ΜΠΑΣΚΕΤ

Νέα "σφαλιάρα" για την Μπαρτσελόνα

Νέα "σφαλιάρα" για την Μπαρτσελόνα

Το μεσημέρι που η Μπαρτσελόνα φιλοξένησε τη Μάλαγα, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Γ' όμιλο της Euroleague έκανε επτά τις νίκες της (67-74) και "έσπρωξε" τους "μπλαουγκράνα" από την τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Στην τελευταία επίθεση του αγώνα, ο Παπανικολάου πήρε το ριμπάουντ από το άστοχο σουτ του Γκρέιντζερ, αλλά ο Κάνερ Μέντλι του έκλεψε την μπάλα. Ο διεθνής φόργουορντ σταμάτησε τον Γκρέιντζερ με φάουλ και εκείνος με δυο βολές διαμόρφωσε το 67-74, που ήταν και το αποτέλεσμα του ματς Μπαρτσελόνα-Μάλαγα, για την 9η αγωνιστική της Liga Endesa.

Η Ουνικάχα προηγήθηκε 59-70, στο 37' και με βολές πλησίασε στο 67-70, πριν ο Βάσκεθ σώσει χαμένο σουτ του Γκρέιντζερ (38.30''). Ακολούθως, ο Ναβάρο έχασε ένα ζευγάρι βολών και το τέλος ανέλαβε ο Γκρέιντζερ, για να χρεώσει τους "μπλαουγκράνα" με την πρώτη εντός έδρας ήττα.

Στο ξεκίνημα του β' δεκαλέπτου, ο Παπανικολάου γύρισε το δεξί αστράγαλο και μεταφέρθηκε στα αποδυτήρια για τον πρώτο έλεγχο, για να επιστρέψει λίγο αργότερα στο παρκέ.

Ο Κάνερ Μέντλι πρόσφερε 12π. και 6 ριμπ. στην ομάδα του, ενώ οι Βάσκεθ και Στίματς είχαν από 10π. (6 ριμπ. ο μεν και 5 ο δε). Ο Ναβάρο ήταν ο πρώτος σκόρερ του ματς (20π., 5 ασίστ), με τον Τόμιτς να τελειώνει με νταμπλ νταμπλ (16π.-12 ριμπ.) και τον Παπανικολάου να είναι ο τρίτος και τελευταίος διψήφιος της "Μπάρτσα" (10π., 3 ασίστ, 4 ριμπ.). Οι Σάδα, Τοντόροβιτς και Λόρμπεκ δεν σημείωσαν πόντο.

Με αυτή τη νίκη, η Μάλαγα κράτησε για τον εαυτό της την τρίτη θέση της βαθμολογίας (7-2), με την Μπαρτσελόνα να υποχωρεί στο 6-3. Νωρίτρα, η Βαλένθια (δεύτερη στη βαθμολογία, με ρεκόρ 8-1) νίκησε στην εκπνοή τη Λαμποράλ Κούτσα ( 78-79).

Η Ομπραντόιρο (3-6) του Βασίλη Ξανθόπουλου έχασε από την Γκραν Κανάρια (6-3) με 77-83, με τον δικό μας άνθρωπο να 'χει 2π., με 1/4 διπ., 0/1 τριπ., 1 ριμπ., 3 ασίστ και 2 κλεψ. σε 15.13''.

Της κατάταξης ηγείται η αήττητη Ρεάλ Μαδρίτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ