενώ η Μπαρτσελόνα έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με το υπέρ της 54-34. To παιχνίδι είχε κριθεί όμως οι φίλοι της Τενερίφης δεν πτοήθηκαν σε κανέναν σημείο. Φώναζαν κάθε φορά που πίστευαν ότι η διαιτησία... έπαιζε Μπάρτσα και χειροκροτούσαν κάθε όμορφη προσπάθεια!

To highlight της τελευταίας περιόδου, πάντως, ήταν η στιγμή που το συγκρότημα που βρίσκεται εντός του Martin Carpena ευχήθηκε τα χρόνια πολλά (cumpleaños feliz!) σε μια φίλαθλο που βρισκόταν στις εξέδρες. Απίστευτα πράγματα! Στα αγωνιστικά, η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε 89-53 στο 35' με καλάθι του Πούλεν κι έκανε συντήρηση δυνάμεων στο διάστημα που απέμενε για το τέλος, γιατί υπάρχει και συνέχεια.

Για τους "μπλαουγκράνα", ο Αμπρίνες έφτασε τους 12 π. (με το καλάθι που έκανε 102 τους πόντους της παρέας του), ο Χουέρτας τους 13 και τις 5 ασίστ, οι Ναβάρο, Παπανικολάου και Λόρμπεκ είχαν από 11π. (ο δικός μας άνθρωπος μέτρησε 2/3 βολές, 3/4 διπ. και 1/2 τριπ., συν 1 ριμπ.) και ο Όλεσον 10 και 5 ριμπ. Για την Τενερίφη, ο Ουρίθ είχε 12π. και ο Ρικότι 11.

Το Σάββατο 8/2 οι ημιτελικοί θα ξεκινήσουν με το Ρεάλ Μαδρίτης - Σαραγόσα (20.10) και θα ακολουθήσει το Βαλένθια - Μπαρτσελόνα (22.30). Ο τελικός της Κυριακής (9/2) θα ξεκινήσει στις 19.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ