ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Λόρμπεκ, η λιποθυμία και ο τίτλος του MVP

Ο Λόρμπεκ, η λιποθυμία και ο τίτλος του MVP
VICTOR SALGADO

Λίγες ώρες πριν τον πέμπτο τελικό, ο Έραζεμ Λόρμπεκ λιποθύμησε, αλλά τελικά βρέθηκε στο γήπεδο και με καθοριστικούς πόντους αναδείχθηκε MVP, οδηγώντας την Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση του τίτλου. Διαβάστε το απίστευτο στόρι!

Ο Έραζεμ Λόρμπεκ λίγες μόλις ώρες πριν τον κρίσιμο πέμπτο τελικό ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο μέσα στο ασανσέρ του ξενοδοχείου που διέμενε η αποστολή των Καταλανών.

Αμέσως, το ιατρικό τιμ και οι συμπαίκτες του τον οδήγησαν στο δωμάτιό του, όπου και κοιμήθηκε για το υπόλοιπο της ημέρας, έχοντας παράλληλα ανεβάσει και πυρετό.

Πολλοί και κυρίως ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Πασκουάλ πίστεψαν ότι ο Σλοβένος σέντερ δεν θα αγωνιστεί στον πέμπτο και καθοριστικό τελικό της Βαρκελώνης.

Ωστόσο, λογάριασαν χωρίς την ψυχή του Έραζεμ Λόρμπεκ ο οποίος όχι μόνο ξύπνησε λίγο πριν αναχωρήσει η αποστολή για το γήπεδο, αλλά μπήκε και στο παρκέ για προθέρμανση, δείχνοντας έτοιμος να φάει... σίδερα κι εκφράζοντας την επιθυμία να αγωνιστεί.

Στο παιχνίδι που ακολούθησε ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης, το βράδυ του Σαββάτου που βρήκε πρωταθλήτρια Ισπανίας την πρώτη, ο Λόρμπεκ αγωνίστηκε για 27 λεπτά, πέτυχε 10 πόντους (μερικοί εξ αυτών καθοριστικοί), μάζεψε 6 ριμπάουντ και γενικότερα ήταν ο φόβος και ο τρόμος μέσα στη ρακέτα της Μπαρτσελόνα.

Το τέλος του αγώνα τον βρήκε να πανηγυρίζει για λίγο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, να δίνει το παρών στην απονομή του πολυτιμότερου παίκτη του αγώνα, να παίρνει το βραβείο του στα χέρια και να κατευθύνεται στα αποδυτήρια. Ήταν σαφέστατα εξουθενωμένος και είναι χαρακτηριστικό πως δεν πήρε μέρος στο γλέντι της Μπαρτσελόνα που ακολούθησε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πάντως, η κατάσταση του παίκτη δεν προκαλεί ανησυχία, έστω κι αν θα υποβληθεί σε κάποιες εξετάσεις. Ο Τσάβι Πασκουάλ στη συνέντευξη Τύπου είπε για τον παίκτη: "Έδωσε τα πάντα. Δεν μπορούσε να δώσει κάτι παραπάνω. Όταν μπήκε στα αποδυτήρια κατέρρευσε και πάλι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ