ΚΗΦΙΣΙΑ

Βαγενάς: "Μας εξιτάρει η Ευρώπη!"

Βαγενάς: "Μας εξιτάρει η Ευρώπη!"

O πρόεδρος της Κηφισιάς, Γιώργος Βαγενάς, μιλάει στο Sport24.gr για την ευρωπαϊκή προοπτική της ομάδας των βορείων προαστίων και παραδέχεται ότι το... αυτοκαλάθι του Μάρσαλ την έκανε γνωστή σε όλο τον κόσμο!

Το νεοσύστατο Basketball Champions League της FIBA βρίσκεται ante portas και η Κηφισιά έγινε η τρίτη ελληνική ομάδα μετά τον Άρη και τον ΠΑΟΚ που επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στη νεοσύστατη διοργάνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου τερμάτισε την έκτη θέση της κατάταξης με ρεκόρ 12-14, πραγματοποιώντας σταθερά καλή πορεία στην κανονική διάρκεια της Basket League. Πλέον έχει μπροστά της την προοπτική της συμμετοχής στο Champions League και ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Γιώργος Βαγενάς, μιλάει στο Sport24.gr για τα επικείμενα κέρδη της συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

"Κατ΄αρχάς, γνωρίζετε τη φιλοσοφία μας όλα αυτά τα χρόνια που η Κηφισιά αγωνίζεται στην Basket League. Είμαστε μια ομάδα χαμηλών τόνων. Δεν μας αρέσουν οι... κορώνες και σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκουμε να κάνουμε θόρυβο χωρίς να υπάρχει λόγος. Έτσι, ακριβώς, προέκυψε η συμμετοχή μας στο Basketball Champions League. Από τη στιγμή που η ΑΕΚ έχει εκφραστεί υπέρ της συμμετοχής της στο Eurocup, αδράξαμε την ευκαιρία και εκφράσαμε το ενδιαφέρον υπέρ της διοργάνωσης της FIBA. Εξασφαλίσαμε αυτό το δικαίωμα βάσει βαθμολογίας και της τελικής κατάταξης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Μιλήσαμε με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, κ. Γιώργο Χαλβατζάκη, κάναμε το σχετικό αίτημα και τέλος καλό, όλα καλά. Τόσο απλά..." εξήγησε στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Βαγενάς.

Βαγενάς: "Μας εξιτάρει η Ευρώπη!"

"Νομίζω ότι θα κερδίσουμε σε επίπεδο εμπειρίας και, κυρίως, καταξίωσης. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε πραγματοποιήσει πολύ καλή πορεία στον ελληνικό χώρο. Κάθε αρχή και δύσκολη, είναι πολύ δύσκολο να μιλήσουμε για φιλοδοξίες, στόχους ή οτιδήποτε άλλο. Ακόμα δεν γνωρίζουμε τα ονόματα των αντιπάλων και των ομάδων που θα συμπληρώσουν τη νέα διοργάνωση. Σε κάθε περίπτωση, μας εξιτάρει η ιδέα της Ευρώπης! Το ίδιο ισχύει και με τον προπονητή μας, τον κόουτς Παπαθεοδώρου".

Βαγενάς: "Μας εξιτάρει η Ευρώπη!"

Σύμφωνοι, η τελευταία εικόνα είναι αυτή που μένει ωστόσο αν μείνει κανείς στο... αυτοκαλάθι του Μάρσαλ κόντρα στον Άρη θα αδικούσε την πορεία της Κηφισιάς στο πρωτάθλημα. "Αυτό το καλάθι αδικεί τη γενική εικόνα μας ωστόσο βγήκε και κάτι καλό... Μέχρι φέτος μας ήξεραν μόνο στην Ελλάδα. Πλέον μας έμαθαν σε όλο τον κόσμο (γέλια)! Κατά τη διάρκεια του Final Four οι ξένοι άκουγαν το όνομα «Κηφισιά» και μας έλεγαν «Η ομάδα με το αυτοκαλάθι!». Η χρονιά ήταν απόλυτα επιτυχημένη, με δεδομένο ότι το μπάτζετ ήταν χαμηλό σε σχέση με τις προηγούμενες συμμετοχές μας. Από τη στιγμή, μάλιστα, που χάσαμε σημαντικούς παίκτες μέσα στη χρονιά όπως ο Μαυροειδής και ο Λόουρι! Ήμασταν ανταγωνιστικοί σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια και αυτό θα επιδιώξουμε τη νέα σεζόν".

Βαγενάς: "Μας εξιτάρει η Ευρώπη!"

Τι ισχύει, όμως, με τα σενάρια "μετακόμισης" ή αλλαγής έδρας της Κηφισιάς. "Είμαστε σε μια διαδικασία που εξετάζουμε όλα τα δεδομένα, το τι είναι καλύτερο για την Κηφισιά".

TAGS ΚΗΦΙΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ