ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο ψύχραιμος Κάρολ έστειλε τη Ρεάλ στον τελικό

Ο ψύχραιμος Κάρολ έστειλε τη Ρεάλ στον τελικό

Στους τελικούς της Liga Endesa θα βρίσκεται η Ρεάλ, η οποία κέρδισε με 82-80 την Βαλένθια και κάνοντας το 3-1 στη σειρά πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση

Με τον Τζέισι Κάρολ να πετυχαίνει 12 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας 6/6 βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα, η Ρεάλ κατάφερε να "αλώσει" την έδρα της Βαλένθια κερδίζοντας με 82-80 και κάνοντας το 3-1 στη σειρά πήρε την πρόκριση για τους τελικούς. Οι γηπεδούχοι πάλεψαν σκληρά και βρίσκοντας σκορ κοντά στη ρακέτα από τους ασταμάτητους Χάμιλτον - Ντούμπλιεβιτς είχαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους, όμως τα κρίσιμα τρίποντα των Κάρολ, Γιούλ και Νοτσιόνι έγειραν τη πλάστιγγα υπέρ των Μαδριλένων, οι οποίοι έδειξαν ψυχραιμία από τις βολές στο τέλος και έφυγαν με τη νίκη.

Εξαιρετικά αποφασισμένη ξεκίνησε το παιχνίδι η Ρεάλ, η οποία με τον Γιόνας Ματσιούλις μπροστάρη θέλησε να δείξει ότι δεν είναι διατεθειμένη να παίξει για πέμπτη φορά με τους "πορτοκαλί". Ο επιθετικός ρυθμός των φιλοξενούμενων δεν μπόρεσε να αναχαιτιστεί από τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνεθ κι έτσι από νωρίς η διαφορά έφτασε ακόμα και στο +11 (12-23 στο 8'). Στη δεύτερη περίοδο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και οι δύο ομάδες έριξαν το βάρος τους στην άμυνα. Ένα σερί 6-0 των Μαδριλένων, απαντήθηκε με ένα ίδιο σερί από τους γηπεδούχους κι έτσι διατηρούνταν μία εύθραυστη διαφορά (24-31 στο 15'). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα με πρωτεργάτη τον Χάμιλτον η Βαλένθια μπόρεσε να υψώσει ανάστημα επιθετικά κι έτσι ροκάνισε τη διαφορά κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο στο -6 (38-44).

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο έτσι ξεκίνησε και στο δεύτερο ο Τζάστιν Χάμιλτον, ο οποίος φτάνοντας τους 21 πόντους οδήγησε την ομάδα του σε ένα σερί 13-6 φέρνοντας για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ την Βαλένθια με 51-50 (στο 27'). Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν οριακό και είχε έρθει η στιγμή να μιλήσουν οι μεγάλοι παίκτες. Ντούμπλιεβιτς - Χάμιλτον από τη μία και Κάρολ - Γιούλ από την άλλη ανέλαβαν να οδηγήσουν επιθετικά τις δύο ομάδες (68-70 στο 37'). Στο τελευταίο λεπτό οι δύο ομάδες μπήκαν όντας σε απόσταση ενός σουτ κι έτσι όλα κρίθηκαν στη ρουλέτα των βολών με τους Κάρολ , Βίβες να αποδεικνύονται ψύχραιμοι σε τρία ζευγάρια βολών (79-80). Στο τέλος ο Σέρχιο Γιουλ αποδείχτηκε κι αυτός πως διαθέτει "κρύο αίμα" κάνοντας το 79-82, ενώ στο τέλος ο Σαν Εμετέριο έβαλε την πρώτη βολή και στη συνέχεια αστόχησε επίτηδες στη δεύτερη ελπίζοντας κάποιος συμπαίκτης του να πάρει το ριμπάουντ, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Τα δεκάλεπτα: 18-25, 38-44, 53-53, 80-82.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Μαρτίνεθ): Στέφανσον 8, Ντιό 2, Λούσιτς 4, Ντούμπλιεβιτς 16, Σαν Εμετέριο 7, Βίβες 6, Σάτο 14, Πέτερσον, Χάμιλτον 23.

ΡΕΑΛ (Λάσο): Φερνάντες 9, Νοτσιόνι 11, Ροντρίγκες 1, Αγιόν 10, Κάρολ 17, Γιούλ 16, Ματσιούλις 9, Τέιλορ 2, Ρέγιες 2, Τόμπκινς 5.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ