VTB LEAGUE

Ημέρα εκπαίδευσης

Ημέρα εκπαίδευσης

Ανήμερα των 49ων γενεθλίων του Άρβιντας Σαμπόνις, η ομοσπονδία της Ρωσίας ανακοίνωσε τη συμφωνία με τη γυμναστική ακαδημία της Λιθουανίας, για συνεργασία των προπονητών τους.

Η ρωσική ομοσπονδία μπάσκετ ανακοίνωσε σήμερα (19/12) τη συμφωνία με τη γυμναστική Ακαδημία της Λιθουανίας που θα αφορά πολλά και διάφορα. Κυρίως προγράμματα που θα κάνουν τους κόουτς και των δυο χωρών καλύτερους.

Η συμφωνία υπεγράφη ανήμερα των 49ων γενεθλίων του Άρβιντας Σαμπόνις. Οι δυο λαοί αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, προς όφελος και των υποδομών, καθώς στα κοινά προγράμματα θα υπάρχουν και κάποια για την ανάπτυξη του μπάσκετ, στις χώρες.

Η όλη διαδικασία θα ξεκινήσει με σεμινάρια των Ρώσων κόουτς (δικαίωμα συμμετοχής έχουν προπονητές σχολικών ομάδων έως επαγγελματίες) στη Λιθουανία, όπου θα διδαχθούν τις τελευταίες τεχνικές και τα παγκόσμια trend. Για την ιστορία, απόφοιτοι της ακαδημίας είναι οι Σαούλιους Στομπέργκας, Βλάντας Γκαράστας και Ρίμας Κουρτινάιτις (μεταξύ βέβαια, πολλών άλλων).

Ο Μιντάουγκας Μπαλχούνας, πρύτανης της λιθουανικής γυμναστικής ακαδημίας, εξήγησε ότι "είναι τιμή μας να συνεργαστούμε με το ρωσικό μπάσκετ, το οποίο έχει ιστορία, παράδοση και έχει προσφέρει πολλά διεθνώς, στο άθλημα. Η δική μας δέσμευση είναι να μοιραστούμε την πρακτική εμπειρία και τη μεθοδολογία στην εκπαίδευση προπονητών, διαιτητών και αθλητών". Η πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Ιουλία Ανικέεβα είπε πως "ένα από τα μεγαλύτερα ενδιαφέροντα της ομοσπονδίας μας είναι η παρουσίαση νέων μεθόδων, για να εκπαιδεύσουμε τους προπονητές μας, σε όλα τα επίπεδα. Για να κάνουμε την καλύτερη δυνατή δουλειά, δημιουργήσαμε στη Μόσχα τη βάση των μοντέρνων τεχνολογιών, με στόχο να καθιερώσουμε κάποια ανάλογη σε όλες τις περιφέρειες της χώρας".

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ