ΜΠΑΣΚΕΤ

Βασιλειάδης: Το όνειρο, ο σεβασμός και η Εθνική

Βασιλειάδης: Το όνειρο, ο σεβασμός και η Εθνική

Ο Κώστας Βασιλειάδης έχει φροντίσει να βάλει το δικό του λιθαράκι στην φετινή πορεία της Μπιλμπάο του Φώτη Κατσικάρη και όπως τόνισε στο Sport24.gr δεν μπορεί κανείς να του στερήσει το δικαίωμα να απολαύσει το όνειρο διεκδίκησης του πρωταθλήματος της ACB.

Επόμενο και τελευταίο εμπόδιο για τους Βάσκους μπορεί να είναι η Μπαρτσελόνα αλλά έχοντας αποκλείσει τις Βαλένθια και Ρεάλ Μαδρίτης με μειονέκτημα έδρας η παρέα με τον Δημήτρη Μαυροειδή έχει κάθε λόγο να πιστεύει σε μία ακόμη υπέρβαση.

Η Μπιλμπάο εξάλλου ήδη έχει φροντίσει να γράψει ιστορία έχοντας πετύχει για πρώτη φορά να προκριθεί στους τελικούς των πλέι οφ της ACB μετά το χθεσινοβραδινό 80-72 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στην Μπιλμπάο Αρένα που ισοδυναμούσε με το 3-1 στην σειρά και την πρόκριση.

Ο Βασιλειάδης μπορεί να κατάγεται από το Κιλκίς ωστόσο έχει φροντίσει πολύ έξυπνα στην ιστοσελίδα του στο Facebook να κερδίσει τους φίλους της Μπιλμπάο γράφοντας το όνομά του ως vas kos που μπορεί με μία πρώτη ανάγνωση να σημαίνει Βασιλειάδης Κώστας αλλά με μία σύντομη ανάγνωση ισοδυναμεί με Βάσκος.

Στην συνέντευξη του ο διεθνής φόργουορντ της Μπιλμπάο μίλησε όχι απλώς για το πώς είναι η επόμενη μέρα της πρόκρισης στους τελικούς των πλέι οφ της ACB με το 34 και όχι το αγαπημένο του 7 που του το είχε προλάβει ο Αμερικανός Άαρον Τζάκσον αλλά και το ενδεχόμενο επαναπατρισμού του όπως και το πώς βλέπει την παρουσία του στην Εθνική ομάδα υπό τις οδηγίες του Ηλία Ζούρου.

Για το χθεσινό 80-72 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στον τέταρτο ημιτελικό της σειράς των πλέι οφ μπροστά σε περισσότερο από τα 8.682 εισιτήρια που κόπηκαν στην Μπιλμπάο Αρένα είπε: "Ήταν κάτι το εκπληκτικό και κάτι που όλοι μας θέλαμε να συνεχίσουμε.

Το όνειρο που είχαμε ξεκινήσει να ζούμε με την έναρξη των φετινών πλέι οφ όπου έχουμε κάνει εμφανίσεις που δεν θυμίζουνε αυτές της κανονικής περιόδου. Ανεβάζουμε συνεχώς την απόδοσή μας με αποτέλεσμα να έχουμε φθάσει στους τελικούς με την Μπαρτσελόνα".

Όπου οι Καταλανοί θα είναι το φαβορί με τον Βασιλειάδη να μην το αρνείται: "Σίγουρα η Μπαρτσελόνα θα είναι το φαβορί αλλά εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Εξάλλου και στους δύο προηγούμενους γύρους δεν ήμασταν το φαβορί αλλά στο τέλος εμείς πανηγυρίσαμε.

Και με την Βαλένθια που αν θυμάμαι καλά από την στιγμή που είχε αναλάβει την τεχνική της ηγεσία ο κόουτς Πέσιτς είχε ένα σερί 20-3 αλλά την αποκλείσαμε όπως και με την Ρεάλ Μαδρίτης με το κάθε ένα παιχνίδι να ήταν ξεχωριστό.

Το πρώτο μπορεί να το χάσαμε αν και στο μεγαλύτερο κομμάτι του ήμασταν στο καλάθι, το δεύτερο το κερδίσαμε στην Μαδρίτη φθάνοντας να είχαμε προηγηθεί και με 19 πόντους, το τρίτο και πρώτο στην έδρα μας ήταν το καλύτερό μας σε όλη την χρονιά ενώ στο τέταρτο φροντίσαμε στο τέλος να έχουμε τις δυνάμεις για να τρέξουμε ένα 14-2 και να φθάσουμε στην πρόκριση".

Στην σημείωση για την παρουσία 8.682 φιλάθλων της Μπιλμπάο χθες το βράδυ στις κερκίδες της Μπιλμπάο Αρένα τόνισε πως: "Η ομάδα έχει 6.000 διαρκείας και χθες πραγματικά είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο και όλοι μαζί πανηγυρίσαμε την πρόκριση στους τελικούς και πλέον περιμένουμε την έναρξή τους".

Για την εικόνα της Μπιλμπάο στην διαδικασία των πλέι οφ είπε: "Θεωρώ πως έχουμε ξεπεράσει τους εαυτούς μας φθάνοντας σε σημείο χωρίς να παίζουμε κατενάτσιο, να παίζουμε καλή άμυνα και να βγάζουμε καλές φάσεις στην επίθεση με αποτέλεσμα να γουστάρουμε το παιχνίδι μας σαν ομάδα με όπλο το δέσιμο που έχουμε σαν ομάδα".

Ο Βασιλειάδης δεν έμεινε εκεί και εξήγησε για την εικόνα των πλέι οφ: "Θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαλαροί αφού με την παρουσία μας στα πλέι οφ είχαμε πετύχει την εξασφάλιση της παρουσίας της ομάδας στο Eurocup της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Παρόλα αυτά παίζοντας χωρίς άγχος και πίεση και βγάζοντας την δουλειά όλης της χρονιάς έχουμε φθάσει να απολαμβάνουμε την παρουσία μας στους τελικούς".

Και πλέον στόχος το πρωτάθλημα; Ο vas kos Βασιλειάδης με ωραία προσποίηση τόνισε: "Είναι κάτι που δεν μπορώ να το πω αλλά σίγουρα κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα στο όνειρο της διεκδίκησης του πρωταθλήματος απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Εξάλλου όλοι οι παίκτες το θέλουμε γνωρίζοντας πως η Μπιλμπάο το πέτυχε για πρώτη φορά στην ιστορία της και ότι δεν είναι και τόσο εύκολο να φθάνει κανείς κάθε χρόνο σε τελικούς πλέι οφ".

Αναφερόμενος δε επί προσωπικού δήλωσε: "Για μένα είναι η τρίτη φορά που το πετυχαίνω μετά την Μάλαγα όπου δεν είχα όμως ιδιαίτερο ρόλο και στην συνέχεια με τον Ολυμπιακό σε αντίθεση με τώρα στην Μπιλμπάο έχω συμβάλλει με την πλευρά μου όπως και ο κάθε παίκτης ξεχωριστά με την αμέριστη στήριξη του τεχνικού τιμ και του κόουτς (σ.σ. Φώτης Κατσικάρης). Το σίγουρο είναι ότι δεν θα πάμε σε κανένα παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα χαλαροί αλλά θα κοιτάξουμε να προετοιμαστούμε για το κάθε ένα ξεχωριστό με αρχή αυτό της Πέμπτης".

Τι σημαίνει όμως εκτός από το ότι έγραψε ιστορία για την Μπιλμπάο η πρόκρισή της στους τελικούς των πλέι οφ της ACB; "Σύμφωνα με ότι άκουσα και χθες το βράδυ λίγο μετά από το τέλος του παιχνιδιού μας με την Ρεάλ Μαδρίτης η δυνατότητα συμμετοχής μας στα προκριματικά της Ευρωλίγκα της νέας αγωνιστικής περιόδου", όπως σημείωσε ο Βασιλειάδης που στην σημείωση ότι σε αντίθεση με την πρόκριση της Μπιλμπάο στους τελικούς των ισπανικών πλέι οφ στην Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε συνήθεια το ζευγάρι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού είπε: "Άλλο Ισπανία και άλλο Ελλάδα και για αυτό εξάλλου και το ισπανικό πρωτάθλημα που είναι πιο ανταγωνιστικό να χαρακτηρίζεται δικαιολογημένα ως το καλύτερο της Ευρώπης".

Για τον ρόλο του Φώτη Κατσικάρη στην φετινή πορεία της Μπιλμπάο είπε: "Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ο κόουτς έχει βάλει την δική του σφραγίδα αφού εκτός από την δουλειά του στις προπονήσεις φρόντισε με τον τρόπο να μας πιστέψει όλους μας ξεχωριστά και να μας δώσει κίνητρα αποδεικνύοντας το πόσο καλός προπονητής είναι και του αξίζει να βρεθεί στο μέλλον όσο ψηλότερα γίνεται.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι η διοίκηση της ομάδας ακόμη και όταν η ομάδα στην διάρκεια της χρονιάς είχε κάποια αρνητικά αποτελέσματα φρόντισε να τον καλέσει και να του ανανεώσει το συμβόλαιό του".

Για το αν θεωρεί ότι η Μπιλμπάο αποτελεί την Ιθάκη εκτός από τον ίδιο και για τους Φώτη Κατσικάρη που τον επέλεξε το περασμένο καλοκαίρι όπως και τον Δημήτρη Μαυροειδή ο Βασιλειάδης συμφώνησε λέγοντας: "Θα έλεγα πως ναι. Αισθανόμαστε όλοι μας δικαιωμένοι για την επιλογή μας φροντίζοντας να είμαστε ήρεμοι κάθε μέρα για αυτό που έχουμε να κάνουμε. Να ασχοληθούμε με το μπάσκετ και την ομάδα.

Κι αν εγώ και ο κόουτς είχαμε βρεθεί και πάλι στο εξωτερικό αλλά επί προσωπικού μιλώντας αισθάνομαι δικαιωμένος για την επιλογή μου το καλοκαίρι να έρθω στην Μπιλμπάο κάτι ανάλογο ισχύει και με τον Δημήτρη που όπως φάνηκε δεν έτυχε της ανάλογης εμπιστοσύνης μετά την παρουσία του σε Περιστέρι και Μαρούσι".

Πως όμως αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην Ελλάδα; "Δεν το σκέφτομαι", τόνισε χωρίς πολύ σκέψη ο Βασιλειάδης και πρόσθεσε: "Περνάω μία χαρά στο Μπιλμπάο, απολαμβάνω το μπάσκετ κάνοντας βήματα μπροστά, με σέβονται και με εκτιμούν, με αγαπάνε και παρά το ότι το περασμένο καλοκαίρι είχα υπογράψει τριετές συμβόλαιο αυτό δεν αποκλείεται να επεκταθεί", κι όσο για το οικονομικό: "Δεν αγχώνεσαι ποτέ γιατί είναι κύριοι και δεν χρειάζεται ποτέ να σκεφτείς αν θα υπάρξει καθυστέρηση πληρωμής".

Κι όσο τέλος για το κεφάλαιο Εθνική ομάδα με φόντο το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας ο Βασιλειάδης στην πιο ώριμη μπασκετική του ηλικία και γεμάτος παραστάσεις αξίζει και με το παραπάνω την κλήση από τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό Ηλία Ζούρο αλλά παρόλα αυτά ήταν κατηγορηματικός ότι: "Φυσικά και θέλω να είμαι στην Εθνική ομάδα και είναι τιμή μου αλλά θέλω να είμαι για να παίζω και όχι στην τελική επιλογή έχοντας βγάλει το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας να κόβομαι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ