VTB LEAGUE

Ρότσεστι: "Δεν πήγα στον Ολυμπιακό γιατί..."

Ρότσεστι: "Δεν πήγα στον Ολυμπιακό γιατί..."

Ο Τέιλορ Ρότσεστι μίλησε σε ισραηλινή ιστοσελίδα για το "όχι" που είπε στον Ολυμπιακό, αποκαλύπτοντας τον λόγο, αλλά και για όσα πήγαν στραβά στη Μακάμπι Τελ Αβίβ πέρσι.

Ο Τέιλορ Ρότσεστι θα μπορούσε κάλλιστα να φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού τη νέα αγωνιστική περίοδο, αντί αυτής της Λοκομοτίβ Κουμπάν. Ο 31χρονος πλεϊμέικερ δέχθηκε κρούση από τους "ερυθρόλευκους", αρνούμενος όμως να συνεχίσει στη χώρα μας την καριέρα του. Κάτι για το οποίο ευθύνεται... ο Βασίλης Σπανούλης!

Ο πρώην παίκτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ μίλησε στο one.co.il για τον βασικό λόγο που είπε "όχι" στον Ολυμπιακό, εξηγώντας παράλληλα πως η "Λόκο" του Φώτη Κατσικάρη καλύπτει πλήρως τις φιλοδοξίες του. Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί σε όσα (δεν) έγιναν πέρσι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, μιλώντας για τα "θέματα" που υπήρχαν στα αποδυτήρια της "ομάδας του λαού", την ασφυκτική πίεση που δέχονταν όλοι για επιτυχίες, αλλά και τις συνεχείς αλλαγές προπονητών και παικτών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ:

Για το αν νιώθει άσχημα που δεν υπέγραψε σε ομάδα της Euroleague, κι εν προκειμένω τον Ολυμπιακό που τον προσέγγισε: " Όχι βέβαια. Η ομάδα "είναι" του Βασίλη Σπανούλη, έχει γεμάτη περιφέρεια και ένιωσα πως αυτή η κατάσταση δεν θα ήταν ευνοϊκή για μένα. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σε μια ομάδα που έχει ως στόχο την κατάκτηση του Eurocup, κερδίζοντας πέρσι την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων, αφού έφτασε μέχρι το Final Four της Euroleague. Υπάρχουν πολλές ποιοτικές ομάδες φέτος στο Eurocup".

Για τα κακώς κείμενα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ: " Υπήρχαν πολλά προβλήματα στην ομάδα, αλλά όταν έβλεπα τις μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι (βλ. Σόνι Ουίμς, Κουίνσι Μίλερ, Μάικ Τσίρμπες), ενθουσιάστηκα. Περίμενα να παίξω στο πλευρό τους. Παρά τις όποιες δυσκολίες, περίμενα πως θα συνεχίσω στην ομάδα, έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να δείξω πόσο θέλω να μείνω στο Τελ Αβίβ".

Για την επιθυμία του να συνεχίσει: " Σε κάποια παιχνίδια αγωνίστηκα παρότι πονούσα στη μέση, παρότι ήμουν τραυματίας, με σκοπό να αποδείξω σε όλους ότι αξίζω το τριετές συμβόλαιο που μου προσέφερε πέρσι η ομάδα. Όταν όμως ενημερώθηκα πως θα γίνει χρήση του όρου που με άφηνε ελεύθερο, απογοητεύτηκα. Ήταν ένα όνειρο που είχα να παίξω στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, λυπάμαι που τελείωσε τόσο γρήγορα".

Για την κάκιστη πορεία στην Euroleague: " Είναι δύσκολο να εστιάσεις σε ένα μόνο κομμάτι, αλλά θα έλεγα πως ό,τι κι αν έγινε, η περσινή σεζόν ήταν σκέτη καταστροφή. Υπήρχαν θέματα στα αποδυτήρια, δεχόμασταν μεγάλη πίεση. Συνεργαστήκαμε με τρεις προπονητές, πολλοί παίκτες έρχονταν κι έφευγαν. Οι αλλαγές ξεκίνησαν με τους "πενταδάτους", αλλά στην πορεία έφυγαν οι μισοί παίκτες. Μπήκαν στη μέση κι οι τραυματισμοί, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Ο αποκλεισμός από το Top 16 ήταν "βόμβα" για όλους μας. Οι παίκτες έρχονται στη Μακάμπι Τελ Αβίβ για να πάνε μακριά στην Euroleague και να διεκδικήσουν το τρόπαιο. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε όμως, με αποτέλεσμα να βρεθούμε στο Eurocup. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν καλά, ούτε εκεί".

Για την πίεση που ασκήθηκε στην ομάδα: " Θα μιλήσω για τον εαυτό μου. Από τη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στο Τελ Αβίβ, κατάλαβα την πίεση που υπήρχε για επιτυχία. Σε αντίθεση με άλλους συμπαίκτες μου πάντως, δεν έδινα σημασία σε όσα έγραφαν τα μίντια, είχα επικεντρωθεί στο μπάσκετ. Πολλοί όμως δεν μπορούσαν να διαχειριστούν όσα γράφονταν και λέγονταν, με αποτέλεσμα να ανησυχούν για το μέλλον τους στην ομάδα. Όλη αυτή η ανησυχία εντασσόταν μέρα με τη μέρα, σε σημείο κάποια παιδιά να επηρεάζονται πολύ".

Για τον βαθμό ευθύνης του Γκάι Γκούντες: " Παρά τα όσα λέγονταν, ο Γκάι (Γκούντες) δεν είχε χάσει τον έλεγχο των αποδυτηρίων. Απλά δεχόταν πίεση, γκρίνια και παράπονα από κάθε πλευρά. Δε νομίζω πως θα μπορούσε κάποιος άλλος να σώσει την κατάσταση και να διαχειριστεί τα δεδομένα διαφορετικά. Θα ήταν άδικο να χαρακτηρίσουμε μόνο ένα άτομο ως υπαίτιο όλων των κακών, όλοι είχαμε μερίδιο ευθύνης στις ήττες. Αυτό που του χρέωσαν όλοι είναι ότι έφτιαξε μια ομάδα που δεν είχε ισορροπία".

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ