ΜΠΑΣΚΕΤ

Άνω κάτω η Liga Endesa λόγω της Ουρένσε

Άνω κάτω η Liga Endesa λόγω της Ουρένσε

Η περίπτωση της Ουρένσε έχει προκαλέσει έναν μικρό πανικό στα διοικητικά στελέχη της Liga Endesa, αφού επηρεάζει άμεσα το καλεντάρι της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Τι θα γίνει από εδώ και πέρα.

Η ιστορία ξεκινάει κάπως έτσι: η Ουρένσε κερδίζει την άνοδο στη Liga Endesa (από την LEB Oro), αλλά η αδυναμία της να συγκεντρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά (συν κάποια οικονομικά προβλήματα) την έθεσαν εκτός του νέου πρωταθλήματος .

Εσχάτως όμως η κατάσταση άλλαξε άρδην, με τις προσπάθειες των διοικούντων τον σύλλογο να... πιάνουν τόπο και να της δίνουν μία δεύτερη ευκαιρία ακρόασης. Γι αυτό η ACB συνεδρίασε εκ νέου (μες στο κατακαλόκαιρο) με κύριο θέμα συζήτησης το τι μέλλει γενέσθαι με την Ουρένσε. Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της "As", η ισπανική ομάδα έχει πολλές πιθανότητες πλέον να συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα.

Αυτό που θα πρέπει να αποσαφηνιστεί όμως είναι τι θα γίνει με τη Φουενλαμπράδα, η οποία κέρδισε την παραμονή της από το παράθυρο (παρότι είχε υποβιβαστεί, με βάση τη βαθμολογία του πρωταθλήματος) και άρχισε να "χτίζει" το ρόστερ της ερχόμενης περιόδου. Έτσι, προέκυψε η τάση για πρωτάθλημα δεκαεννιά (19) ομάδων, όπερ και σημαίνει δύο ακόμη αγωνιστικές στο ήδη βεβαρυμένο καλεντάρι του ισπανικού πρωταθλήματος.

Το μείζον πρόβλημα έχει να κάνει με τις ομάδες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θα υποχρεωθούν να πιεστούν ακόμη περισσότερο, όπως επίσης στο γεγονός πως αν προκύψει πρωτάθλημα δεκαεννιά (19) ομάδων, αυτό θα ολοκληρωθεί στις 17 Ιουνίου!

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως το ερχόμενο καλοκαίρι έχουμε το προολυμπιακό τουρνουά (από 5 έως 11 Ιουλίου), στο οποίο ενδεχομένως να συμμετάσχει η Ισπανία, ή άλλες χώρες που έχουν διεθνείς παίκτες σε συλλόγους της Ισπανίας. Παρεμπιπτόντως, αν επαληθευτεί η τάση που θέλει τόσο την Ουρένσε όσο και τη Φουενλαμπράδα να συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα, θα είναι η πρώτη φορά μετά το 2008-'09, που η Liga Endesa θα έχει μονό αριθμό ομάδων. Τότε, είχε αποβληθεί -λόγω χρεών- η Τζιρόνα, με το πρωτάθλημα να διεξάγεται εν τέλει με δεκαεφτά (17) ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ