ΚΟΡΟΙΒΟΣ

Πουλιανίτης στο Sport24.gr: "Να εκμεταλλευτώ κάθε λεπτό!"

Πουλιανίτης στο Sport24.gr: "Να εκμεταλλευτώ κάθε λεπτό!"

Ο Στέλιος Πουλιανίτης μιλάει στο Sport24.gr για τη νέα προσπάθεια που γίνεται στον Άρη ενώ ο ίδιος τη ζει από... απόσταση, τον Κόροιβο που "χτίζει" χαρακτήρα μακριά από την έδρα του και τη συνεργασία με τον Χάρη Μαρκόπουλο.

Με την επιστροφή της αποστολής του Άρη από το Πράβετς ξεκαθάρισε και το μέλλον της συνεργασίας με τον Στέλιο Πουλιανίτη, ο οποίος υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τους "κίτρινους" ως το 2019 κι εν συνεχεία δόθηκε δανεικός στον Κόροιβο ώστε να πάρει περισσότερο χρόνια στα πόδια του έπειτα από μια διετία στο "Nick Galis Hall".

O 20χρονος γκαρντ είναι αποφασιμένος να "εκμεταλλευτεί κάθε λεπτό στο γήπεδο" όπως εξήγησε στο Sport24.gr λίγες ώρες μετά το 74-89 επί της Καβάλας και τη δεύτερη νίκη του Κόροιβου στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ έπειτα από τρεις αγωνιστικές, εκεί όπου είχε 7 πόντους (2/2 δίπ., 1/3 τρίπ.), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κερδισμένα φάουλ και 1 κλέψιμο σε 13'09" συμμετοχής.

Η παρουσία του Νίκου Λάσκαρη και η επιστροφή του Άρη στην Ευρώπη έχουν φέρει μια διαφορετική αύρα στην ομάδα. Πως ζεις λοιπόν αυτή τη νέα προσπάθεια από... απόσταση;

"Κοίταξε, η αλήθεια είναι ότι πρόλαβα να πάρω μια γεύση από τα νέα δεδομένα στον Άρη στο τέλος της περσινής σεζόν. Επίσης, ο κόουτς με είχε ενημερώσει ότι θα ήταν καλύτερο για μένα να πάω σε μια ομάδα όπου θα έχω χρόνο συμμετοχής, όπου θα παίζω ό,τι και να γίνει. Εκείνη την περίοδο δεν ξέραμε ακόμα αν ο Άρης θα συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Προσωπικά, γνώριζα ότι θα συνεχίσω κάπου δανεικός. Εν συνεχεία ήλθε το νέο συμβόλαιο και ο δανεισμός στον Κόροιβο. Σε κάθε περίπτωση, θα ήμουν ευχαριστημένος με οποιαδήποτε εξέλιξη! Επομένως, δεν μπορώ να πω ότι είμαι απογοητευμένος με την αποχώρησή μου από τον Άρη. Το περίμενα ότι θα γίνει έτσι...".

Πλέον ο Κόροιβος μετράει δυο νίκες στις τρεις αγωνιστικές της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, έχοντας μάλιστα δυο συνεχόμενα "διπλά"! Συμφωνείς ότι πλέον η ομάδα αποκτά χαρακτήρα παίζοντας μακριά από την έδρα της;

"Η αλήθεια είναι ότι ξεκινήσαμε πολύ καλά αν και αρχικά αντιμετωπίσαμε κάποιες δυσκολίες, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την προσαρμογή. Για παράδειγμα, ο Κάουνσιλ και ο Θόρντον ήλθαν λίγο πιο αργοπορημένα ωστόσο μπήκαν άμεσα στη φιλοσοφία. Ο Κόροιβος έχει κάποια έμπειρα παιδιά όπως ο Παναγιώτης (Βασιλόπουλος) και ο Δημήτρης (Χαριτόπουλος) οι οποίοι πραγματικά βοηθάνε πολύ! Όλα οι συμπαίκτες μου είναι τρομεροί χαρακτήρες, που βοηθάνε στο «δέσιμο» της ομάδας. Το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι εδώ νιώθουν πολύ άνετα! Ο κόουτς, οι προπονητές, οι παίκτες...".

Πουλιανίτης στο Sport24.gr: "Να εκμεταλλευτώ κάθε λεπτό!"

Τι άλλαξε σε σχέση με τον πρώτο αγώνα και την ήττα από τα Τρίκαλα;

"Κάναμε καλό πρώτο ημίχρονο στο παιχνίδι της πρεμιέρας όμως από ένα σημείο και μετά χάσαμε την ενέργειά μας! Τα Τρίκαλα είναι μια ομάδα που τρέχει, εμείς από την πλευρά μας χάσαμε τον έλεγχο και αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα με τους ψηλούς μας. Ακολούθησαν δυο εκτός έδρας νίκες στην Πάτρα και στην Καβάλα. Δεν άλλαξε κάτι δραματικά σε αυτά τα παιχνίδια! Απλώς, περιορίσαμε τα λάθη μας κι έτσι βελτιώσαμε την εικόνα μας".

Στην πρώτη του σεζόν στην Basket League, ο Κόροιβος έκανε την υπέρβαση με τη συμμετοχή στα playoffs. Τι μπορούμε να περιμένουμε φέτος από την ομάδα σου;

"Το ζητούμενο είναι να προσπαθούμε πάντα σε κάθε παιχνίδι και να παίζουμε σωστό μπάσκετ. Από 'κει και πέρα, μου αρέσει η δουλειά που γίνεται στον Κόροιβο. Προσωπικά, θέλω να γίνομαι καλύτερος μέρα με τη μέρα, να βγάλω κάτι καλό στο γήπεδο και να βοηθήσω τον εαυτό μου και την ομάδα μου! Μου αρέσει να είμαι στο γήπεδο, θέλω να παίζω, θέλω να βγάζω ενέργεια, να είμαι σε κάθε φάση σε άμυνα και επίθεση! Κάνω αυτό που αγαπώ, αυτό που μου αρέσει και αυτό που νιώθω καλύτερα από οτιδήποτε άλλο. Προσπαθώ να περνάω καλά σε κάθε παιχνίδι".

Πως είναι η συνεργασία σου με τον Χάρη Μαρκόπουλο;

"Μολονότι πήγα στον Κόροιβο κάπως καθυστερημένα, όλοι οι προπονητές μου με έχουν βοηθήσει πραγματικά. Με έπιασαν από την πρώτη στιγμή να δούμε το spacing, μου μίλησαν για τον ρόλο μου, το τι περιμένουν από εμένα. Έπειτα από μια εβδομάδα στην Ηλεία, ένιωθα πως ήμουν μέλος της ομάδας εδώ και καιρό! Έπαιξα σε κάποια φιλικά με τον Προμηθέα καθώς και στο ματς Κυπέλλου που μας βοήθησαν να βρεθούμε καλύτερα μεταξύ μας. Σε ό,τι αφορά τον κόουτς, είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Αυτά που δίνει σε όλους, και όχι μόνο σε εμένα, είναι σημαντικά για το παιχνίδι μας".

Με τι θα είσαι ικανοποιημένος στο τέλος της χρονιάς;

"Δεν μου αρέσει να σκέφτομαι μακροπρόθεσμα αλλά επειδή με ρωτάς, θα σου πω πως θέλω τον Κόροιβο να τερματίσει στην καλύτερη θέση που μπορεί κι εγώ προσωπικά να εκμεταλλευτώ κάθε λεπτό στο γήπεδο. Να αξιοποιήσω κάθε ευκαιρία που θα μου δώσει ο προπονητής μου και να γίνω καλύτερος. Όλα αυτά, με υγεία".

TAGS ΚΟΡΟΙΒΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ