ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκη με... νταμπλ σκορ η Μπαρτσελόνα, στην παράταση ο Κατσικάρης

Νίκη με... νταμπλ σκορ η Μπαρτσελόνα, στην παράταση ο Κατσικάρης

Ανήμερα της είδησης του σοβαρού τραυματισμού του Σέιν Λαουάλ, η Μπαρτσελόνα διέλυσε τη Σεβίλλη, επικρατώντας με νταμπλ σκορ (108-54). Από το κακό στο χειρότερο η Μάλαγα, στην παράταση πήρε τη νίκη η Μούρθια. Αγχωτική νίκη για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το σοκ του τραυματισμού του Σέιν Λαουάλ δεν επηρέασε αρνητικά την Μπαρτσελόνα, σε πρώτη φάση. Το κάθε άλλο. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έκαναν ό,τι ήθελαν απέναντι στη Σεβίλλη, την οποία συνέτριψαν με νταμπλ σκορ (108-54) έχοντας 63% (15/24) πίσω από τη γραμμή των 6μ75.

Με τους Πάου Ρίμπας (14π.), Τόμας Σατοράνσκι (14π.), Αλέξανδρο Βεζένκοφ (12π.), Μάρκους Έρικσον (11π.), Κάρλος Αρόγιο (10π.), Στράτο Περπέρογλου (12π.) και Άντε Τόμιτς (10π., 10ριμπ.) να σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων, οι "μπλαουγκράνα" πήραν από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα, φτάνοντας στο +15 (27-12) από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Κι από τη στιγμή που η ομάδα του Λουίς Κασιμίρο ήταν απελπιστικά άστοχη σε δίποντα (41%) και τρίποντα (18%), δεν υπήρχε η δυνατότητα να αλλάξει η κατάσταση. Αντίθετα, η διαφορά δεν σταμάτησε να μεγαλώνει, με την Μπαρτσελόνα να αφιερώνει τη νίκη στον άτυχο αθλητή της, που θα μείνει εκτός δράσης για δύο με τρεις μήνες.

Παρεμπιπτόντως, στη συνέχεια της σεζόν οι ηττημένοι θα έχουν στη σύνθεσή τους τον Σέντρικ Σίμονς. Ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού επιστρέφει στη Liga Endesa, μετά το πέρασμά του από την Εστουδιάντες.

Νίκη με... νταμπλ σκορ η Μπαρτσελόνα, στην παράταση ο Κατσικάρης

Το έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης χρειάστηκε η Μούρθια για να κάμψει την αντίσταση της Σαραγόσα (110-102), με τον Σκοτ Γουντ να κάνει... όργια. Ο Αμερικανός φόργουορντ σταμάτησε στους 33 πόντους (με 3/5 δίποντα, 8/15 τρίποντα, 3/3 βολές) και μαζί με τους Νέμανια Ράντοβιτς (18π., 8ριμπ.) και Βίτορ Φαβεράνι (15π., 7ριμπ.) αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος για την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη, η οποία πλησίασε την πρώτη οκτάδα του βαθμολογικού πίνακα. Κάπως έτσι, πήγαν στράφι οι 24π. που σημείωσε ο Στέφαν Γιέλοβατς, που αποτέλεσε την πιο αξιόπιστη λύση για τους ηττημένους.

Νίκη με... νταμπλ σκορ η Μπαρτσελόνα, στην παράταση ο Κατσικάρης

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής ολοκληρώνεται απόψε με τις εξής αναμετρήσεις:

Μπανταλόνα - Βαλένθια (19:00)

Εστουδιάντες - Μανρέσα (19:30)

Γκραν Κανάρια - Μπιλμπάο (20:30)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ