ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Ο Μέξας φέρνει... πλέι οφ στον Απόλλωνα Πατρών

Ο Μέξας φέρνει... πλέι οφ στον Απόλλωνα Πατρών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η άφιξη του Κώστα Μέξα στον πάγκο του Απόλλωνα Πατρών σηματοδότησε την πορεία πρωταθλητισμού των "μελανόλευκων" στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Το 58.3% που δείχνει... πλέι οφ στην Πάτρα.

Αν υπάρχει μια λέξη που απαγορεύεται να αναφέρεται στα αποδυτήρια του Απόλλωνα Πατρών αυτή είναι τα "πλέι οφ". Η ομάδα του Κώστα Μέξα βρίσκεται μεν στην έβδομη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά ο 40χρονος προπονητής έχει απαγορεύσει την παραμικρή αναφορά για παρουσία της ομάδας στην post season .

Γιατί; Αφενός γιατί οι "μελανόλευκοι" δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμη -μαθηματικά- την παραμονή τους στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, αφετέρου γιατί δεν θέλει να δει τους παίκτες του να χαλαρώνουν λόγω των +4 νικών της διαφοράς από τις δύο τελευταίες θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό.

Η ουσία του πράγματος πάντως είναι πως επί των ημερών του, ο Απόλλων Πατρών έχει κάνει πορεία πρωταθλητισμού κι από ομάδα που παλεύει για τη σωτηρία έχει εξελιχθεί σε εκείνη που θα διεκδικήσει την είσοδό της στα πλέι οφ - με αποκορύφωμα το σερί των τριών διαδοχικών νικών . Μέσα σε τρεις μήνες, η κατάσταση έχει αλλάξει άρδην στην αχαϊκή πρωτεύουσα, τα χαμόγελα αυξάνονται μέρα με τη μέρα, κι ο μοναδικός εκπρόσωπο της πόλης στην κατηγορία δείχνει ικανός να επιστρέψει στην post season.

Ο Μέξας φέρνει... πλέι οφ στον Απόλλωνα Πατρών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ακόμη πιο ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην Πάτρα το τελευταίο τρίμηνο είναι το γεγονός πως ο Απόλλων έχει το έκτο καλύτερο ρεκόρ από την 4η έως την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Στο διάστημα δηλαδή που ο Κώστας Μέξας κάθεται στην άκρη του πάγκου. Για να γίνουμε πιο σαφείς, με το 7/12 νίκες που μετρούν οι "μελανόλευκοι" σε αυτό το διάστημα βρίσκονται πίσω μόνο από τους Παναθηναϊκό (11-0), Ολυμπιακό (11-0), ΑΕΚ (8-4), Άρη (8-4) και ΠΑΟΚ (8-4).

Οι υπόλοιπες ομάδες της Basket League ΣΚΡΑΤΣ έχουν μάλιστα αρνητικό πρόσημο για την ίδια περίοδο, με την Κηφισιά να είναι αυτή που ξεχωρίζει (5-7) και την Καβάλα να βρίσκεται στην τελευταία θέση (2/10).

Παρεμπιπτόντως, τα δύο επόμενα παιχνίδια του Απόλλωνα Πατρών είναι αυτά με Κολοσσό (εκτός) και Καβάλα (εντός). Οπότε κρατήστε κατά νου πως μπορεί το ποσοστό επιτυχίας να βελτιωθεί κι άλλο. Αλήθεια, αν οι "μελανόλευκοι" καταφέρνουν να μπουν στην οκτάδα το τέλος της regular season, δεν θα τον ψηφίζατε για coach of the year;

Ο Μέξας φέρνει... πλέι οφ στον Απόλλωνα Πατρών
TAGS ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ