ΜΠΑΣΚΕΤ

Ναβάρο: "Στόχος η κατάκτηση του τρίτου σερί μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες"

Ναβάρο: "Στόχος η κατάκτηση του τρίτου σερί μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες"

Ο Κάρλος Ναβάρο τόνισε πως στόχος της Ισπανίας είναι να γράψει ιστορία, κατακτώντας τρίτο σερί μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που το έχουν κατορθώσει ελάχιστες χώρες.

Η εθνική ομάδα μπάσκετ της Ισπανίας έχει κυριαρχήσει στο ευρωπαϊκό, αλλά και στο παγκόσμιο μπάσκετ τα τελευταία 10 χρόνια, κατακτώντας συνεχώς τρόπαια και μετάλλια, σε Ευρωμπάσκετ, Μουντομπάσκετ και σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σύμφωνα με την εμβληματική μορφή της εθνικής Ισπανίας, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, μεγάλος στόχος της ομάδας είναι να κατακτήσει το τρίτο συνεχόμενο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, γράφοντας ιστορία, ύστερα από το ασημένιο στο Πεκίνο το 2008 και το επίσης ασημένιο το 2012 στο Λονδίνο, με τους Ίβηρες να ηττώνται στους τελικούς από τις ΗΠΑ. Η πιο πρόσφατη ευρωπαϊκή χώρα που το έχει κατορθώσει είναι η Λιθουανία, η οποία πήρε μετάλλια το 1992, το 1996 και το 2000.

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος συνεχίζει να είναι ενεργός στην εθνική ομάδα της Ισπανίας στα 36 του χρόνια, σχολίασε τα εξής: "Λένε ότι στόχος αυτή της ομάδας είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου. Να κερδίσεις τρία συνεχόμενα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι κάτι που λίγοι άνθρωποι μπορούν να πετύχουν. Aυτός είναι και ο στόχος μας. Έχουμε έναν σκληρό όμιλο και θα πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά πριν σκεφτούμε τα μετάλλια".

Ο έμπειρος γκαρντ της Μπαρτσελόνα ακολούθως τόνισε: "Έχουμε ακόμα 6-7 ημέρες και δουλεία να κάνουμε… Είναι μακρύς ο δρόμος για τα μετάλλια και την πιθανότητα να διεκδικήσουμε το χρυσό. Ο πρώτος αγώνας (σ.σ. κόντρα στην Κροατία), όπως πάντα, θα είναι πολύ σημαντικός για την πίεση και το να δούμε σε ποιο επίπεδο πραγματικά βρισκόμαστε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ