ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Η Φενέρμπαχτσε έβγαλε τα μάτια της

Η Φενέρμπαχτσε έβγαλε τα μάτια της

Οι δυο βολές που εκτέλεσε ο Ντέιβιντ Μος, μετά την τεχνική ποινή στον Μιρσάντ Τουρκσάν (στα τελευταία δευτερόλεπτα του Φενέρμπαχτσε-Αρμάνι και ενώ το σκορ ήταν 73-78) ήταν πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο... δεν κατάλαβαν εγκαίρως οι Τούρκοι.

Ό,τι έγινε μεταξύ του Χουάν Κάρλος Αρτεάγκα και Ζέλικο Ομπράντοβιτς, το βράδυ της Παρασκευής (28/3), στη νίκη της Αρμάνι επί της Φενέρμπαχτσε, θα μπορούσε να έχει περάσει και σε δεύτερη μοίρα, αν οι Τούρκοι είχαν τη διαύγεια να κάνουν (εμπρόθεσμα) ένσταση στο φύλλο αγώνα, για το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε ο Χουάν Κάρλος Αρτεάγκα.

Ο Ισπανός έστειλε για δυο βολές τον Ντέιβιντ Μος, μετά την τεχνική ποινή που χρέωσε στον Μιρσάντ Τουρκσάν (στα τελευταία δευτερόλεπτα και ενώ το σκορ ήταν 73-78). Μόνο που ο κανονισμός έχει αλλάξει και έπειτα από το "Τ" η βολή είναι μία.

Ο Νεντίμ Καράκας, γενικός διευθυντής της Φενέρμπαχτσε, αποκάλυψε σε Τούρκους δημοσιογράφους πως ενημέρωσε τον Αρτεάγκα για το λάθος του και εκείνος το παραδέχθηκε. Ατυχώς, δεν υπήρχε κάποιος ψύχραιμος, να το καταγράψει -ως ένσταση- στο φύλλο αγώνα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στην επανάληψη του ματς.

Οι της Φενέρ έγραψαν την παρατυπία και στην ένσταση που έστειλαν στη Euroleague, την επομένη, την οποία ξεκινούν με το πειθαρχικό παράπτωμα και την τελειώνουν με το αίτημα τους να εξεταστεί το video του αγώνα και να τιμωρηθούν αναλόγως (και) οι τρεις ρέφερι -αυτό είναι το αίτημα τους, όχι δική μας διαπίστωση.

Το ιστορικό

Για όσους το χάσατε (πράγμα απίθανο, αλλά λέμε), η μέρα στην Ulker Sports Arena, φάνηκε από το πρωί, με τον Χουάν Κάρλος Αρτεάγκα να χρεώνει ένα "Τ" στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, από την πρώτη περίοδο του αγώνα της Φενέρμπαχτσε με την Αρμάνι (στα 11' πριν τη λήξη).

Αυτή ήταν... η προθέρμανση και την κορύφωση να έρχεται στο 23.45 και ενώ οι Ιταλοί προηγούνταν 36-50. Σύμφωνα με τον "Ζοτς", οι διαιτητές "έχασαν" φάουλ που είχε κάνει ο Μέλι στον Μπιέλιτσα, με το τελείωμα της φάσης να είναι ένα κάρφωμα του Σάμιουελς. Τότε ήταν που ξέσπασε... η θύελλα. Ο Ομπράντοβιτς έγινε έξαλλος, βγήκε εκτός εαυτού και άρχισε να χειρονομεί -και να μιλά όπως μιλά στους παίκτες του- προς τον Αρτεάγκα. Ο Ισπανός χρέωσε δεύτερη τεχνική ποινή στον Ομπράντοβιτς και πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια. Πριν κινήσει για εκεί, είπε κάτι ακόμα προς τον Αρτεάγκα.

Η Φενέρμπαχτσε έβγαλε τα μάτια της

Το εάν θα τιμωρηθεί περαιτέρω ο "Ζοτς" (ή η Φενέρμπαχτσε, γενικότερα) θα εξαρτηθεί από το τι έχει γραφτεί στο φύλλο αγώνα από τους ρέφερι.

TAGS ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ