ΙΚΑΡΟΣ

Ενθουσιασμένος ο Οκόγιε

Ενθουσιασμένος ο Οκόγιε

Ο Σταν Οκόγιε δήλωσε ενθουσιασμένος από την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στον Ίκαρο Χαλκίδας, καθώς υπέγραψε το συμβόλαιο συνεργασίας του

Ο Σταν Οκόγιε αποτελεί κι επισήμως παίκτη του Ικάρου Χαλκίδας και δεν έκρυψε τη χαρά του που θα αγωνιστεί από τη νέα σεζόν στην ελληνική ομάδα.

Σε δηλώσεις του "teamnigeriabasketball.com", ο Νιγηριανός άσος που γεννήθηκε το 1991 στο Ράλει της Βόρειας Καρολίνας, έχει ύψος 1,98 κι αγωνίζεται στις θέσεις των φόργουορντ σχολίασε:

"Νιώθω ωραία που υπέγραψα για πρώτη φορά επαγγελματικό συμβόαλιο. Είναι κάτι που ο κάθε αθλητής μπάσκετ το ονειρεύεται από παιδί.

Αν και η προσοχή μου αυτή τη στιγμή είναι αποκλειστικά στραμμένη στην Εθνική ομάδα της Νιγηρίας, είμαι πολύ ενθουσιασμένος για τον Ίκαρο. Ανυπομονώ να μάθω πράγματα και να ωριμάσω και δεν περιμένω τίποτα λιγότερο από επιτυχίες με τη νέα μου ομάδα".

Ο Ίκαρος Χαλκίδας εξέδωσε επίσημα την ανακοίνωση των δύο πλευρών: "Κάτοικος Χαλκίδας θα είναι τη σεζόν 2013-14, ο Σταν Οκόγιε. Ο 22χρονος Νιγηριανός έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιο του και θα ενταχθεί στην προετοιμασία του Ικάρου, αφού ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την Εθνική της χώρας του.

Η Νιγηρία θα λάβει μέρος στο Αφρομπάσκετ 2013 που θα γίνει στην Ακτή Ελεφαντοστού από 20 ως 28 Αυγούστου κι είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στην τελική δωδεκάδα.

Άλλωστε ο Οκόγιε προέρχεται από μια εντυπωσιακή σεζόν στο πανεπιστήμιο Βιρτζίνια Μιλιτάρι από το οποίο αποφοίτησε μετά από πετυχημένη τετραετία. Την περίοδο 2011-12, ο ύψους 198 εκατοστών φόργουορντ μέτρησε 21,5 πόντους, 9,4 ριμπάουντ και 2,6 ασίστ μέσο όρο και αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της περιφέρειας Μπιγκ Σάουθ. Μάλιστα έγινε μόλις ένας από τους πέντε παίκτες στην ιστορία της Big South που ήταν ο πρώτος σκόρερ και ριμπάουντερ της περιφέρειας την ίδια σεζόν! Είναι χαρακτηριστικό πως είχε οκτώ ματς με περισσότερους από 30 πόντους και 17 με περισσότερους από 20. Μέσα σ’ όλα πήρε και το πτυχίο του στα οικονομικά και στη διοίκηση επιχειρήσεων!".

Από την πλευρά του ο αθλητής διευθυντής του Ικάρου, Σταύρος Ελληνιάδης σχολίασε: "Προσθέσαμε ακόμα έναν παίκτη που συνδυάζει το ταλέντο με την προοπτική. Φυσικά με αυτούς τους παίκτες απαιτείται ακόμα περισσότερη δουλειά, καθώς χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν τόσο στα άγνωστα γι’ αυτούς δεδομένα του Ευρωπαικού μπάσκετ, όσο και στο διαφορετικό στιλ ζωής. Οι πληροφορίες που συλλέξαμε για τον Σταν είναι πως εκτός από προικισμένος αθλητής, είναι κι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος και γι’ αυτό το λόγο προχωρήσαμε γρήγορα σε συμφωνία μαζί του".

Ο Οκόγιε

TAGS ΙΚΑΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ