ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Θύμα επίθεσης ο Μιζράχι

Θύμα επίθεσης ο Μιζράχι

Ο ισχυρός άνδρας της Μακάμπι Τελ Αβιβ, Σιμόν Μιζράχι, προπυλακίστηκε από οπαδούς της Χάποελ Ιερουσαλήμ, χωρίς η κατάσταση να εκτροχιαστεί. Τι ακριβώς έγινε και ποια η απάντηση- αμφισβήτηση της Χάποελ

Ο τελικός του Winners' Cup έληξε υπέρ της Χάποελ Ιερουσαλίμ, με την Μακάμπι να χάνει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς με (81-78). Ο αγώνας αυτός μπορεί να τελείωσε αλλά ένας "άλλος" ξεκίνησε έξω από το γήπεδο. Πρωταγωνιστές αυτού ο ισχυρός άνδρας της Μακάμπι, Σιμόν Μιζράχι, και οι οπαδοί της αντίπαλης ομάδας.

Τι ακριβώς έγινε

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Σιμόν Μιζράχι βγήκε από το πάρκινγκ με το αυτοκίνητό του. Έξω από αυτό βρίσκονταν οπαδοί της Χάποελ, οι οποίοι χτύπησαν το αυτοκίνητο φωνάζοντας συνθήματα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να ξεκινήσει λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών. Ύστερα από λίγη ώρα στο σημείο έφτασε η αστυνομία, η οποία ηρέμησε τα πνεύματα και διασκόρπισε τους οπαδούς, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Το σκηνικό, ωστόσο, ανάμεσα στις δυο πλευρές είχε ξεκινήσει εντός του γηπέδου πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Τότε, οι οπαδοί φώναζαν συνθήματα κατά του Μιζράχι, καλώντας τον να αυτοκτονήσει. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Στον ημιτελικό (Χάποελ Τελ Αβίβ-Χάποελ Ιερ) υπήρξαν ανάλογα συνθήματα με τους περισσότερους φιλάθλους να ζητούν στην μερίδα οπαδών να σιγήσει.

Η απάντηση της Χάποελ

Η Χαποέλ Τελ Αβίβ με ανακοίνωση της αν και αμφισβητεί το συμβάν, τονίζει πως τάσσεται κατά της βίας εντός και εκτός γηπέδου.

"Όλοι ευχαριστήθηκαν το μπάσκετ στον τελικό. Ελπίζουμε αυτό το περιστατικό να μην είναι εσκεμμένη προσπάθεια ώστε να αντιστραφεί η προσοχή από αυτό που έγινε στον γήπεδο υπέρ γεγονότων που δεν έχουν αποδειχθεί. Οι αρχές δεν γνωρίζουν την υπόθεση και για την καλύτερη μας ενημέρωση, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη έκθεση μάρτυρα ή της αστυνομίας. Ωστόσο, αν το γεγονός είναι πραγματικό καταδικάζουμε τη βία σε όποια μορφή της λεκτική ή σωματική. Στο Island Lottery Arena πραγματοποιήθηκε ένας εξαιρετικός αγώνας, από τον οποίο θα θυμόμαστε πολλές στιγμές. Ο σύλλογος εργάζεται, ώστε να λύσει το θέμα της βίας. Ευχόμαστε και οι άλλες ομάδες να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Δεν υπάρχει χώρος για τη βία στα γήπεδα".

TAGS ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ