ΜΠΑΣΚΕΤ

Λαμποράλ... International!

Λαμποράλ... International!

Η αναμέτρηση με τη Μανρέσα ήταν... ιδιαίτερης σημασίας για τη Λαμποράλ -και τη Liga Endesa, στο σύνολό της. Ο λόγος; Η ομάδα του Μάρκο Κρέσπι έγινε η πρώτη που παρατάχθηκε χωρίς Ισπανό!

Η Λαμποράλ Κούτσα έχει εξελιχτεί σε... σταυροδρόμι των λαών, θρησκειών και πολιτισμών, με παίκτες που προέρχονται από τις ΗΠΑ ως τη Γαλλία και από τη Γεωργία ως τη Σενεγάλη.

Το μπασκετικό καμάρι της Χώρας των Βάσκων με συνεχείς διακρίσεις εντός κι εκτός συνόρων διαθέτει στο ρόστερ μόνο έναν Ισπανό, τον διεθνή Φερνάντο Σαν Εμετέριο από το Σανταντέρ. Κόντρα στη Μανρέσα (87-67) ο Σαν Εμετέτεριο ήταν τραυματίας κι έτσι οι Βάσκοι παρατάχθηκαν χωρίς γηγενή παίκτη, κάτι που είχε να συμβεί περισσότερο από δέκα χρόνια στην Liga Endesa!

Η Λαμποράλ Κούτσα παρατάχθηκε με τρεις Αμερικανούς (Λαμόντ Χάμιλτον, Κόλτον Άιβερσον, Ντορόν Πέρκινς), ισάριθμους Γάλλους (Φαμπιέν Κοζέρ, Τόμας Ερτέλ, Κιμ Τιγί), έναν Γεωργιανό (Τορνίκε Σενγκέλια), έναν Σενεγαλέζο (Ιλιμάνε Ντιόπ), έναν Σλοβένο (Σάσα Βούγιασιτς) κι έναν Λετονό (Ντέιβις Μπερτάνς)!

Ειρήσθω εν παρόδω, ο κόουτς της Λαμποράλ Κούτσα είναι επίσης μη Ισπανός! Ο Ιταλός Μάρκο Κρέσπι!

Πηγή: Sportando.com.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ