ΜΠΑΣΚΕΤ

Ξανά τα ίδια: δεν προβιβάζονται οι δύο πρώτοι της Leb Gold στη Liga Endesa

Ξανά τα ίδια: δεν προβιβάζονται οι δύο πρώτοι της Leb Gold στη Liga Endesa

Η Μελίγια και η Παλένσια κέρδισαν στο παρκέ την άνοδό τους στη Liga Endesa, αλλά δεν πρόκειται να αγωνιστούν σε αυτή λόγω οικονομικής αδυναμίας. Ελπίζουν σε παραμονή η Εστουδιάντες κι η Χιπούσκοα.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά παρατηρείται το φαινόμενο να μην προβιβάζονται στη Liga Endesa οι ομάδες που έχουν κερδίσει στο παρκέ αυτό το δικαίωμα. Όχι για κάποιους άλλους λόγους, αλλά γιατί αδυνατούν να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στην ισπανική λίγα, η οποία θέτει ως προαπαιτούμενο τη χορήγηση εγγυητικής επιστολής που ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.

Κάτι που σε πρώτη φάση δεν μπορούν να κάνουν η Μελίγια και η Παλένσια, ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη δυάδα του βαθμολογικού πίνακα της Leb Gold. Όπως αναφέρεται την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η ACB για το ζήτημα, οι δύο ομάδες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να προβιβαστούν τυπικά στην πρώτη κατηγορία. Αμφότερες βέβαια έκαναν τις απαραίτητες νομικές ενέργειες προκειμένου να είναι υποψήφιες για άνοδο στο τέλος της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, όπως αναφέρει το καταστατικό.

Κάπως έτσι, η Ουρένσε (ομάδα που... την έπαθε με αυτόν τον τρόπο πέρσι), έχει τη δυνατότητα να κερδίσει μια θέση στη Liga Endesa της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, αφού έκανε πέρσι ό,τι χρειαζόταν για να διασφαλιστεί ως προς αυτό. Έχει μάλιστα μπροστά περιθώριο μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (15/6) για να τα καταφέρει.

Σε περίπτωση που ούτε τώρα βρει τρόπο να κερδίσει την άνοδο, τότε οι δύο ομάδες που τερμάτισαν στις τελευταίες θέσεις του ισπανικού πρωταθλήματος (Εστουδιάντες και Χιπούσκοα) δεν θα υποβιβαστούν, αλλά θα συμμετάσχουν κανονικά σε αυτό την επόμενη σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ