ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

Ένσταση της Εφές για την ήττα

Ένσταση της Εφές για την ήττα

Η Γκαζιαντέπ υπέγραψε την έκπληξη της πρεμιέρας, στην τουρκική λίγκα, με τη νίκη της επί της Αναντολού Εφές, που προσπαθεί να πάρει το ματς στα χαρτιά.

Οι πρεμιέρες είθισται να επιφυλάσσουν και μια έκπληξη. Σε αυτήν της Τουρκίας, "θύμα" της έπεσε η Αναντολού Εφές, που έχασε από την Γκαζιαντέπ του Γιούρι Ζντοβτς 63-65. Οι Λασμέ και Τζάνινγκ μείωσαν σε 62-64, στα 5'' για το τέλος, αλλά προκοπή δεν είδαν. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει ενδεχόμενο να πάρει το ματς, στα χαρτιά.

Βάσει των νέων κανονισμών στη γείτονα, οι ομάδες πρέπει να δηλώνουν τουλάχιστον πέντε Τούρκους. Η Γκαζιαντέπ δήλωσε τέσσερις και η Εφές έκανε ένσταση. Ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, Εργκίν Οζερχούν δήλωσε πως "οι κανονισμοί είναι ξεκάθαροι: χρειάζονται πέντε συμβόλαια παικτών γεννημένων στην Τουρκία. Ο Ρούζιτς πήρε διαβατήριο στην πορεία", με τα σχετικά άρθρα να τονίζουν πως ως Τούρκοι λογίζονται μεν, εκείνοι που πήραν διαβατήρια, αλλά όχι σε όποιο σημείο της καριέρας του. Μόνο στην αρχή αυτής και φυσικά εφ όσον έκαναν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα στην τουρκική λίγκα.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς προτίμησε να ασχοληθεί με τα του ματς και να συγχαρεί την Γκαζιάντεπ για τη νίκη. " Εμείς ήμασταν κακοί, χάσαμε πολλά εύκολα σουτ και είχαμε λίγες ασίστ και πολλά λάθη (10 και 16, αντίστοιχα). Κάναμε κακό ξεκίνημα. Θα μάθουμε από τα λάθη μας, εν όψει της πρεμιέρας στη Euroleague και το ματς με την Ούνιξ Καζάν. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι".

TAGS ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ