ΜΠΑΣΚΕΤ

Πήρε και το βραβείο του MVP στην Liga Endesa ο Ντόντσιτς

Πήρε και το βραβείο του MVP στην Liga Endesa ο Ντόντσιτς

Δεν έχει προηγούμενο! Ο Λούκα Ντόντσιτς κατέκτησε και τέταρτο ατομικό βραβείο μέσα σε μία εβδομάδα, καθώς αναδείχθηκε ο MVP της κανονικής περιόδου στο ισπανικό πρωτάθλημα (VIDEO).

Το προηγούμενο Σάββατο, παραμονή του τελικού του Final Four, έμαθε ότι είναι ο MVP της χρονιάς στην EuroLeague. Την επόμενη μέρα κατέκτησε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του Final Four. Προχθές (23/5) αναδείχθηκε ο κορυφαίος νεαρός παίκτης του ισπανικού πρωταθλήματος. Σήμερα (25/5) ανακηρύχθηκε και MVP της κανονικής περιόδου στην Liga Endesa!

Η καταμέτρηση των ατομικών διακρίσεων καλά κρατεί για τον Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος κατέκτησε τέσσερα ατομικά βραβεία σε μία εβδομάδα και έφτασε τα επτά συνολικά τον τελευταίο χρόνο , αν συμπεριλάβουμε και τα δύο που πήρε τη σεζόν 2016-17 και το πρώτο φετινό, αυτό του Rising star της EuroLeague.

Πρώτος στη ψηφοφορία των φιλάθλων ο Καμπάσο!

Ο 19χρονος Σλοβένος συγκέντρωσε 75 πόντους στη ψηφοφορία για τον MVP, στην οποία παίρνουν μέρος οι παίκτες, οι προπονητές, ο Τύπος και οι φίλαθλοι. Δεύτερος στη ψηφοφορία με 70 πόντους τερμάτισε ο Τόρνικε Σενγκέλια (που ήταν πρώτος στην ψηφοφορία των παικτών), τρίτος ο Γκάρι Νιλ με 35 πόντους, τέταρτος ο Φακούντο Καμπάσο (25 πόντοι), που ήταν ο πιο δημοφιλής όλων στη ψηφοφορία των φιλάθλων και πέμπτος ο Σίλβεν Λάντεσμπεργκ με 15 πόντους.

Ο Ντόντσιτς έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία της Liga Endesa που κατέκτησε το βραβείο του MVP σε ηλικία 19 ετών, 2 μηνών και 26 ημερών. Μέχρι πρότινος το ρεκόρ κατείχε ο Νίκολα Μίροτιτς, που ήταν 22 ετών, 3 μηνών και 11 ημερών όταν ανακηρύχθηκε MVP τη σεζόν 2012-13.

Τα highlights του Λούκα Ντόντσιτς από την κανονική περίοδο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ