ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

Σφαιρόπουλος: "Πρέπει να έχει δυνατά παιχνίδια"

Σφαιρόπουλος: "Πρέπει να έχει δυνατά παιχνίδια"
INTIME SPORTS

Ο ασίσταντ κόουτς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Γιάννης Σφαιρόπουλος απαντά στο «καυτό» ερώτημα των τελευταίων ημερών εάν πρέπει ή όχι να δίνουν δυνατούς αγώνες οι τέσσερις φιναλίστ πριν από το Φάιναλ Φορ. Διαβάστε τι απάντησε στο Sport24.gr

Ο ασίσταντ κόουτς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Γιάννης Σφαιρόπουλος απαντά στο «καυτό» ερώτημα των τελευταίων ημερών εάν πρέπει ή όχι να δίνουν δυνατούς αγώνες οι τέσσερις φιναλίστ πριν από το Φάιναλ Φορ. Διαβάστε τι απάντησε στο Sport24.gr και πόσο μεγάλο κενό δημιουργείται για την ΤΣΣΚΑ πριν από τον ημιτελικό (11/5) του Φάιναλ Φορ με τον Παναθηναϊκό...

"Είναι καλό να έχεις παιχνίδια πριν από το Φάιναλ Φορ. Για μια ομάδα του επιπέδου της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που παίζει πολλά παιχνίδια όλη τη χρονιά, είναι καλό να έχει συνεχή αγωνιστική δράση.

Καμιά φορά, όταν παίζεις δύο ματς την εβδομάδα επί επτά μήνες, μια διακοπή 8-10 ημερών μπορεί να σε βγάλει εκτός ρυθμού. Από την άλλη, βέβαια, αυτό εγκυμονεί τον κίνδυνο τραυματισμού. Υπάρχει πάντα και αυτό το ενδεχόμενο", σχολίασε ο συνεργάτης του Γιόνας Καζλάουσκας και συνέχισε:

"Και το δικό μας πρόγραμμα αγώνων ενδέχεται να δημιουργήσει σχετικά μεγάλο κενό πριν από το Φάιναλ Φορ. Πώς θα συμβεί αυτό; Αν με το καλό κάνουμε το 2-0 στους ημιτελικούς του ρωσικού πρωταθλήματος με την Λοκομοτίβ Κουμπάν στις 27 και 29 Απριλίου και δεν χρειαστεί να δώσουμε το τρίτο παιχνίδι που έχει προγραμματιστεί για τις 6 Μαΐου, προκύπτουν οκτώ ημέρες", εξήγησε.

"Και αυτό γιατί στις 2 και 3 Μαΐου θα διεξαχθεί το Φάιναλ Φορ της Λίγκας VTB στο Βίλνιους, όπου θα διεκδικήσουμε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Εάν έχουμε αποκλείσει τη Λοκομοτίβ στα πλέι οφ του ρωσικού πρωταθλήματος, θα μεσολαβήσουν οκτώ ημέρες έως τον ημιτελικό της Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι 13 ημέρες, όπως ενδεχομένως να προκύψουν στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και οι οκτώ δεν είναι μικρό διάστημα για την ομάδα μας".

Και επειδή στο ρωσικό πρωτάθλημα υπάρχει ο κανονισμός να αγωνίζονται τουλάχιστον δύο Ρώσοι στην πεντάδα που βρίσκεται στο παρκέ, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος βρήκε την ευκαιρία να μάς αναλύσει τη μεγάλη διαφορά της εφετινής ΤΣΣΚΑ με την ομάδα των προηγούμενων ετών. Κάνοντας και την εξής επισήμανση:

"Αυτό δεν ισχύει μόνο στους αγώνες της ρωσικής λίγκας, αλλά και στους αγώνες με τις ρωσικές ομάδες στη Λίγκα VTB. Το σημαντικό για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι ότι διαθέτει τον κορμό της Εθνικής Ρωσίας, επομένως ο συγκεκριμένος κανονισμός δεν μας δημιουργεί πρόβλημα. Αυτή είναι και η διαφορά της εφετινής ΤΣΣΚΑ με την ομάδα των προηγούμενων ετών.

Η εφετινή ομάδα στηρίζεται πιο πολύ σε Ρώσους παίκτες, ενώ τα προηγούμενα χρόνια οι επιτυχίες έφεραν τη σφραγίδα των ξένων παικτών, Αμερικανών και Ευρωπαίων".

"Δεν υποστηρίζω", συνέχισε ο κ. Σφαιρόπουλος, "ότι η ΤΣΣΚΑ δεν διαθέτει και ποιοτικούς ξένους παίκτες, απλά πρέπει να τονίσω ότι βασίζεται πολύ στον ρωσικό κορμό.

Αυτό το μοντέλο χρησιμοποιεί και ο Παναθηναϊκός, που έχει πολλούς και καλούς Έλληνες παίκτες, η Μπαρτσελόνα, που επίσης διαθέτει ικανότατους γηγενείς αθλητές, καθώς και ο Ολυμπιακός, που διαθέτει πολλούς νέους και έμπειρους Έλληνες παίκτες και σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία φτάνοντας στο Φάιναλ Φορ. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι τέσσερις φιναλίστ ακολουθούν το συγκεκριμένο μοντέλο".

TAGS ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ