ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπιλμπάο όπως Μανρέσα

Μπιλμπάο όπως Μανρέσα

Έχουν συμπληρωθεί ήδη 13 χρόνια από την μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία της ACB, από τότε που η Μανρέσα, μία ομάδα που είχε ως βάση Ισπανούς και κατά κύριο λόγο Καταλανούς( μόνες εξαιρέσεις οι Αμερικανοί Τζόουνς, Σάλι και Άλστον) κατέκτησε το πρωτάθλημα με 3-1 νίκες στους τελικούς.

Οι πρωταγωνιστές του άθλου της Μανρέσα τότε, μίλησαν στην ισπανική εφημερίδα "as", δηλώνοντας ότι η Μπιλμπάο θα μπορούσε φέτος να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ισπανίας και να πετύχει έναν άθλο ισάξιο με τον άθλο της Μανρέσα το 1998!

Ο τεχνικός της Μανρέσα το '98 Καζιμίρο μαζί με τους παλαίμαχους παίκτες του συλλόγου Βάζκεζ και Μοντάνιεζ μίλησαν για τις διαφορές και τις ομοιότητες της Μανρέσα του '98 με την Μπιλμπάο του 2011.

Αρχικά δηλώσεις έκανε ο Καζιμίρο που είπε ότι: " Oι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές γιατί εμείς είχαμε τον τρίτο χαμηλότερο προϋπολογισμό, ενώ η Μπιλμπάο είναι μέσα στις έξι ομάδες με τους μεγαλύτερους προϋπολογισμούς. Όμως σίγουρα υπάρχουν και ομοιότητες, είχαμε αντιμετωπίσει και εμείς φοβερές δυσκολίες στα πλέι οφ και έπρεπε να σπάσουμε την έδρα των αντιπάλων μας, όπως πρέπει να κάνει και η Μπιλμπάο", ενώ στη συνέχεια έκανε δηλώσεις ο Μοντάνιεζ που τόνισε σχετικά:

"Η Μπιλμπάο έχει την δυναμική της Μανρέσα. Το κλειδί είναι τα ριμπάουντ, η πεντάδα της Μπαρτσελόνα είναι πραγματικά πολύ υψηλού επιπέδου και εάν η Μπιλμπάο δεν καταφέρει να τρέξει, δεν θα έχει καμία ελπίδα".

Τέλος νοσταλγικός εμφανίστηκε ο Πάκο Βάζκεζ που δήλωσε επί του θέματος: " Aισθάνομαι ότι δεκατρία χρόνια πριν ζήσαμε ένα όνειρο που κυριαρχούσε ο ρομαντισμός, τώρα μπορεί να επαναληφθεί κάτι παρόμοιο, ακόμα όμως και αν πάρει το πρωτάθλημα η Μπιλμπάο, η ιστορία θα θυμίζει Δαυίδ εναντίον Γολιάθ και όχι Ρωμαίο και Ιουλιέτα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ