ΜΠΑΣΚΕΤ

Back to back από τον Μπουρούση

Back to back από τον Μπουρούση

Για δεύτερο σερί μήνα, ο Γιάννης Μπουρούσης αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης της Liga Endesa μετά τα όσα -εντυπωσιακά- έκανε με τη φανέλα της Λαμποράλ Κούτσα τον Ιανουάριο.

Δεν έχει αντίπαλο τη φετινή αγωνιστική περίοδο ο Γιάννης Μπουρούσης, που πραγματοποιεί τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του (βάσει αριθμών) υπό τις οδηγίες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Ο διεθνής σέντερ πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, με την ανάδειξή του σε πολυτιμότερο παίκτη του Ιανουαρίου για τη Liga Endesa να είναι ενδεικτικό της κατάστασης.

Παρένθεση: είναι ο δεύτερος σερί μήνας που τα καταφέρνει, αφού είχε κερδίσει τον ίδιο τίτλο για τον Δεκέμβριο. Κλείνει η παρένθεση. Με 18.5 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ κατά μέσο όρο στα παιχνίδια που έγιναν τον πρώτο μήνα του νέου έτους, δεν γινόταν να μην βρεθεί στην κορυφή της σχετικής κατάταξης, καταγράφοντας 22.1 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης του ισπανικού πρωταθλήματος.

" Είμαι πολύ χαρούμενος για την ανάδειξή μου σε πολυτιμότερο παίκτη του μήνα", ανέφερε αρχικά ο Καρδιτσιώτης σέντερ, πριν προσθέσει ότι " γενικά ήταν ένας εξαιρετικός μήνας για την ομάδα, κάναμε νίκες και έχουμε αυτοπεποίθηση". Για να εξηγήσει ότι "χαίρομαι πολύ που οι καλές εμφανίσεις που πραγματοποιώ βοηθούν την ομάδα να πετύχει τους στόχους της, να νικάει και να προοδεύει".

Δεν παρέλειψε βέβαια να ευχαριστήσει τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς και τους συμπαίκτες του, οι οποίοι " με βοηθούν πάρα πολύ. Πρόκειται για έναν ομαδικό τίτλο επί της ουσίας, αφού όλοι προσφέρουν πολύ. Ο κόουτς μού δείχνει εμπιστοσύνη κι αυτό με κάνει να αισθάνομαι καλά. Με έχει βοηθήσει, δουλεύω πολύ για να το ανταποδώσω και να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες".

Έχοντας μάλιστα κατακτήσει τον τίτλο του MVP της αγωνιστικής πέντε φορές μέχρι τώρα, ξεπέρασε τους Όσκαρ Σμιτ, Άρβιντας Σαμπόνις, Τανόκα Μπερντ και Κέρτις Μπροχάρντ.

Αναλυτικά όσα έκανε τον Ιανουάριο στη Liga Endesa

Με Ρεάλ Μαδρίτης: 24 πόντοι (με 6/9 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 9/10 βολές), 8 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 2 λάθη σε 26'26''

Με Μπανταλόνα: 11 πόντοι (με 2/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 4/6 βολές), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 λάθη σε 20'03''

Με Ανδόρα: 26 πόντοι (με 7/8 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 6/6 βολές), 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 λάθος, 1 κλέψιμο σε 21'10''

Με Μούρθια: 13 πόντοι (με 2/11 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 6/7 βολές), 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη σε 27'07''

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ