ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Ναβάρο και ο θρυλικός Σαν Επιφάνιο...

Ο Ναβάρο και ο θρυλικός Σαν Επιφάνιο...

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, συνώνυμο πλέον της Μπαρτσελόνα ξεπέρασε τον θρυλικό Σαν Επιφάνιο, καθώς έγινε ο πρώτος σκόρερ του συλλόγου στην ACB, στιγματίζοντας για πάντα τους Καταλανούς. "Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί", λένε οι Ισπανοί...

Από χθες (17/03) η Μπαρτσελόνα έχει τον δικό της Βασιλιά. Κι όσο δεν ταιριάζει ο τίτλος του μονάρχη σε έναν σύλλογο με την ιστορία και την παράδοση των Καταλανών, δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί διαφορετικά ο σπουδαίος Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

Ο δικός τους άνθρωπος, όπως τον αποκαλούν. Εκείνος που αγωνίζεται στην αγαπημένη τους Μπαρτσελόνα.

Ο Ισπανός γκαρντ από χθες (17/03) το μεσημέρι προσπέρασε στον πίνακα των σκόρερ στην ACB τον θρυλικό Σαν Επιφάνιο ή "Έπι" με την επιβλητική παρουσία και πλέον είναι ο... αρχικανονιέρης του συλλόγου.

" Επιτέλους τα κατάφερε!", λένε οι ιθύνοντες της ομάδας μαζί με τον κόσμο. Ήθελαν ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο να ξεπεράσει τον Σαν Επιφάνιο, ήθελαν να τον δουν στην κορυφή το άξιζε άλλωστε με την επιμονή του να παραμένει στην ομάδα με ένα μικρό διάλειμμα για το ΝΒΑ.

Το σπουδαίο ρεκόρ του Σαν Επιφάνιο ανήκει πλέον στο παρελθόν. Ο κορυφαίος ευρωπαίος παίκτης για το 1984, με τις 239 συμμετοχές στην εθνική ομάδα και την παρουσία σε τέσσερα Ολυμπιακά τουρνουά από το 1980 μέχρι το 1992 έκανε στην άκρη για περάσει ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

Ο Ναβάρο πέτυχε 28 πόντους απέναντι στην Σαραγόσα, κερδίζοντας μία θέση στην ιστορία της ομάδας. Μία θέση που έτσι κι αλλιώς είχε κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια, απλά τώρα έρχεται να επισφραγιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παράλληλα, ο Ισπανός βρίσκεται πλέον στην όγδοη θέση του πίνακα των σκόρερ στην ACB, κυνηγώντας τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς, ο οποίος έχει 7387 πόντους.

Ο Ναβάρο και ο θρυλικός Σαν Επιφάνιο...

Ο Ναβάρο έχει 7035 (7029 ο Σαν Επιφάνιο) και στη Βαρκελώνη πιστεύουν πώς αν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό ίσως τον ξεπεράσει μέσα στον επόμενο χρόνο.... Δείτε τον πίνακα με τους πρώτους σκόρερ στην ιστορία της ACB:

1. Αλμπέρτο Ερέρος 9759

2. Τζόρντι Βιγιακάμπα 8991

3. Μπράιαν Τζάκσον 8651

4. Γκρέιτζερ Χολ 8039

5. Χοάν Κρος 7929

6. Τζο Αρλάουσκας 7543

7. Βέλιμιρ Περάσοβιτς 7387

8. Χουάν Κάρλος Ναβάρο 7035

9. Χουάν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο 7029

10. Ντάριλ Μίντλετον 6425

Ναβάρο: "Είναι κάτι μεγάλο να ξεπερνάς τον μύθο του Έπι"

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο μίλησε για την πρώτη θέση των σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, ξεπερνώντας τον Σαν Επιφάνιο. " Είναι πραγματικά κάτι πολύ μεγάλο να ξεπερνάς τον μύθο του "Έπι", ήταν τα πρώτα του λόγια και συμπλήρωσε: " Πραγματικά ήξερα από την αρχή της σεζόν πώς είμαι κοντά, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, όμως δεν το συνειδητοποίησα".

Στη συνέχεια, ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα είπε: " Αυτόν τον στόχο τον πέτυχα με τη βοήθεια των συμπαικτών μου, δεν θα μπορούσα να το κάνω μόνος μου. Ξέρω ότι έχω πλέον κάτι σημαντικό σε μία ομάδα που είναι το σπίτι μου. Ελπίζω να συνεχίσω να παίζει για πολλά χρόνια στην Βαρκελώνη και να σκοράρω".

Προ ACB... Σαν Επιφάνιο

Να αναφέρουμε, πάντως πώς ο Σαν Επιφάνιο με τους πόντους που έχει σημειώσει πριν από την ίδρυση της ACB το 1983, όταν ήταν η ισπανική εθνική κατηγορία (θεσπίστηκε το 1957) έχει πετύχει περισσότερους από 8.000 πόντους, χωρίς να υπάρχει ακριβώς αριθμός.

Το καλάθι που ο Ναβάρο ξεπέρασε ο Σαν Επιφάνιο:

Πηγή: ACB

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ