ΜΠΑΣΚΕΤ

Ιστορική πρόκριση για την Γκραν Κανάρια, στους "4" οι Σαραγόσα, Μπαρτσελόνα

Ιστορική πρόκριση για την Γκραν Κανάρια, στους "4" οι Σαραγόσα, Μπαρτσελόνα

Η Γκραν Κανάρια νίκησε εκτός έδρας την Λαμποράλ Κούτσκα (72-66) και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του ισπανικού πρωταθλήματος. Στους "4" και η... πρωτάρα των πλέι οφ Σαραγόσα, ενώ η Μπαρτσελόνα απέκλεισε την Μπιλμπάο (79-70).

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Γκραν Κανάρια, η οποία επικράτησε εκτός έδρας της Λαμποράλ Κούτσκα με 72-66 και πέρασε στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία τους που οι νησιώτες πήραν το "εισιτήριο" για τα ημιτελικά, έπειτα από 16 προσπάθειες!

Από τους νικητές, ο Τόλσεν είχε 27 πόντους, ενώ ο Μπάεζ σημείωσε 16. Για την Λαμποράλ ο Λάμπε τελείωσε το παιχνίδι με 14 και οι Ερτέλ, Σαν Εμετέριο πέτυχαν από 12.

Στους "4" η πρωτάρα Σαραγόσα!

Από εκεί και πέρα, η Σαραγόσα επικράτησε εκτός έδρας της Βαλένθια με 83-77 και έγινε η πρώτη ομάδα που στην πρώτη της παρουσία στα πλέι οφ παίρνει και το "εισιτήριο" για τις τέσσερις καλύτερες ομάδες. Η Βαλένθια ήθελε τη νίκη για να περάσει για δεύτερη διαδοχική φορά στα ημιτελικά, όμως σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι η Σαραγόσα, η οποία πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις φέτος έκανε το "μπρέικ" και πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση.

Στο τελευταίο παιχνίδι - με βάση την ώρα διεξαγωγής - η Μπαρτσελόνα νίκησε τη Μπιλμπάο των Φώτη Κατσικάρη, Νίκου Ζήση και Κώστα Βασιλειάδη με 79-70 και προκρίθηκε στα ημιτελικά. Οι Βάσκοι δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους Καταλανούς, όμως οι γηπεδούχοι έλεγξαν το ματς και πήραν τη νίκη.

Τα ζευγάρια

Από την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη, ο Νίκος Ζήσης έκανε πολύ καλό ματς, πετυχαίνοντας 17 πόντους και ο Κώστας Βασιλειάδης είχε 11. Τα ζευγάρια, λοιπόν των ημιτελικών μετά το τέλος της προημιτελικής φάσης είναι: Ρεάλ Μαδρίτης - Σαραγόσα και Μπαρτσελόνα - Γκραν Κανάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ