ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

Ο Πάμπλο Πριτζιόνι στο Sport24.gr

Ο Πάμπλο Πριτζιόνι στο Sport24.gr

Ο Πάμπλο Πριτζιόνι της Κάχα Λαμποράλ μίλησε αποκλειστικά στο Sport24.gr για τον αγώνα της Τετάρτης ανάμεσα στην ομάδα του και τον Ολυμπιακό. Ο Αργεντίνος γκαρντ εκθείασε τη νέα και φιλόδοξη ομάδα του Ίβκοβιτς, προβλέποντας ένα αμφίρροπο παιχνίδι στη Βιτόρια.

Ο Πάμπλο Πριτζιόνι μίλησε στο Sport24.gr για τον αποψινό αγώνα της Κάχα Λαμποράλ με τον Ολυμπιακό στη Βιτόρια.

Αναφέρθηκε στον Ίβκοβιτς, εκθείασε τους Χέινς και Σπανούλη, ενώ δήλωσε χαρούμενος για τη δική του επιστροφή στην παλιά του ομάδα.

Για δεύτερη φορά μέσα σε 10 μέρες ο Ολυμπιακός επιστρέφει στη Χώρα των Βάσκων για να αναμετρηθεί αυτή τη φορά με την Κάχα Λαμποράλ. Στο Μπιλμπάο οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα κατάφεραν και απόψε ελπίζουν να έχουν καλύτερη τύχη απέναντι στην ιστορική «Ταουγκρές» σε έναν αγώνα που θα διεξαχθεί στην αρένα των ταυρομαχιών της Βιτόρια, την «Iradier Arena» χωρητικότητας 8.500 θεατών.

Η κανονική έδρα της Κάχα Λαμποράλ, η «Fernando Buesa Arena» είναι κλειστή λόγω των έργων που γίνονται για την επέκταση των κερκίδων, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των θέσεων από 9.700 που είναι τώρα σε 15.000 και θα παραδοθεί έτοιμη τον επόμενο Ιανουάριο. Το μπάσκετ στη Χώρα των Βάσκων βρίσκεται στην πλήρη ακμή του, ειδικά με την παρουσία από φέτος και της «ελληνικής» Μπιλμπάο στην Ευρωλίγκα.

Βέβαια έχει προκύψει ένα θέμα με τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα που μοιράζονται οι δυο βασκικοί σύλλογοι, αφού η Μπιλμπάο θεωρεί ότι αδικείται από την διοργανώτρια αρχή και την ΕΤΒ, τη βασκική τηλεόραση που μεταδίδει τους αγώνες της Ευρωλίγκας. Ο Γκόρκα Αρίντα, ιδιοκτήτης της Μπιλμπάο, θα έχει συνάντηση αυτή την εβδομάδα με τον Τζόρντι Μπερτομέου για να βρεθεί μια λύση, όπως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος Τύπου, Χοσέ Μανουέλ Μόνχε.

Ο Πάμπλο Πριτζιόνι στο Sport24.gr

Άποψη από το εσωτερικό της Iradier Arena. Διακρίνονται ο δήμαρχος της Βιτόρια, Χαβιέρ Μαρότο (αριστερά) και δίπλα του ο πρόεδρος της Κάχα Λαμποράλ, Γιοσεάν Κερεχέτα.

Ο Μόνχε δεν θέλησε να μιλήσει για ακριβή ποσά, όμως μας είπε ότι η Κάχα Λαμποράλ εισπράττει 12 φορές περισσότερα χρήματα από την Μπιλμπάο! « Αν δε γίνει μια δικαιότερη μοιρασιά, τότε ο Αρίντα θα κάνει την απειλή του πράξη και θα απαγορεύσει τη μετάδοση των αγώνων. Ο Γκόρκα σκεφτόταν να το κάνει από τη συνάντηση με τον Ολυμπιακό, αλλά τελικά αποφάσισε να μη στερήσει το πρώτο ματς στην ιστορία της ομάδας στην Ευρωλίγκα από τους φιλάθλους», κατέληξε ο Μόνχε.

Ας περάσουμε όμως τώρα στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24.gr ο Πάμπλο Πριτζιόνι, ο οποίος μετά την παραμονή δυο χρόνων στη Ρεάλ Μαδρίτης, επέστρεψε στην ομάδα με την οποία αναδείχθηκε και κέρδισε τίτλους και διακρίσεις.

Sport24.gr: Πάμπλο, η Κάχα Λαμποράλ είναι η μοναδική ομάδα από τον Α’ όμιλο που έχει 2 νίκες στις πρώτες δυο αγωνιστικές. Ξεκινήσατε δυνατά τη φετινή διοργάνωση.

P. Prigioni: Ναι, είναι αλήθεια ότι κάναμε καλή αρχή φέτος κερδίζοντας δυνατούς αντίπαλους. Ιδίως η νίκη μέσα στην Τουρκία επί της Ούλκερ ήταν για πολλούς έκπληξη, αλλά όχι για μας. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες ενός μπασκετικού «μαραθώνιου» όπως είναι η Ευρωλίγκα και ξέρουμε ότι βρισκόμαστε στο ξεκίνημα, σε μια φάση που δεν προσφέρει και πολλά στις ομάδες, πέρα ίσως από την εμπιστοσύνη και την ψυχολογική τόνωση που δίνουν οι νίκες.

Sport24.gr: Επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Τί γνωρίζεις για την ελληνική ομάδα;

P. Prigioni: Ξέρουμε ότι θα βρούμε απέναντί μας μια διαφορετική ομάδα με πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Θεωρητικά ο Ολυμπιακός μπορεί να αποδυναμώθηκε με την αποχώρηση παικτών όπως ο Μπουρούσης, ο Τεόντοσιτς και ο Παπαλουκάς, όμως φρόντισε να καλύψει τα κενά του και να παρουσιάσει μια νέα, φρέσκια και σίγουρα φιλόδοξη ομάδα. Συνεχίζει να διαθέτει βάθος στον πάγκο και επιλογές σε όλες τις θέσεις, όμως το καινούργιο στοιχείο θα έλεγα ότι είναι η δίψα για διάκριση.

Sport24.gr: Από τις νέες προσθήκες στο ρόστερ του Ολυμπιακού, ποιον ξεχωρίζεις;

P. Prigioni: Οπωσδήποτε τον Κάιλ Χάινς. Πρόκειται για έναν all around παίκτη που μπορεί να παίξει όπου θέλει και όπως θέλει. Προέρχεται από μια καταπληκτική χρονιά στη Γερμανία και έχει όλο το ταλέντο για να πρωταγωνιστήσει. Θα τον παρομοίαζα με 4Χ4! Επίσης η παρουσία του Παπαδόπουλου κάτω από τα καλάθια μπορεί να δώσει λύσεις σε άμυνα και επίθεση. Ο Ίβκοβιτς τον γνωρίζει από τη Ντιναμό και ξέρει πώς να τον διαχειριστεί.

Ο Πάμπλο Πριτζιόνι στο Sport24.gr

Ο Πριτζιόνι με αντίπαλο τον Τζιανλούκα Μπαζίλε της Καντού.

Sport24.gr: Ποιος παίκτης του Ολυμπιακού αντιπροσωπεύει τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την Κάχα Λαμποράλ;

P. Prigioni: Αυτό είναι πολύ εύκολο. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο φυσικός ηγέτης του Ολυμπιακού και ο παίκτης που μπορεί σε μια καλή βραδιά να κερδίσει ένα παιχνίδι μόνος του. Είναι ένας από τους κορυφαίους γκαρντ στην Ευρώπη και πολλά από τα συστήματα της ομάδας μας έχουν να κάνουν με την αντιμετώπισή του. Αν μπορέσουμε να περιορίσουμε τον Σπανούλη, τότε θα έχουμε τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Δεν θα είναι όμως εύκολο το ματς για μας, κάθε άλλο.

Sport24.gr: Και απέναντι στον Ολυμπιακό ποια είναι τα όπλα της Κάχα Λαμποράλ;

P. Prigioni: Νομίζω ότι διαθέτουμε ένα ισορροπημένο σύνολο με αρκετούς έμπειρους παίκτες που διαθέτουν παραστάσεις από την ευρωπαϊκή διοργάνωση. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο με όπλο την ομαδική λειτουργία. Από εκεί και μετά, στη διάρκεια κάθε αγώνα η Κάχα Λαμποράλ έχει τις προσωπικότητες για να διαχειριστεί ανάλογα τις καταστάσεις που θα προκύψουν.

Sport24.gr: Στους πάγκους θα έχουμε ακόμα μια μονομαχία ανάμεσα σε δυο μεγάλους προπονητές.

P. Prigioni: Ίβκοβιτς και Ιβάνοβιτς είναι δυο καταξιωμένοι τεχνικοί με μεγάλη ιστορία στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Αμφότεροι αποτελούν πλεονέκτημα για τις ομάδες τους. Στο γήπεδο θα παίξουν το δικό τους «σκάκι», αφού πέρα από τις ικανότητες των παικτών, οι δυο τους θα κληθούν να τοποθετήσουν σωστά τα «πιόνια» ώστε να προβληματίσουν τον αντίπαλο.

Sport24.gr: Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έχει τη φήμη ενός αυστηρού, συχνά σκληρού και δογματικού προπονητή. Εσύ τον γνωρίζεις πολύ καλά. Ποια είναι η άποψή σου;

P. Prigioni: Νομίζω ότι υπάρχει μια δόση υπερβολής σε όσα ακούγονται. Ο Ιβάνοβιτς είναι ένας προπονητής με τις δικές του ιδέες, τις δικές του συνήθειες και τις δικές του μεθόδους. Θέλει τα πράγματα να γίνονται όπως ακριβώς τα ζητάει. Δεν είναι δογματικό να απαιτείς να ακολουθούν οι παίκτες σου τις εντολές σου κατά γράμμα.

Και η πειθαρχία είναι απαραίτητη όταν βάζεις στόχους και θέλεις αποτελέσματα. Η πορεία του Ιβάνοβιτς στους πάγκους και όλα όσα έχει πετύχει μέχρι σήμερα, δικαιώνουν τις επιλογές του. Έχω συνεργαστεί μαζί του και τον θεωρώ άψογο επαγγελματία. Άλλωστε η παρουσία του στην Κάχα Λαμποράλ ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που επέστρεψα στη Βιτόρια.

Ο Πάμπλο Πριτζιόνι στο Sport24.gr

Ο Πριτζιόνι με αντίπαλο τον Ροδρίγο Σαν Μιγκέλ της Βαλένθια.

Sport24.gr: Επέστρεψες στη Βιτόρια μετά από δυο χρόνια παραμονής στη Ρεάλ Μαδρίτης. Προσαρμόστηκες εύκολα;

P. Prigioni: Ναι, δεν είχα κανένα πρόβλημα. Γνωρίζω την πόλη, τον κόσμο, τον σύλλογο, την ομάδα, οπότε όλα ήταν πολύ εύκολα για μένα. Έχω περάσει έξι πολύ όμορφα χρόνια εδώ και χαίρομαι που επέστρεψα. Προσαρμόστηκα στην ομάδα από την πρώτη κιόλας μέρα.

Sport24.gr: Τελειώνοντας, θα ήθελα να μου πεις ποιες ομάδες βλέπεις να παρουσιάζονται δυνατές στο ξεκίνημα της φετινής Ευρωλίγκας.

P. Prigioni: Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για το ποιες ομάδες μπορούν να φτάσουν στο Final-4. Όμως από όσα έχω δει μέχρι τώρα, θα έλεγα ότι υπάρχουν τρεις ομάδες που τουλάχιστον αυτή τη στιγμή δείχνουν να ξεχωρίζουν. Η ΤΣΣΚΑ, η Μπαρτσελόνα και ένα σκαλοπατάκι πιο κάτω η Μακάμπι. Σε μια δεύτερη κατηγορία θα τοποθετούσα την Κάχα Λαμποράλ, τις τουρκικές ομάδες, κυρίως την Εφές και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Sport24.gr: Βλέπω ότι έχεις αφήσει τελείως απ’ έξω όχι μόνο τον Ολυμπιακό, αλλά και τον Πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό.

P. Prigioni: Για τον Ολυμπιακό τα είπα. Είναι μια ομάδα με νέα πρόσωπα και πολλές φιλοδοξίες, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να την κρίνουμε σε βάθος χρόνου. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει τον ίδιο κορμό εδώ και πολλά χρόνια, τον πολύ μεγάλο προπονητή και αν θέλεις τη γνώμη μου, είναι φαβορί να ξαναφτάσει στο Final-4. Όμως με ρώτησες για την πρώτη εντύπωση στο ξεκίνημα της φετινής διοργάνωσης. Και εκεί βλέπω τις ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα να ξεχωρίζουν, τουλάχιστον προς το παρόν.

Βίντεο: Highlights από την καριέρα του Πάμπλο Πριτζιόνι.

TAGS ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ