ΜΙΛΑΝΟ

Ο Σκαριόλο στην Αρμάνι Μιλάνο

Ο Σκαριόλο στην Αρμάνι Μιλάνο

Στον πάγκο της Αρμάνι Μιλάνο θα βρίσκεται από τη νέα σεζόν, ο Σέρτζιο Σκαριόλο καθώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε όλα και επισημοποίησαν τη συνεργασία τους

Μετά τον αποκλεισμό της Αρμάνι Μιλάνο στα ημιτελικά του ιταλικού πρωταθλήματος από την Καντού, οι ιθύνοντες της ομάδας αποφάσισαν να δοκιμάσουν μία πιο δραστικά λύση στον πάγκο από αυτή του Νταν Πίτερσον που είχαν εμπιστευτεί τον περασμένο Ιανουάριο.

Έτσι, λοιπόν, αποφάσισαν να δώσουν την ευκαιρία στον Σέρτζιο Σκαριόλο ο οποίος μάλιστα θα παρουσιαστεί και επισήμως την ερχόμενη Πέμπτη (9/6) στους εκπροσώπους του Τύπου.

Οι άνθρωποι της ιταλικής ομάδας ήρθαν σε συμφωνία με την ισπανική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης στην οποία ο Σέρτζιο Σκαριόλο είναι προπονητής.

Γεννημένος την 1η Απριλίου του 1961 ο Σκαριόλο έκανε τα πρώτα του βήματα ως προπονητής στην Μπρέσια, όπου και έμεινε μέχρι το 1984. Με την Εθνική ενόπλων της Ιταλίας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο του 1985, ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στο Πέζαρο για χάρη της Σκαβολίνι (1985-88).

Τέσσερα χρόνια παρέμεινε στη Μπολόνια, ενώ το 1996 έφτασε μέχρι τους τελικούς του πρωταθλήματος όντας προπονητής της Τιμσίστεμ. Στη συνέχεια έφυγε για την Ισπανία, όπου διατέλεσε προπονητής της Ταού Κεράμικα και της Ρεάλ Μαδρίτης με την οποία κατέκτησε την ACB το 2000.

Μετά από έναν χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Σκαριόλο επέστρεψε στον πάγκο της Βίρτους Μπολόνια για λίγο και το 2003 επέστρεψε στην Ισπανία για λογαριασμό της Μάλαγα με την οποία κέρδισε το πρωτάθλημα το 2005, το Κόπα ντελ Ρέι το 2004 και την οποία οδήγησε στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας τη σεζόν 2006-07 στην Αθήνα.

Ακολούθησαν δύο χρόνια στην Ρωσία και την Κίμκι ενώ το 2009 επιλέχθηκε για τον πάγκο της Εθνικής Ισπανίας με την οποία και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.

TAGS ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ