ΚΗΦΙΣΙΑ

Ο πίνακας της νίκης

Ο πίνακας της νίκης
INTIME SPORTS

Η Νέα Κηφισιά πέτυχε τη νίκη της αγωνιστικής, απέναντι στον Ολυμπιακό, με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να σχεδιάζει στον πίνακα το σύστημα που έφερε τη νίκη.

Ιστορική ήταν η αναμέτρηση της Νέας Κηφισιάς με τον Ολυμπιακό στο "Ζηρίνειο". Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 68-67, η οποία είναι η μεγαλύτερη της ιστορίας τους, αυτά τα δύο χρόνια στην Basket League.

Εντός της ομάδας, μάλιστα, ήταν αρκετοί οι οποίοι πίστευαν σε αυτή την εξέλιξη. Χαρακτηριστική άλλωστε, είναι η ατάκα του αρχηγού της ομάδας, Μιχάλη Κακιούζη, λίγο πριν εκτελέσει δύο βολές με το σκορ στο 66-64. " Δεν θα χρειαστεί φάουλ, μέσα θα πάνε και οι δύο", ήταν τα λόγια του.

Αυτό που έκλεψε τις εντυπώσεις, όμως, ήταν ο πίνακας της... νίκης. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και οι συνεργάτες του, Γιώργος Λιμνιάτης και Μιχάλης Καλαβρός, είχαν σχεδιάσει στον πίνακα όλα όσα πρέπει να προσέξουν οι παίκτες τους για να πάρουν τη νίκη. Μετά την εξέλιξη του αγώνα, ο πίνακας αυτός έχει... ιστορική σημασία.

Ο πίνακας της νίκης

Τι γράφει όμως πάνω ο πίνακας;

#7 Spanoulis:
1) Lower + Paral :
2) Switch/Last Seconds "RED"
SOS - Force him to the screen

Η εντολή όσον αφορά την αντιμετώπιση του πικ εν ρολ, με εκφραστή τον Βασίλη Σπανούλη, έχει δύο επιλογές. Η πρώτη είναι να μένει μέσα ο ψηλός, με τον κοντό να "σπάει" το σκριν, ενώ η δεύτερη αφορά την αλλαγή στο σκριν. Αυτό θα γίνεται πάντα όταν τελειώνει η επίθεση του Ολυμπιακού. Επίσης, επισημαίνεται η ανάγκη για να οδηγείται ο αρχηγός του Ολυμπιακού πάνω στο σκριν, έτσι ώστε να μην κάνει αντίθετη κίνηση.

#11 Lafayette:
Over and paral

Με τον Όλιβερ Λαφαγιέτ, η Νέα Κηφισιά είχε επιλέξει να παίξει παράλληλα στο πικ εν ρολ, με τον κοντό να περνάει πάνω από το σκριν

#10 Sloukas
Over and Paral
Last seconds always guard the shot/with the ball on his right hand

Η αντιμετώπιση του πικ εν ρολ είναι ίδια με αυτή του Όλιβερ Λαφαγιέτ. Μοναδική έξτρα πληροφορία αποτελεί η τάση να οδηγείται ο Κώστας Σλούκας σε δεξιά ντρίμπλα όταν τελειώνει ο χρόνος, με το χέρι του αμυντικού να είναι διαρκώς πάνω στη μπάλα για να μην σουτάρει ελεύθερο σουτ ο 24χρονος γκαρντ

#17 Mantzaris + #19 Katsivelis
Under/Down

Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είχε επιλέξει ο κοντός να πηγαίνει κάτω από το σκριν προκειμένου να ανακόψει το drive των Βαγγέλη Μάντζαρη και Δημήτρη Κατσίβελη. Έτσι όμως ρισκάρει το περιφερειακό σουτ, στο οποίο βέβαια είναι ασταθείς οι δύο γκαρντ.

ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

1) Να είστε επιθετικοί. Παίξτε με ενθουσιασμό
2) Και οι πέντε παίκτες να κάνουν μπλοκ άουτ
3) Χρησιμοποιείστε έξυπνα τα φάουλ που έχουμε να δώσουμε
4) Αμυνθείτε μέσα από το τρίποντο/Λίγες περιστροφές στην άμυνα

TAGS ΚΗΦΙΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ