ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπουρούσης: ''Δεν δίνω καμία απάντηση!''

Μπουρούσης: ''Δεν δίνω καμία απάντηση!''

O Γιάννης Μπουρούσης περιγράφει στο Sport24.gr τα τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα του τελικού με την Μπαρτσελόνα, αφιερώνει το Copa del Rey στη γυναίκα του και την κορούλα που έρχεται ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν.

Ο συγκλονιστικός τελικός του 78ου Copa del Rey στο Palacio de Deportes έχει μόλις ολοκληρωθεί. Ο ''λυτρωτής'' Σέρχιο Γιούλ τρέχει ''σφαίρα'' στην απέναντι μπασκέτα και πανηγυρίζει σαν τρελός ενώ ο Κώστας Παπανικολάου έχει καλύψει το πρόσωπο του με τη φανέλα και ξεσπάει σε κλάματα στον πάγκο της Μπαρτσελόνα!

Το come back των Καταλανών δεν ολοκληρώθηκε ποτέ στον πιο συναρπαστικό τελικό των τελευταίων ετών κι έτσι η Ρεάλ Μαδρίτης του 37-1 σε όλες τις διοργανώσεις φέτος πρόσθεσε τον δεύτερο τίτλο της χρονιάς μετά το Super Copa. Παράλληλα ο Γιάννης Μπουρούσης έγινε μόλις ο τρίτος Έλληνας που κατακτά το Κύπελλο του Βασιλιά στην Ισπανία μετά τους Μιχάλη Κακιούζη, Ευθύμη Ρεντζιά και ο πρώτος που το πετυχαίνει με τη φανέλα της ''Βασίλισσας''.

Λίγο μετά τον θρίαμβο στο ελληνικό Clásico κόντρα στην Μπαρτσελόνα του Παπανικολάου και αφού κόπασαν τα ''Hala Madrid'' στις εξέδρες του Martin Carpena της Μάλαγα, ο διεθνής σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε στο Sport24.gr για το απίστευτο φινάλε του τελικού: ''Στο τελευταίο ενάμιση λεπτό ήμασταν έξι-εφτά πόντους μπροστά στο σκορ. Χάσαμε δύο κρίσιμα ριμπάουντ, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι όμως ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Στο τέλος ήμασταν τυχεροί που είχαμε οκτώ δευτερόλεπτα για να κάνουμε επίθεση. Μπήκε το σουτ του Σέρχιο κι έτσι κερδίσαμε το παιχνίδι. Ήμασταν τυχεροί, από την άλλη όμως θα ήμασταν άτυχοι αν χάναμε στον τελικό γιατί είχαμε τον έλεγχο σχεδόν σε όλο τον αγώνα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στον Κώστα, είναι αδελφικός μου φίλος και εύχομαι πάντα τα καλύτερα για αυτόν''.

Η Μπαρτσελόνα βρέθηκε στο -7 (68-75) όμως πάλεψε ως το τέλος, με τον Όλεσον να κερδίζει φάουλ από τον Μπουρούση και να δίνει το προβάδισμα στους Καταλανούς (76-75) πριν το νικητήριο σουτ του Γιούλ. ''Όταν βλέπεις την Μπαρτσελόνα να μειώνει στο τέλος και να μην μπορείς να αντιδράσεις, εννοείται πως περνάει από το μυαλό σου ότι μπορεί να χάσεις τον τίτλο! Μας έβαλαν ένα γκολ-φάουλ, προηγουμένως χάσαμε ένα σημαντικό ριμπάουντ... Εκεί λες: γιατί ρε γαμώτο; Αφού παλεύουμε σε όλο το παιχνίδι!

Αυτά που έγιναν στο τέλος ήταν απίστευτα. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα! Στο τέλος βρεθήκαμε να πανηγυρίζουμε εμείς''. Σε αυτό το σημείο θυμίσαμε στον Γιάννη ότι το φετινό ρεκόρ της Ρεάλ βρίσκεται πλέον στο 37-1: ''Α, το ρεκόρ! Εντάξει, ξέρεις ότι αυτά δεν έχουν σημασία. Ακολουθούν δύσκολοι αγώνες στην Euroleague και πρέπει να είμαστε έτοιμοι''.

Ο διεθνής σέντερ έχει αγωνιστεί σε τελικούς Α1 και Final-4 της Euroleague. Τι το ξεχωριστό έχει το Copa del Rey; ''Πρώτα απ όλα, είναι το πρώτο μου Copa και ο δεύτερος τίτλος μου με τη Ρεάλ. Αισθάνομαι πολύ όμορφα στη Μαδρίτη και για άλλη μια φορά θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ομάδας που με εμπιστεύονται και με έχουν εδώ, μαζί τους. Προσπαθώ κάθε μέρα τους τελευταίους πέντε μήνες και βλέπουν ότι θέλω να δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό. Το πιο σημαντικό είναι να είναι ικανοποιημένη η ομάδα από μένα. Τώρα, το τι κάνω εγώ, αν βάζω 10, 30 ή 20 πόντους, δεν τους ενδιαφέρει. Δεν με πήραν γι αυτόν τον λόγο αφού υπάρχουν τόσοι καλοί σκόρερ στη Ρεάλ. Πλέον είμαστε όλοι χαρούμενοι αφού στόχος μας ήταν να κερδίσουμε το Copa del Rey. Πόσο μάλλον απέναντι στην Μπαρτσελόνα!''.

Το Κύπελλο του Βασιλιά ήταν η καλύτερη στιγμή του Γιάννη Μπουρούση στην Ισπανία. ''Αυτός ο τίτλος έχει τεράστια σημασία για μένα. Ήλθα στη Μαδρίτη για να κερδίζουμε και μέχρι στιγμής τα πάμε πάρα πολύ καλά. Πρώτα απ όλα θέλω να αφιερώσω το Copa del Rey στη γυναίκα μου. Να μαστε καλά και να 'χουμε υγεία, περιμένουμε μια κόρη σε δύο μήνες. Σίγουρα το αφιερώνω επίσης στα πρόσωπα που αγαπώ και στους ανθρώπους που με πιστεύουν και με έχουν στην ομάδα''.

Ο διεθνής σέντερ της Ρεάλ έχει βρει τον ιδανικό προορισμό στη Μαδρίτη. Χαίρεται το μπάσκετ και αυτό φαίνεται στο παιχνίδι του, κατακτά τίτλους και είναι μέλος μιας ομάδας που βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο. Άραγε, πιστεύει ότι δίνει απαντήσεις με την παρουσία του στη ''Βασίλισσα''; ' 'Δεν δίνω καμία μα καμία απάντηση σε κανέναν! Βρίσκομαι σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους και αυτό το ξέρουν όλοι. Τα τελευταία δύο χρόνια που ήμουν στο Μιλάνο δεν έδωσα κανένα δικαίωμα! Όχι ότι έδινα στον Ολυμπιακό... Τέλος πάντων, είμαι εδώ, περνάω καλά εδώ και το πιο σημαντικό είναι ότι η Ρεάλ πάει καλά. Όπως σου είπα και πριν, το πιο σημαντικό είναι να μείνουν ικανοποιημένοι αυτοί που με πιστεύουν σαν παίκτη. Από κει και πέρα, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο''.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ