ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Μπλατ: "Περίμενα τον ΠΑΟ, θα τον μελετήσω..."

Μπλατ: "Περίμενα τον ΠΑΟ, θα τον μελετήσω..."
INTIME SPORTS

Παναθηναϊκός και Μακάμπι, δηλαδή 11 τίτλοι Ευρωλίγκας σε μια σειρά συναρπαστικών αγώνων στα φετινά πλέι-οφ της Ευρωλίγκας. Ο Ντέιβιντ Μπλατ δηλώνει ότι "περίμενε κάποια στιγμή τον ΠΑΟ" και ο συνεργάτης του ότι προτιμούσε την Καζάν. Διαβάστε τι λένε στο Ισραήλ για την μεγάλη κόντρα (videos)

Ένα από τα πιο "θρυλικά" ζευγάρια στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ συγκροτούν Παναθηναϊκός και Μακάμπι. Θα ξαναβρεθούν αντιμέτωποι στα φετινά πλέι-οφ, στον δρόμο για την Κωνσταντινούπολη και το φάιναλ-φορ

Οι δυο ομάδες μετράνε 11 τίτλους στην κορυφαία συλλογική διοργάνωση. Έξι ο ΠΑΟ, 5 η Μακάμπι. Έχουν συναντηθεί σε 3 τελικούς και 2 ημιτελικούς και σε αρκετούς αγώνες της κανονικής περιόδου. Φέτος, είναι η πρώτη φορά που θα συναντηθούν σε σειρά πλέι-οφ, με πλεονέκτημα έδρας για τους "πράσινους". Ξεκίνημα στις 20 και 22 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ. Ακολουθεί το Γιαντ Ελιάου, ή Nokia Arena. Όποιος κάνει 3 νίκες (τελευταίο ματς στο ΟΑΚΑ, αν χρειαστεί) παίρνει το εισιτήριο για την Πόλη.

Διαβάστε τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ούνιξ στον Καζάν με 68-63, αλλά και για την ήττα που δεν επηρέασε τη θέση της Μακάμπι στον Η' Όμιλο από την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη με 70-67.

Στα άλλα παιχνίδια η Καντού νίκησε με 77-71 την Ζαλγκίρις και η Μιλάνο την Φενέρμπαχτσε στην Ιταλία με 85-72.

Παναθηναϊκός και Μακάμπι εκτός από τα συνεχόμενα τρόπαια (εντός και εκτός συνόρων) έχουν κι ένα ακόμη χαρακτηριστικό. Οι οπαδοί τους σαρώνουν κάθε χρόνο την on line αγορά των εισιτηρίων κάθε φάιναλ-φορ! Οπότε μετά τη λήξη της φετινής σειράς δεν έχουν παρά οι ηττημένοι να ...πουλήσουν τα εισιτήριά τους στους νικητές!

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους συνδέει τις δυο ομάδες, καθώς ήταν πρωταγωνιστής στους θριάμβους της Μακάμπι το 2004 και το 2005, αλλά και το 2009 φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟ. Σχορτσιανίτης και Παπαλουκάς θα επισκεφτούν το ΟΑΚΑ, για μια ακόμη φορά σαν αντίπαλοι, ενώ οι δυο ομάδες αποτελούσαν και το ζευγάρι του περσινού τελικού στη Βαρκελώνη όταν οι "πράσινοι" επικράτησαν με 78-70 και στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης.

Αυτός ήταν ο τρίτος τελικός των δυο ομάδων στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Είχαν προηγηθεί εκείνοι του 2000 στη Θεσσαλονίκη (ΠΑΟ-Μακάμπι 73-67) και του 2001 στο Παρίσι στην Σουπρολίγκα (Μακάμπι-ΠΑΟ 78-70). Το 2002 ο Παναθηναϊκός νίκησε στον ημιτελικό της Μπολόνια με 83-75 και η Μακάμπι πήρε ρεβάνς στην Μόσχα αποκλείοντας τον Παναθηναϊκό με 91-82.

Ντέιβιντ Μπλατ και Ζέλικο Ομπράντοβιτς ετοιμάζουν τα σχέδιά τους για τα πλέι-οφ κι ο Αμερικανοϊσραηλινός κόουτς που μέσα του ήξερε ότι βάσει της ροής του τοπ-16 πήγαινε κατευθείαν πάνω στον ΠΑΟ, σχολίαζε: "Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε μελετήσει ακόμη τον αντίπαλό μας, πώς παίζει δηλαδή φέτος, ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποιες οι αδυναμίες του. Δεν έχω παρακολουθήσει αγώνες του Παναθηναϊκού, αν και περίμενα ότι κάποια στιγμή θα τους συναντούσαμε. Τώρα, ήρθε η ώρα. Πιστεύω ότι θα γίνει μια πολύ σκληρή σειρά αγώνων για την πρόκριση"

Σε αντίθεση με τον Μπλατ, ο συνεργάτης του Γκάι Γκούντες, δεν αρνήθηκε ότι η Μακάμπι προτιμούσε αντί του Παναθηναϊκού την Καζάν: "Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ δυνατός και έχει τον Ομπράντοβιτς. Όπως συνηθίζει παίζει πολύ καλά το πικ-εντ-ρολ, ενώ είναι πολύ αθλητική ομάδα. Για να περάσουμε πρέπει να βρεθούμε στο πικ της φόρμας μας, έστω κι αν από τον Παναθηναϊκό λείπει η ποιότητα σε σχέση με πέρσι".

Ο τελικός του 2001 μεταξύ Παναθηναϊκού και Μακάμπι

Δηλώσεις έκανε και ο Ρίτσαρντ Χέντριξ από τους πρωταγωνιστές της φετινής Μακάμπι: "Ο Παναθηναϊκός είναι ισχυρός. Είναι μεγάλη πρόκληση για μας αλλά έχουμε κι ένα μεγάλο κίνητρο αφού ο Παναθηναϊκός μας είχε νικήσει πέρσι στον τελικό της Βαρκελώνης. Νομίζω ότι ο κόσμος της ομάδας περιμένει αυτή τη σειρά με μεγάλη ανυπομονησία. Η πρόκριση απαιτεί εκτός από καλό μπάσκετ, μεγάλη ψυχή και καρδιά. Θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και θα επιστρέψουμε στο φάιναλ-φορ".

Δείτε τα βίντεο από τα χθεσινά (92/02) παιχνίδια:

Ούνιξ Καζάν - Παναθηναϊκός 63-68...

Μιλάνο - Φενέρμπαχτσε 85-72...

Ζαλγκίρις - Καντού 71-77...

Μπαρτσελόνα - Μακάμπι 70-67...

TAGS ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ