VTB LEAGUE

Η Χίμκι "έφαγε" τη θέση της Λοκομοτίβ, στη Euroleague

Η Χίμκι "έφαγε" τη θέση της Λοκομοτίβ, στη Euroleague

H Xίμκι είχε εξασφαλισμένη τη θέση της στη Euroleague, ως κάτοχος του Eurocup. Πράγμα που σήμαινε ότι αν έφτανε η Λοκομοτίβ Κουμπάν στους τελικούς της VTB United League θα γίνονταν τρεις οι εκπρόσωποι της Ρωσίας. Ε, δεν έγιναν.

Η Χίμκι τίμησε το πλεονέκτημα έδρας που είχε στην ημιτελική σειρά με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν και επικράτησε 94-77, στο πέμπτο και τελευταίο ματς, έκανε το 3-2 και οριστικοποίησει πως η Euroleague της νέας αγωνιστικής περιόδου θα 'χει δυο εκπροσώπους της VTB United League. Αυτό θα άλλαζε (θα είχε τρεις) αν η ομάδα του Κρασνοντάρ γινόταν φιναλίστ. Αλλά δεν έγινε. Ο πρώτος τελικός με την ΤΣΣΚΑ είναι στις 3/6, στις 20.00.

Ο Τάιρις Ράις (18π., με 5/10 σουτ, 7 ασίστ, 5 ριμπ.)ηγήθηκε και αυτής της επιτυχίας για την ομάδα του Κουρτινάιτις, με τον Πολ Ντέιβις να είναι η έκπληξη της ημέρας. Διότι ο κόουτς της Χίμκι είχε πει πως δεν θα παίξει και όχι μόνο πάτησε παρκέ, αλλά ήταν ο πρωταγωνιστής του 27-19 στο 10', έχοντας σκοράρει ήδη 10 πόντους. Έως την ανάπαυλα (42-41) όλα τα ενδεχόμενα ήταν υπαρκτά. Κάτι που δεν ίσχυε όταν τελείωσε η τρίτη περίοδος (71-56)!

Ο Πέτερι Κόπονεν σταμάτησε στους 21 πόντους (συμπεριλαμβανομένων των 5/8 τριπ.), οι Κλαβέρ και Μόνια είχαν από 12π. (ο Ισπανός κατέβασε και 8 ριμπ.), ενώ ο Ντέιβις τελείωσε με 18π. Για τη Λοκομοτίβ, ο Βορόνοφ είχε 15π., ο Ντιλέινι 12 (1/4 σουτ, 7/9 βολές) και 8 ασίστ, ο Χέντριξ 14π. και 10 ριμπ. και ο Μπράουν 11π.

Μεταξύ άλλων, τελείωσε το σερί του Μάλκολμ Ντιλέινι, ο οποίος είχε τρία σερί πρωταθλήματα, με τρεις διαφορετικές ομάδες, σε τρεις διαφορετικές χώρες (Σαλόν Σαονέ-Γαλλία, Μπουντιβέλνικ-Ουκρανία, Μπάγερν-Γερμανία).

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ