VTB LEAGUE

Η Ούνιξ νίκησε (και) τη Χίμκι

Η Ούνιξ νίκησε (και) τη Χίμκι

Η Χίμκι πήγαινε... σαν σίφουνας, έως τα προημιτελικά του Eurocup, όπου αποκλείστηκε από τη Βαλένθια. Απ' ό,τι φαίνεται, δεν έχει συνέλθει ακόμα. Στον πρώτο ημιτελικό, για το ρωσικό κύπελλο, έχασε στο Καζάν από την Ούνιξ (76-59). Ηγέτης ο Καϊμακόγλου.

Πριν το ματς, ο Ρίμας Κουρτινάιτις είχε πει πως "είναι απλό το πώς θα νικήσουμε την Ούνιξ: θα περιορίσουμε τον Γκάντελοκ". Τι έγινε τελικά, στον πρώτο ημιτελικό για το ρωσικό κύπελλο μετά της Ούνιξ Καζάν και της Χίμκι;

Κατ' αρχάς, ο Γκάντελοκ δεν πάτησε ποτέ στο παρκέ, διότι επέστρεψε από τις ΗΠΑ το πρωί (είχε άδεια, καθώς υποδέχθηκε το πρώτο του παιδί στον κόσμο), ενώ εκτός έμεινε και ο Βουγιούκας -λόγω του προβλήματος που είχε αποκτήσει στο πρώτο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα, οπότε "γύρισε" τον αστράγαλο. Η Χίμκι δεν στερήθηκε τις υπηρεσίες του Σεργκέι Μόνια, ο οποίος ανάρρωσε από βαριά πνευμονία.

Με αυτά και με αυτά, οι γηπεδούχοι νίκησαν 76-59, με τον Κώστα Καϊμακόγλου να είναι ο ηγέτης αυτής της επιτυχίας. Τελείωσε με 19π. και 10 ριμπ. Ο Έιντσον πρόσθεσε 14π., οι Ζήσης και Βερεμένκο είχαν από 13.

Για τη Χίμκι, οι Λόντσαρ και Κόπονεν είχαν από 13π. και ο Όγκουστιν πρόσθεσε 12. Άλλος διψήφιος δεν υπήρχε.

Την Τετάρτη του Πάσχα είναι ο επαναληπτικός και ο νικητής θα συναντήσει τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, που έχει περάσει τον "Κόκκινο Οκτώβρη" και περιμένει τον αντίπαλο των τελικών.

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ