ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπαρτζώκας: "Δεν πανηγυρίζουμε, έχουμε μπροστά μας την Βαλένθια"

Μπαρτζώκας: "Δεν πανηγυρίζουμε, έχουμε μπροστά μας την Βαλένθια"

Η Μπαρτσελόνα πέρασε στα ημιτελικά του Copa del Rey, νικώντας 82-70 την Μάλαγα, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θριαμβολογεί και κοιτάζει τον αγώνα με την Βαλένθια.

Παρά τα πολλά προβλήματά της, η Μπαρτσελόνα πήρε τη νίκη στον προημιτελικό του Copa Del Rey ( 82-70 την Ουνικάχα Μάλαγα) και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά, όπου θα συναντήσει την Βαλένθια με φόντο τον τελικό της διοργάνωσης και της διεκδίκησης του πρώτου φετινού τροπαίου.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας απέδωσε στην άμυνα την επικράτηση της ομάδας του, είπε πως οι Καταλανοί έπαιξαν με περισσότερη αυτοπεποίθηση, αλλά δεν θριαμβολογεί, δεν πανηγυρίζει και κοιτάζει το επόμενο ματς, καθώς υπάρχουν ακόμη δυο βήματα μέχρι το τρόπαιο.

"Ήταν πολύ σημαντική η νίκη μας σε αυτό το πρώτο παιχνίδι. Σέβομαι την Μάλαγα και τον προπονητή της, εμείς στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ, αλλά στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι και παίξαμε με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Είπα στους παίκτες μου πως δεν πανηγυρίζουμε, γιατί έχουμε ένα παιχνίδι μπροστά μας με τη Βαλένθια και πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα.

Έχουμε χάσει πολλούς παίκτες, όπως τους Ναβάρο, Ντόελμαν, Όλεσον και Λαουάλ. Δεν αισθάνομαι άνετα με την κατάσταση, αλλά πρέπει να την αποδεχθούμε. Έχουν μείνει ακόμη δύο παιχνίδια και πρέπει να είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Οι Όλεσον και Ντόελμαν προπονούνται, αλλά νιώθουν ακόμη ενοχλήσεις και έτσι δεν θέλουμε να ρισκάρουμε και να τους χάσουμε για περισσότερο καιρό.

Όταν νικάς, όλα είναι ωραία. Πλέον, έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση, αλλά με τόσα πολλά προβλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει, δεν μπορούμε να δώσουμε μια εικόνα συνοχής. Αυτό ψάχνουμε από την αρχή της σεζόν. Για παράδειγμα, ο Κλαβέρ έδωσε πολλά στην άμυνα σήμερα, παρά το γεγονός πως δεν σκόραρε πολύ. Στο ημίχρονο προσπάθησα να βοηθήσω τους παίκτες και να τους είπα για τα προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και στην άμυνα. Όταν βελτιώσαμε την άμυνά μας, το ίδιο κάναμε και στην επίθεση και έτσι νικήσαμε", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας προπονητής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ