ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Λαμπρόπουλος: "Σκεφτόμουν το εξωτερικό αλλά προτίμησα την Πάτρα"

Λαμπρόπουλος: "Σκεφτόμουν το εξωτερικό αλλά προτίμησα την Πάτρα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Φώτης Λαμπρόπουλος μίλησε στο Sport24.gr για την απόφαση του να αφήσει τον Αρκαδικό, συνεχίζοντας την καριέρα του στον Απόλλωνα, αλλά και για την νίκη της ομάδας του επί των Τρικάλων.

Ο Φώτης Λαμπρόπουλος ξεκίνησε την σεζόν στον Αρκαδικό, αλλά για προσωπικούς λόγους αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα. Ο 32χρονος πάουερ-φόργουορντ, πλέον, αποτελεί μέλος του Απόλλωνα, επιστρέφοντας στην πόλη που μεγάλωσε, στην Πάτρα.

Αν και βρίσκεται μόλις λίγες μέρες στον Απόλλωνα, στο φετινό ντεμπούτο του με τους Πατρινούς, οδήγησε την νέα του ομάδα στη νίκη επί των Τρικάλων με σκορ 83-77, όντας ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Σε 18 λεπτά συμμετοχής πέτυχε 18 πόντους (5/7δ, 8/13β) και μάζεψε 9 ριμπάουντ, συνεισφέροντας τα μέγιστα ώστε οι γηπεδούχοι να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα. O Φώτης Λαμπρόπουλος, μιλώντας μας για την αναμέτρηση, σχολίασε τα εξής: "Είμαι μικρό χρονικό διάστημα στην ομάδα και προσπάθησα σε αυτήν περίοδο να παρουσιαστώ όσο πιο έτοιμος γίνεται. Είμαι σε στάδιο προσαρμογής ακόμη, αλλά ένιωθα καλά και επεδίωξα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό μέσα στο παιχνίδι. Χαίρομαι που βοήθησα την ομάδα να φτάσει στη νίκη, συνεισφέροντας σε όλους τους τομείς. Αντιμετωπίσαμε μία αξιόλογη ομάδα όπως είναι τα Τρίκαλα. Ήταν ένα δύσκολο ματς, ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, αλλά νομίζω πως ήμασταν καλύτεροι μέσα στο γήπεδο και φτάσαμε δίκαια στη νίκη".

Όσον αφορά για τον ρόλο του στην ομάδα και για τα όσα ζητάει από εκείνον ο προπονητής του, ο 32χρονος φόργουορντ μας είπε τα εξής: "Κοίτα, ο ρόλος μου είναι ο ρόλος που έχει συνήθως ο κάθε ψηλός μέσα σε μία ομάδα. Από εμένα ο προπονητής θέλει να βοηθήσω την Πάτρα στην άμυνα και στα ριμπάουντ και από εκεί και πέρα να δώσω λύσεις και στην επίθεση. Θέλει να βγάλω ενέργεια στο παιχνίδι μας και να αξιοποιήσω μέσα στο παρκέ την εμπειρία μου".

Όσον αφορά για τους λόγους που αποφάσισε να αποχωρήσει από την Τρίπολη και τον Αρκαδικό, ο Φώτης Λαμπρόπουλος τόνισε πως είχε να κάνει με προσωπικά του θέματα: "Ήταν μία απόφαση την οποία δεν την πήρα αποκλειστικά μόνος μου. Έχω οικογένεια, έχω ένα μωρό παιδί και δεν ήμουν άνετα στο να ζω στην Τρίπολη. Είχα κάποια θέματα και δεν μπορούσα να συνεχίσω στον Αρκαδικό. Έπρεπε να πάω σε κάποια άλλη ομάδα. Η αλήθεια είναι πως είχα στο μυαλό μου το εξωτερικό. Και μάλιστα ήμουν διατεθειμένος να μείνω και εκτός για ένα χρονικό διάστημα μέχρι να βρεθεί κάτι καλό που θα με ικανοποιούσε ώστε να συνεχίσω εκτός Ελλάδας. Η πρόταση της Πάτρας όμως μου άρεσε. Καταρχάς επέστρεψα στην πόλη μου, στο περιβάλλον μου και ήταν καλές οι συνθήκες ώστε να επιστρέψω εδώ. Γίνεται μία αξιόλογη προσπάθεια και χαίρομαι που βρίσκομαι στον Απόλλωνα".

Λαμπρόπουλος: "Σκεφτόμουν το εξωτερικό αλλά προτίμησα την Πάτρα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Φώτης Λαμπρόπουλος έχει αγωνιστεί για αρκετές σεζόν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο ισπανικό πρωτάθλημα, φορώντας τις φανέλες των Γκραν Κανάρια (2004-2005), Ταραγόνα (2005), Χοσπιταλέτ (2005-2007) και Τενερίφε (2007-2008, 2011-2015). Ο Έλληνας φόργουορντ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί και πάλι εκτός Ελλάδας: "Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να φύγω και πάλι για το εξωτερικό. Είναι μία σοβαρή πιθανότητα. Πάντα το έχω στο μυαλό μου. Δεν πέρασαν και τα χρόνια, είμαι στα 32, οπότε έχω ακόμη περιθώριο. Το εξωτερικό με ενδιαφέρει, γιατί πέρα ότι έχεις την δυνατότητα να αγωνιστείς σε ένα πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου, μπορείς να βρεις και καλύτερα χρήματα, μεγαλύτερες χρηματικές απολαβές. Στο εξωτερικό ένας αθλητής μπορεί να βρει καλύτερες οικονομικές συνθήκες και να νιώσει μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια ώστε να κάνει την δουλειά του".

Η άποψη του για το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πως φέτος είναι περισσότερο ανταγωνιστικό: "Το ελληνικό πρωτάθλημα φέτος έχει όντως δυναμώσει. Δεν υπάρχουν μόνο οι δύο μεγάλοι, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, που είναι από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη. Βλέπουμε ότι φέτος έχει φτιάξει μία εξαιρετική ομάδα ο Άρης, έχει ισχυροποιήσει αρκετά το ρόστερ της η ΑΕΚ, υπάρχει ο ΠΑΟΚ, η Κηφισιά είναι δύσκολος αντίπαλος, υπάρχει ο Κολοσσός, αλλά και άλλες ομάδες. Βλέπεις ότι ακόμη και ομάδες που είναι στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας μπορούν να κάνουν την "ζημιά" στις μεγάλες, βλέπεις ότι είναι πολλά τα ματς που κρίνονται στον πόντο. Το φετινό πρωτάθλημα έχει ενδιαφέρον, γιατί υπάρχουν αρκετές ομάδες που είναι ισοδύναμες και αν εξαιρέσεις την πρώτη τετράδα, οι υπόλοιπες μπορούν να νικήσουν η μία την άλλη, ακόμη και εκτός έδρας".

Όσον αφορά για τους στόχους του Απόλλωνα, ξεκαθάρισε πως βασικός σκοπός είναι να παραμείνει στην κατηγορία η ομάδα της Πάτρας: "Βασικός στόχος του Απόλλωνα είναι να σωθεί και να παραμείνει στην κατηγορία. Δεν θα είναι εύκολο το έργο μας, γιατί υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, αλλά βλέπω ότι υπάρχει μεγάλη πίστη αλλά και ποιότητα στο ρόστερ ώστε να τα καταφέρουμε. Σίγουρα χρειαζόμαστε και λίγο χρόνο ώστε να βρούμε σε μεγαλύτερη βαθμό την χημεία μας, γιατί υπάρχουν και νέα πρόσωπα στην ομάδα. Και εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ να προσαρμοστώ όσο πιο γρήγορα γίνεται. Νιώθω καλά εδώ, χαίρομαι που βρίσκομαι στην Πάτρα και θα επιδιώξω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό ώστε να η ομάδα να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται".

TAGS ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ