VTB LEAGUE

"Μισούσα το όνομα μου, εξαιτίας του Μάικλ Τζόρνταν"

"Μισούσα το όνομα μου, εξαιτίας του Μάικλ Τζόρνταν"

Ο Σκοτ Μασάντο είναι παίκτης της Κάλεβ και ηγέτης του 4-0 που ζει στη VTB United League, εσχάτως. Όλα αυτά όμως, μικρή σημασία έχουν μπροστά στο θέμα μας: το λόγο που άλλαξε το όνομα του.

Το πλήρες όνομα του point guard που ηγείται φέτος της Κάλεβ, στη VTB United League, είναι Μάικλ Σκοτ Μασάντο. Ο γεννημένος στις 8/6 του 1990, στο Queens της Νέας Υόρκης, από Βραζιλιάνους γονείς έχει συνηθίσει να τον φωνάζουν "Μαχάντο", κάτι που του συνέβη για πρώτη φορά στο κολέγιο της Iona και κρατά μέχρι τη σήμερον ημέρα (διότι άλλο Machado και άλλο Μαshado, όπως γράφεται σωστά το όνομα του).

Τη σημασία όμως, έχουν όλα αυτά; Καμία μπροστά στο γεγονός ότι μικρό τον φώναζαν "Μάικλ". Αλλά κατόπιν αιτήματος του ιδίου, το άλλαξε σε "Σκοτ". Γιατί; " Ως παιδί, ήμουν οπαδός των Knicks και ο αδελφός μου λάτρευε τους Bulls. Κάθε φορά λοιπόν, που το Σικάγο νικούσε τη Νέα Υόρκη στα playoffs -και αυτό συνέβαινε αρκετά συχνά- ο αδελφός μου έτρεχε σε όλο το σπίτι, ουρλιάζοντας "ο Μάικλ τα κατάφερε ξανά, ο Μάικλ τα κατάφερε ξανά". Δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο έξαλλο με έκανε. Ώσπου μια μέρα εκνευρίστηκα τόσο που ενημέρωσα ότι στο εξής αρνούμαι να απαντώ στο "Μάικλ" και ζήτησα από όλους να με φωνάζουν "Σκοτ".

Τον μισούσα, γιατί κάθε άνοιξη πετούσε τους Πάτρικ Γιούινγκ, Τζον Σταρκς και Άλαν Χιούστον εκτός λίγκας. Τώρα βέβαια, μπορώ να σας πω ότι είναι ένας από τους ήρωες μου. Απλά οι Knicks ήταν άτυχοι που τον έβρισκαν μπροστά τους, στην εποχή του. Τότε ουδείς μπορούσε να κερδίσει τον Τζόρνταν".

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ