ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ντελίριο στο "Σαν Τζόρντι"!

Ντελίριο στο "Σαν Τζόρντι"!

Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε το Κύπελλο Ισπανίας στο μπάσκετ μετά από 19 χρόνια και οι «μερένγκες» το πανηγύρισαν διπλά, αφού νίκησαν στον τελικό την Μπαρτσελόνα μέσα στο «σπίτι» της. Το χρονικό της φιέστας, όπως το περιέγραψε στο Sport24.gr ο Χόρχε Πέρεθ, υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του τμήματος μπάσκετ της «βασίλισσας» (φωτογραφίες & video)

Έξαλλοι ήταν οι πανηγυρισμοί παικτών και φιλάθλων της Ρεάλ μετά τη λήξη του νικηφόρου τελικού και την κατάκτηση του Copa del Rey.

Η Ρεάλ είναι και πάλι «βασίλισσα» του θεσμού, αφού έφτασε τα 23 Κύπελλα, ξεπερνώντας έτσι τα 22 της Μπαρτσελόνα.

Χρειάστηκε να περάσουν 19 ολόκληρα χρόνια από το μακρινό 1993 για να ταξιδέψει το Κύπελλο Ισπανίας του μπάσκετ στην πρωτεύουσα και την τροπαιοθήκη της Ρεάλ. Τότε, πρωταγωνιστές ήταν ο Σαμπόνις μαζί με τους Μπράουν, Μπιριουκόφ, Ρομάι, Σίμπσον, Αντούνεθ, Καργκόλ, Σάντος και Μαρτίν, που είχαν κερδίσει στο «Μουνιθιπάλ» της Κορούνια την Μπανταλόνα, κατακτώντας τον 22ο τίτλο των «μερένγκες» στη διοργάνωση.

Ντελίριο στο "Σαν Τζόρντι"!

Η τελευταία ομάδα της Ρεάλ που κέρδισε το Κύπελλο Ισπανίας το 1993. Από αριστερά: Σαμπόνις, Σάντος, Μαρτίν, Μπράουν, Ρομάι, Μπιριουκόφ, Σίμπσον, Αντούνεθ και Καργκόλ.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν από τότε μέχρι σήμερα, η Μπαρτσελόνα κέρδισε 6 Κύπελλα (εκ των οποίων τα 4 με αντίπαλο τη Ρεάλ) και πέρυσι ισοφάρισε την επίδοση της «βασίλισσας» με 22 τρόπαια, νικώντας την μάλιστα μέσα στη Μαδρίτη. Η ρεβάνς άργησε μόνο ένα χρόνο όπως αποδείχτηκε. Με το ίδιο σκηνικό, αλλά από την ανάποδη, το φετινό Final 8 του Copa del Rey φιλοξενήθηκε στη Βαρκελώνη και οι δυο ομάδες βρέθηκαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον μεγάλο τελικό.

Αδιαφιλονίκητο φαβορί στα προγνωστικά, λόγω ρόστερ, έδρας αλλά και κόσμου, ήταν φυσικά η Μπαρτσελόνα. Όμως οι παίκτες της Ρεάλ, καθοδηγούμενοι από έναν σεληνιασμένο Γιούλ και τον ψυχρό εκτελεστή Κάρολ, όχι μόνο ανέτρεψαν τα δεδομένα νικώντας την «αιώνια» αντίπαλο, αλλά την εξαφάνισαν κυριολεκτικά επί 40 λεπτά στο παρκέ του «Παλαού Σαν Τζόρντι». Το τελικό 91-74 μιλάει από μόνο του.

Ντελίριο στο "Σαν Τζόρντι"!

Ο αρχηγός της Κυπελλούχου Ρεάλ, Φελίπε Ρέγιες, ποζάρει με φιλάθλους έξω από το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης (19-2-2012)

Από το 1996 είχαν να σημειωθούν πάνω από 90 πόντοι από μια ομάδα σε έναν τελικό Κυπέλλου (στην κανονική του διάρκεια). Όπως είπε και ο Μουρίνιο στη συνέντευξη Τύπου για το ματς της ομάδας του με την ΤΣΣΚΑ στο Τσάμπιονς Λιγκ, η μπασκετική Ρεάλ θύμισε την ποδοσφαιρική, βάζοντας τέλος σε ένα τόσο μεγάλο αρνητικό σερί. Πέρυσι ο Special One κέρδισε τη Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ κατέκτησε Κύπελλο μετά από 18 χρόνια, φέτος η μπασκετική έκανε το ίδιο και πήρε την κούπα μετά από 19 χρόνια.

Χαμός στα αποδυτήρια!

Ντελίριο στο "Σαν Τζόρντι"!

Ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, χαιρετάει τους φίλους της "βασίλισσας" στην κερκίδα του Παλαού Σαν Τζόρντι (19-2-2012)

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον Χόρχε Πέρεθ, υπεύθυνο Τύπου του τμήματος μπάσκετ της «βασίλισσας» για να μάθει πώς γιόρτασε η ομάδα τη μεγάλη νίκη. « Ζήσαμε μεγάλες στιγμές», μας είπε ο Πέρεθ, « τόσο στη διάρκεια του ματς, όσο και μετά από αυτό. Ο κόσμος μας, περίπου 1.000 άτομα, άξιζε μια τέτοια μεγάλη χαρά και οι παίκτες ήταν ευτυχισμένοι που τους την έδωσαν. Μετά την απονομή και τις αναμνηστικές φωτογραφίες, ξεκίνησε η πραγματική φιέστα στα αποδυτήρια».

Ντελίριο στο "Σαν Τζόρντι"!

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ πανηγυρίζει την κατάκτηση του Κυπέλλου στα αποδυτήρια της Ρεάλ μαζί με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ.

« Οι παίκτες ήταν σχεδόν εκτός εαυτού, όχι τόσο οι ξένοι, όσο οι δικοί μας, οι Ισπανοί. Ο Ρέγιες, ο Σανθ και ο Ροντρίγκεθ μπουγέλωναν τους πάντες, ο Γιούλ ωρυόταν με το Κύπελλο αγκαλιά, όλοι μαζί τραγουδούσαν τον ύμνο και το Que viva España! και κάπου εκεί μπήκε μέσα και ο πρόεδρος. Ο Φλορεντίνο πίσω από τις κλειστές πόρτες πανηγύρισε και αυτός μαζί με τα παιδιά, έβγαλε την ένταση δυο ωρών στο πάλκο και στη συνέχεια μίλησε με κάθε έναν από τους παίκτες ξεχωριστά αλλά και με τον Πάμπλο Λάσο, δίνοντας συγχαρητήρια και εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της διοίκησης για τον θρίαμβο».

« Στη συνέχεια φύγαμε για το αεροδρόμιο – όπου ο Χόρχε Σανθ πήρε μια γκρανκάσα και τη χτύπαγε ενθουσιασμένος – και με πτήση τσάρτερ επιστρέψαμε όλοι μαζί στη Μαδρίτη. Μέσα στο αεροπλάνο συνεχίστηκε το γλέντι με σαμπάνιες, τραγούδια και συνθήματα, μέχρι που φτάσαμε στο Μπαράχας, όπου μας περίμεναν περίπου 400 φίλαθλοι. Παίκτες και κόσμος έγιναν ένα κουβάρι, τα τραγούδια ξεκίνησαν και όλοι έβγαλαν φωτογραφίες με τους νικητές φωνάζοντας Madrid campeón! Ξέχασα να σου πω ότι στην απονομή οι παίκτες φόρεσαν αναμνηστικά μπλουζάκια που πάνω έγραφαν Campeones Copa del Rey 2010, un club, una pasión!».

Ντελίριο στο "Σαν Τζόρντι"!

Ο Χόρχε Σανθ με το τύμπανο του "πολέμου"!

« Τέλος πάντων, αφού ολοκληρώθηκε και η υποδοχή στο αεροδρόμιο, πήραμε το πούλμαν και φύγαμε για το Σαντιάγο Μπερναμπέου, όπου υπήρχε και άλλος κόσμος που μαζεύτηκε για να αποθεώσει τους παίκτες. Στη συνέχεια, περίπου στη 1 τη νύχτα, μπήκαμε στο εστιατόριο Asador de la Esquina, που βρίσκεται μέσα στο γήπεδο, δειπνήσαμε, είχαμε τις εορταστικές προπόσεις και τα χειροκροτήματα και περίπου στις 2.30 εξαντλημένοι αλλά και ευτυχισμένοι φύγαμε για τα σπίτια μας. Σήμερα η ομάδα έχει ρεπό και από αύριο Τρίτη, ξανά στη ρουτίνα».

Οι τίτλοι του ισπανικού Κυπέλλου

Ντελίριο στο "Σαν Τζόρντι"!

Οι Κυπελλούχοι Ισπανίας για το 2012 ποζάρουν στο αεροδρόμιο El Prat της Βαρκελώνης, λίγο πριν επιστρέψουν στη Μαδρίτη (19-2-2012)

1. Ρεάλ Μαδρίτης 23

2. Μπαρτσελόνα 22

3. Μπανταλόνα 8

4. Μπασκόνια 6

5. Εστουδιάντες 3

6. Ράγιο, Λαγετάνο, Πικαδέρο & CAI από 2

7. Πατρίε, Οσπιταλέτ, Εσπανιόλ, Μανρέσα, Ουνικάχα & Βαλένθια από 1

Βίντεο: Οι πανηγυρισμοί των παικτών της Ρεάλ στην απονομή και στα αποδυτήρια του «Παλαού Σαν Τζόρντι» (19-2-2012)

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ