ΙΚΑΡΟΣ

Αποκαλυπτήρια για τον Ίκαρο Χαλκίδας!

Αποκαλυπτήρια για τον Ίκαρο Χαλκίδας!

Μια από τις πιο όμορφες πόλεις στην Ελλάδα, η Χαλκίδα, μπαίνει δυναμικά στο πρωτάθλημα του μπάσκετ. Ο Ίκαρος πέρασε τον Πορθμό του Ευρίπου, δεν ζαλίστηκε από την παλίρροια και θέλει να πετύχει σε ένα πρωτοποριακό εγχείρημα. Το Sport24.gr βρέθηκε στην επίσημη συνέντευξη-παρουσίαση της νέας ομάδας, που θέλει να γίνει κτήμα όλων των πολιτών και των φιλάθλων της Χαλκίδας. Δείτε φωτο και video

Με φόντο τον πορθμό του Ευρίπου και μια από τις ωραιότερες προκυμαίες στην Ελλάδα, ο Ίκαρος άνοιξε τα φτερά του, για να προσγειωθεί στη Χαλκίδα. Η μετακόμιση ή μάλλον μετεγκατάσταση είναι γεγονός και την Τετάρτη το απόγευμα η συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε άναψε ουσιαστικά το "πράσινο φως" για τη νέα εποχή του συλλόγου. Κι αν ο Ευριπος ζαλίζει με την παλίρροια και τα "τρελά νερά", ο Ίκαρος Χαλκίδας θέλει να χαράξει μια σταθερή πορεία προς τα μπρος, σε ένα πρωτοποριακό εγχείρημα, σε μια πολύ δύσκολη εποχή για ...ανοίγματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που μια ομάδα μπάσκετ της Αθήνας πάει στην περιφέρεια. Το επιχείρησαν στο παρελθόν τόσο ο Ιωνικός Ν.Φ, όσο και ο Πανελλήνιος, με μια διαφορά. Πήγαν σε Αμαλιάδα και Λαμία, ως ... ένοικοι και όχι ως μέτοικοι, που απ΄ό,τι φαίνεται τουλάχιστον αποφάσισε ο Ίκαρος. Ο σύλλογος ξεχνάει την Καλλιθέα και εγκαθίσταται στη Χαλκίδα, πιστεύοντας ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς της πόλης και θα αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία, που σε πρώτη φάση, τουλάχιστον, δείχνει πρόθυμη.

Μπορεί να έχει χαθεί αρκετό έδαφος, καθώς ο προπονητής Γιώργος Καλαφατάκης έχει μόνο δύο παίκτες σίγουρους, εν όψει της νέας σεζόν (τον Αμερικανό Ντάριν Γκόβενς και τον Σάσα Μπορόβνιακ), ωστόσο, όπως φάνηκε την Τετάρτη το όραμα και η θέληση για κάτι νέο υπάρχει. Ταυτόχρονα υπάρχει και ένα ωραίο κλειστό στην Κάνηθο, που με μικρές μετατροπές, μπορεί να γίνει ένα από τα hot spots του νέου πρωταθλήματος μπάσκετ.

Αυτό, που καταλάβαμε παρακολουθώντας την πρες-κόνφερανς ο στόχος είναι συγκεκριμένος. Η τοπική κοινωνία της Χαλκίδας να ενσωματώσει τον Ίκαρο, βήμα-βήμα. Όχι μόνο σαν μια ομάδα της Α1, που θα διαφημίζει την πόλη σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας και έχοντας ρόλο στην Βasket League, αλλά και σαν αθλητικός οργανισμός που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της νεολαίας της Χαλκίδας, ειδικά στο μπάσκετ.

Αποκαλυπτήρια για τον Ίκαρο Χαλκίδας!

«Είναι πολύ σημαντικό αυτό που συμβαίνει να έχει η Χαλκίδα μια ομάδα στην πρώτη κατηγορία του Ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ. Είναι χρέος όλων μας να βοηθήσουμε την ομάδα του Ικάρου Χαλκίδας με κάθε τρόπο. Ακόμα και 10 ευρώ να δώσει κάποιος, θα είναι καλό. Εμείς ως Δήμος θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και ελπίζουμε ότι το ίδιο θα πράξει και ο κόσμος της πόλης μας. Καλωσορίζουμε τον Ίκαρο στην Χαλκίδα και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία» ήταν το μήνυμα του αντιδημάρχου Βασίλη Καθαροσπόρη, ενώ εκ μέρους της διοικούσας επιτροπής τοποθετήθηκαν:

Πρώτα ο Τάσος Κολτσιδόπουλος :« Ευχαριστούμε όλους αυτούς που μας τίμησαν με την παρουσία τους και φυσικά τον κύριο Αγγελόπουλο, με τον οποίο εδώ και καιρό βρισκόμαστε σε συζητήσεις κι εν τέλει φθάσαμε σε συμφωνία μαζί του», ήταν η πρώτη κουβέντα του κύριου Κολτσιδόπουλου. «Θέλω να ξεκαθαρίσω πως ο Ίκαρος ήρθε για να μείνει στην Χαλκίδα και χρειαζόμαστε τη στήριξη του κόσμου. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο πίσω από αυτό το εγχείρημα, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα καθιερωθεί στο πρωτάθλημα της Α1 και θα κάνει περήφανο τον κόσμο της Χαλκίδας. Βρικόμαστε στην πιο όμορφη πόλη της Ελλάδας και είμαστε περήφανοι που έχουμε γεννηθεί σε αυτή. Ήδη αρκετός κόσμος βρίσκεται δίπλα μας και βοηθάει την προσπάθεια που κάνουμε. Οι κύριοι Ανέστης Αλιμπινίσης και Μιχάλης Θαλάσης είναι σημαντικοί αρωγοί αυτού του εγχειρήματος, ενώ υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που μας στηρίζουν».


Σε ερώτηση για το αν γήπεδο της Κανήθου πληροί της προϋποθέσεις συμμετοχής στην Α1 ήταν κάθετος: «Αυτό είναι δεδομένο. Ήδη ο γενικός διευθυντής του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Κονδύλης επιθεώρησε το γήπεδο την προηγούμενη εβδομάδα και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τους χώρους του, τις εξέδρες και τον αγωνιστικό χώρο. Σαφώς θα γίνουν κάποιες βελτιώσεις, ώστε το γήπεδο να είναι άρτιο».

Και εν συνεχεία ο Νίκος Μπέλος: " Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την αποψινή όμορφη εκδήλωση και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι βρίσκονται εδώ. Όπως τόνισε και ο κύριος Κολτσιδόπουλος, ο Ίκαρος ήρθε για να μείνει στην Χαλκίδα και χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας για να πετύχει. Η διοικητική και οργανωτική δομή της ομάδας θα βασισθεί σε Χαλκιδαίους και ελπίζουμε πως ο κόσμος θα αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια του Δήμου, των φορέων της Πόλης και φυσικά κάθε πολίτη της Χαλκίδας"

Ο Δημήτρης Αγγελόπουλος αποκάλυψε ότι βρισκόταν σε συζητήσεις με τους ανθρώπους από τη Χαλκίδα εδώ και αρκετό καιρό και επέμεινε στην ιδέα της μόνιμης παραμονής της ομάδας στην πόλη της Χαλκίδας: "Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ σε αυτή τη νέα προσπάθεια που γίνεται στον Ίκαρο Χαλκίδας. Με τον κύριο Μπέλο και τον κύριο Κολτσιδόπουλο ξεκινήσαμε να μιλάμε πριν από καιρό και φθάσαμε σε συμφωνία, ώστε η ομάδα να αγωνίζεται στην Χαλκίδα. Είμαι πολύ αισιόδοξος, βλέποντας την διάθεση και την φλόγα που έχουν αυτοί οι άνθρωποι, αλλά και για έναν ακόμα λόγο. Έχω τονίσει εδώ κι αρκετά χρόνια, τόσο στον ΕΣΑΚΕ, όσο και σε άλλους ανθρώπους του μπάσκετ, πως το μέλλον του αθλήματος για ομάδες που δεν είναι υπερδυνάμεις σαν τον Παναθηναϊκό και τον Κολοσσό, βρίσκεται στην περιφέρεια. Σε πόλεις σαν την Χαλκίδα που έχουν τον κόσμο και την υποδομή να στηρίξουν και να αγκαλιάσουν ομάδες σαν τον Ίκαρο"

Αποκαλυπτήρια για τον Ίκαρο Χαλκίδας!

Στην ανάγκη να αγκαλιάσει όλη η Χαλκίδα την προσπάθεια στάθηκε και ο Γιώργος Καλαφατάκης, που παρενέβη και στην ερώτηση για μια ενδεχόμενη πρόκριση στο Eurocup (κι αν ο Ίκαρος θα δηλώσει συμμετοχή): "Βλέπετε πως άλλες ομάδες που βρίσκονται χρόνια στην Α1, όπως το Ρέθυμνο ή ο Κολοσσός δεν παίζουν στο Eurocup, ενώ έχουν τις οικονομικές δυνατότητες να το πράξουν. Εμείς πρώτα απ’ όλα θέλουμε να καθιερωθούμε στο Ελληνικό πρωτάθλημα" Σε αυτό συμφώνησε και ο νομικός σύμβουλος Ηλίας Μπουρμάς: " Η ομάδα πρώτα απ’ όλα θέλει να καθιερωθεί στην Α1. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα, στο οικονομικό πνεύμα της εποχής που θα είναι ανταγωνιστική και θα φέρει τον κόσμο της Χαλκίδας στο γήπεδο. Δεν κοιτάζουμε τόσο μακριά, πρέπει να κάνουμε προσεκτικά βήματα"

Αισιόδοξος φάνηκε και ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Σταύρος Ελληνιάδης: "Εί ναι ιδιαίτερα χαρά που βρισκόμαστε στην πανέμορφη πόλη της Χαλκίδας και ξεκινάμε αυτή την προσπάθεια. Θα δουλέψουμε σκληρά ο καθένας από τον πόστο του για να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα που θα κάνει περήφανο τον κόσμο της Χαλκίδας. Θέλω να πιστεύω ότι του χρόνου θα είμαστε εδώ και θα συζητάμε για την επιτυχία της ομάδας".

TAGS ΙΚΑΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ