ΛΑΥΡΙΟ

Το Λαύριο, η οικογένεια και η... Ευρώπη

Το Λαύριο, η οικογένεια και η... Ευρώπη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Λαύριο DHI, Γιάννης Ψαρράκης, μίλησε στο Sport24.gr για τα πλάνα του Λαυρίου, που στοχεύει στην καθιέρωση στην Basket League, τα "δικά του" παιδιά και την πρόθεση να μην γίνονται υπερβολές -πάσης φύσεως.

Λίγο πριν εκκινήσει για δεύτερη σεζόν στην Basket League, το Λαύριο θέλει να αποδείξει πως μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω. Ήτοι, να εξασφαλίσει πιο άνετα την παραμονή στην πρώτη κατηγορία, κι ακολούθως να παλέψει για να βρεθεί όσο το δυνατόν ψηλότερα στην τελική κατάταξη. Η παρουσία στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος, που δίνει το εισιτήριο για τα playoffs, μοιάζει ακόμη πολύ μακρινό, κι αυτό είναι κάτι που παραδέχονται κι οι ίδιοι οι άνθρωποι της ομάδας.

" Ο στόχος είναι να γίνουμε μια παραδοσιακή δύναμη στην Basket League, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα", εξηγεί στο Sport24.gr ο πρόεδρος της ΚΑΕ Λαύριο, Γιάννης Ψαρράκης, ο οποίος -μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ- θέλει να φέρει την αγαπημένη του ομάδα ακόμη πιο ψηλά.

Δεν μένει μόνο εκεί όμως αφού " πέρσι δείξαμε ότι έχουμε τη διάθεση να τα καταφέρουμε. Αποδείξαμε ότι είμαστε ένα νοικοκυρεμένο σωματείο, χωρίς υπερβολές. Δεν κάναμε βήματα που θα μας έφερναν σε κίνδυνο. Την ίδια συνταγή ακολουθούμε φέτος. Θέλουμε φέτος να σωθούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αν είναι να πάμε playoffs, γιατί όχι;".

Παρεμπιπτόντως, βασική επιθυμία όλων είναι να πάνε κόντρα στη... συνήθεια που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια να εξαφανίζονται οι ομάδες από την Basket League μετά από τρία (3) χρόνια παρουσίας σε αυτή . Ο κύκλος ζωής των ομάδων είναι πολύ μικρότερος απ ότι στο παρελθόν, κι αυτό αποτελεί ένα πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλοι οι νεοφώτιστοι. Στο Λαύριο πάντως δεν πρόκειται να απλώσουν τα πόδια περισσότερο απ όσο είναι το πάπλωμα, αφού " είναι πολύ ακριβό αυτό το άθλημα, όπως έχει γίνει. Η αλήθεια είναι ότι κι η οικονομική κατάσταση δεν μας βοηθάει, ιδιαίτερα σε μια πόλη σαν το Λαύριο. Δεν έχουμε το γήπεδο των 20.000 για να το γεμίζουμε και να έχουμε έξτρα έσοδα. Έχουμε πολύ περιορισμένα μέσα. Γι αυτό λέω πάντα πως μπορούμε να πηγαίνουμε μέχρις εκεί που μπορούμε. Αν την πρώτη χρονιά κουβαλάς ένα βάρος οικονομικό, το οποίο θα μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο, δεν μπορείς να το αντέξεις. Όχι υπερβολές".

"Το Λαύριο είναι τα παιδιά του"

Αν τώρα αναρωτιέστε πως γίνεται από τη μία να υπάρχει σφικτή οικονομική πολιτική, κι από την άλλη να έρχονται ονόματα όπως ο Μάρκο Κέσελ και ο Γκιλβίντας Μπιρούτα, ο Γιάννης Ψαρράκης έχει την απάντηση: " Οι συγκεκριμένοι παίκτες ήρθαν με φυσιολογικά ποσά, ήταν λίγο συγκυριακό αυτό. Φυσικά όλοι θέλουμε ένα μεγάλο όνομα, γιατί βοηθάει εντός κι εκτός γηπέδου. Με τον Μάρκο (Κέσελ) ήταν ιδανική περίπτωση, δεν μπορείς να το βρεις κάθε μέρα. Δεν ήταν στις προτεραιότητές μας να συνεχίσει στην ομάδα. Θέλαμε να κινηθούμε σε αυτό πλαίσιο", αναφέρει για να προσθέσει σε ό,τι αφορά τη νέα αγωνιστική περίοδο πως " δεν ήταν στον σχεδιασμό μας για φέτος. Είχαμε ως γνώμονα να κρατήσουμε τα δικά μας παιδιά και κάποιους από τους ξένους παίκτες. Θέλαμε να διατηρήσουμε έναν "κορμό" και πάνω εκεί να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις. Βασικός στόχος ήταν να μείνει ο ΝτεΜάριους Μπολντς κι από εκεί και πέρα να βάλουμε σιγά σιγά τα επόμενα κομμάτια. Δεν κοιτάμε τα ονόματα των παικτών, αλλά τι μπορούν να προσφέρουν".

Το Λαύριο, η οικογένεια και η... Ευρώπη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Sport24.gr- πως " το Λαύριο κι ο Σάκης είναι ταυτόσημες έννοιες ". Καταλαβαίνετε λοιπόν πως δεν μιλάμε για έναν απλό παίκτη, κάποιον αναλώσιμο. Μιλάμε για τη ζωντανή ιστορία της ομάδας, που αναρριχήθηκε από τη Γ' Εθνική στην Basket League.

" Ο κορμός μας πρέπει πάντα να είναι ελληνικός", τονίζει ο πρόεδρος της ΚΑΕ Λαύριο DHI, πριν προσθέσει πως " αυτά τα παιδιά είναι ο κορμός μας. Δεν είμαστε σωματείο που βλέπει τα πράγματα καθαρά επαγγελματικά, λειτουργεί αρκετά κι ο συναισθηματικός. Πολλοί μπορεί να μην πίστευαν σε αυτούς, αλλά μας βοήθησαν πάρα πολύ. Όπως κι ο Κακλαμανάκης το ίδιο, και τα υπόλοιπα παιδιά. Ο Γιαννακόπουλος είναι Λαυριώτης". Καταλαβαίνετε λοιπόν για τι πράγμα μιλάμε...

"Θέλουμε Ευρώπη, αλλά..."

Επιστρέφοντας στα της σταδιακής εξέλιξης και προόδου της ομάδας, η κουβέντα πήγε στην... Ευρώπη. Όσο μακρινό κι αν φαίνεται, η παρουσία σε ευρωπαϊκή διοργάνωση βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού των ανθρώπων του Λαυρίου. Μακριά προς το παρόν, αλλά σαν σκέψη υφίσταται. " Είναι μια επιθυμία για Ευρώπη, είναι ένα όνειρο. Κακά τα ψέματα όλοι το έχουμε στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας. Δεν ξέρω τι απαιτήσεις χρειάζονται για να τα καταφέρουμε. Είναι πολύ μακριά. Αν έρθει ποτέ αυτή η ώρα, τότε θα κάτσουμε να το συζητήσουμε, να δούμε τι δυνατότητες έχουμε ή δεν έχουμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα κάνουμε κάτι παραπάνω από τις δυνάμεις μας. Δεν είναι αυτοσκοπός. Αυτό που θέλουμε είναι να περνάμε καλά και να γουστάρουμε αυτό που κάνουμε. Όταν αρχίσει να μας πιάνει πονοκεφάλος, το σταματάμε".

Κι αν περιμένετε να διαβάσετε μια ωραία ιστορία γεμάτη... καλά νέα, κάνετε λάθος. Ο Γιάννης Ψαρράκης παραδέχεται πως μέσα σε όλα υπάρχουν κι οι δύσκολες στιγμές, αυτές που αφορούν τις εντάσεις που δημιουργούνται στη διάρκεια της χρονιάς, κάτι απολύτως φυσιολογικό πάντως. Ποια οικογένεια, άλλωστε, δεν έχει τέτοιες στιγμές; " Δεν είναι όλα ρόδινα", υποστηρίζει και προσθέτει: " Όλοι έχουμε τα προβλήματά μας, τα πάνω και τα κάτω μας. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Δεν ζούμε όμως από αυτό. Ο κόουτς Σερέλης κάνει κι άλλη δουλειά, δεν ζει μόνο από αυτό. Έχει αποδείξει τις ικανότητές τους. Ο Χρήστος προτιμά να μην πληρωθεί για να πληρωθούν οι παίκτες, άμα υπάρχει πρόβλημα. Η ομάδα είναι δική του, την πήρε από το γ' τοπικό και την έφερε στην Α1. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι για πάντα στο Λαύριο. Θα χαρώ πολύ να τον δω σε κάποιον "μεγάλο" πάγκο".

Πριν ολοκληρώσει με αυτά που είχε να πει, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Λαύριο, στάθηκε σε κάτι τελευταίο. Ίσως στο πιο σημαντικό απ όλα. " Η ομάδα, πέρα από το αγωνιστικό της κομμάτι, έχει δώσει πολλά για να προσφέρει στο κοινωνικό επίπεδο, να διαφημιστεί παντού. Το Λαύριο είναι μια πόλη με πολύ πλούσια αθλητική ιστορία", αναφέρει και καταλήγει:

" Έχουμε ποντάρει πολλά στο κομμάτι της επικοινωνίας, συνεργαζόμαστε με ΜΚΟ και φιλανθρωπικά ιδρύματα, για να τα στηρίζουμε. Θέλουμε να προσφέρουμε κι εκτός παρκέ. Είμαστε κομμάτι της κοινωνίας, υποστηρίζουμε πολλές δράσεις που γίνονται κι εκτός παρκέ. Αυτό όλο έχει μια ανταπόδοση. Επίσης, είμαστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά τις χορηγίες μας. Δόξα τω Θεώ, μας στήριζαν πάντα οι χορηγοί μας. Είναι σοβαρές εταιρείες".

TAGS ΛΑΥΡΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ